Läppglans! (Biotherm Glossy Splash)

Då var det dags att tillkännage mitt favoritläppglans...

Jag har nog utan överdrift provat dom allra flesta läppglans som finns ute på marknaden. Ultra glossiga, läppstiftsliknande, glittriga, vårdande, "plumpande" osv. Det har inte varit lätt att ta fram bara en favorit, men det finns dock ett som sticker ut lite i mängden.

Biotherm Glossy Splash i färgen 420!

Vad är det då som gör denna till vinnaren?
Först och främst är det konstistensen. Den är exakt så som jag vill ha den. Inte för klibbig (så att det känns som klister på läpparna) och inte för lös (för då sitter den ju inte kvar). Färgen är i en helt perfekt rosa nyans som jämnar ut den egna läppfärgen och tack vare dom pyttesmå glitterpartiklarna (jag gillar inte för stora glitterpartiklar) ser läpparna lite plutigare ut. Ett stort plus får även doften som är fräscht melonig och den smarta penselapplikatorn.

Kommer väl inte direkt som en överaskning att betyget blir en 6:a.


Kändisfest?

Tack var min oerhört balla kompis http://murphys.blogg.se/  (som numera kan stoltsera med sitt medlemskap i Excellence) får jag gå på diverse trevliga tillställningar och idag var det en sån dag.

Vad: Invigning av en nyöppnad affär (Capasca)
Vart: Vasagatan 15
Det bjöds på: Champagne och snittar
I Påsen: en tvål (från Capascas eget märke), en snittblomma??, 20% rabatt på att hyra bil??? och reklam????
Mest känd: Alice Timander och Jean-Pierre Barda
Bäst: Dom underbart goda laxsnittarna och den trevliga atmosvären
Sämst: Påsen, tyvärr...
Kvällen fråga: Varför måste det alltid vara så varmt?

"Mineral Veil" från I.D

Idag var det då dags att testa mitt nyinhandlade puder från I.D Makeup.
Det är ett löst transperant puder som man skakar ut en lagom mängd av i locket och sen arbetar in i penseln för att sen applicera i ansiktet (precis på samma sätt som man applicerar deras fondationpuder)

Mina förväntningar var skyhöga eftersom deras fondation är en av mina favoriter (jag lovar jag ska skriva om den i Favoriter). 
Så hur lyder domen? Efter en hel dag framför datorn, en svettattack och en liten shoppingrunda på lunchen så ser jag fortfarande hur fräsch ut som helst. Ingen svettblank näsa och inte en tillstymmelse av blankhet i pannan och definitivt inte några torrhetsfläckar där pudret sugit åt sig extra mkt. Jag är supernöjd. Den enda minuset måste väl vara att burken kanske inte är den mest praktiska. Inte direkt nåt man har med sig ut en partykväll och bättrar på sig lite med på toaletten, men absolut värt varenda krona.

Har nu efter några månader uppgraderat mitt puder till en favorit alltså blir betyget en 6:a.

Nej, nu måste jag skynda mig för nu ska jag på invigningen av någon ny klädesbutik (Capasca). Undrar om man är värd lite shopping då?


Smygläsning

Ja, då var man precis hemkommen från "Smygläsning av Pause-festen"

Kort sammanfattning:

Vart: The Art of Living
Det bjöds på: Mousserade rosé och snittar (som jag tyvärr inte orkade stå i kö för att smaka)
I Påsen: Pause-tidning (givetvis), två halsband från Thomas Sabo (Mia fick bara ett... hihi), en tröja från Koola Anna, en DVD film (Auggie Rose), nån slags rökelse, nån slags "bantings bar", kaffe (som ska göra en smal, lite skepisk är jag dock), en tank top och ett par kalsonger ( Jack & Jones)
Mest känd: Bingo Rimér
Bäst: Påsen
Sämst: Temperaturen (det var helt galet varmt, kännes fortfarande som att jag sitter i en bastu)

Dessutom stod I.D Makeup där och demade sina produkter och hade dessutom 15% rabatt på hela sitt sortiment. Eftersom att jag bara älskar deras fondation (jag använder färgen "medium tan", så tyckte jag att det här var ett utmärkt tillfälle att prova deras puder. Fullständig rapport om pudret kommer imorgon, för nu ska jag lägga mig framför TV'n och ladda upp inför morgondagens fest.


Ögonfransböjaren!!! (Shiseido)

Vill tillägna mitt första inlägg i Favoriter åt den sak jag inte förstår hur jag kunde leva utan.

ÖGONFRANSBÖJAREN!

Det är faktiskt en sak som inte funnits allt för länge i min sminkväska. Anledlingen till detta tror jag grundar sig i att jag för många år sen provade en ögonfransböjare från Perplex. För er som inte vet hur den ser ut kan jag berätta att den är extremt välvd över själva bågen, vilket i sin tur resulterade i att mina helt platta asiatiska ögon bara blev nypta i ögonlocken och nån form utav böj på fransarna såg man inte röken av. Här bestämde jag mig för att det där med att böja fransarna det var nog inte riktigt min grej, så jag gick med mina helt raka, lite lätt nedåtböjda fransar, i många år innan jag hittade "The One and Only" Ögonfransböjaren från Shiseido!
Eftersom att Shiseido är ett asiatiskt märke så antar jag att dom har gjort sin ögonfransböjare efter just asiatiska ögon, för den passar verkligen mina ögon helt perfekt. Dessutom böjer den fransarna på en väldigt snyggt sätt. Inga L-formade fransar här inte.
För er som inte kommer från asien funkar den givetvis alldeles utmärkt för också.

Betyget är en självklar 6:a!!!

Shopping!!!

Ja, då var man X antal kronor fattigare...
Idag är det för den som inte vet det den 25:e och för mig innebär det SHOPPING! Var tvungen att gå lite tidigare från mitt jobb bara för att kunna åka in till Gallerian och köpa skorna som jag varit helt kär i sen en vecka tillbaka. Det är ett par spetsiga stövlar i svart mocka och med en helt underbart hög stilettklack! I'm in looooove!! Men jag har tagit ett moget beslut om att lämna tillbaka dom om jag inte har tillräckligt med pengar för att kunna betala alla mina räkningar. Tycker jag är väldigt vuxet utav mig. Egentligen borde jag ju kanske lägga upp en bild på dom, men det vet jag inte riktigt hur man gör. Men det kanske min underbara vän Mia kan upplysa mig om? När jag ändå var igång tyckte jag att jag var värd et par långa svarta shorts, en svart jeanskjol och två par nya strumpbyxor. Sen var jag lite inne på att jag var värd ett halsband från Pilgrim för 700:- men vid närmare eftertanke kom jag på att det var jag absolut inte värd.

ÄNTLIGEN!

Är jag igång!

Nu har jag äntligen påbörjat min alldeles egna smink och skönhetsblogg.

Kategorier:

Allmänt: Helt enkelt korta små notiser om saker som hänt i mitt liv eller saker jag har köpt
Favoriter: Här listar jag alla mina absoluta sminkfavoriter.
Testat: Alla nya smink och skonhetsproduker jag provar inklusive betyg.
Tips och Råd: Tips och råd helt enkelt. Ni som läser min blogg får jättegärna komma med frågor