Jag är en dålig människa...

Jag lyckades hålla mig till min shoppinglista i exakt tre timmar, sen hade jag köpt en ny kofta (grå från Only, i och för sig för endast 199:- men ändå) som jag egentiligen inte alls fick handla.

Fast nu när jag tänker efter så gick ju faktiskt mitt tandläkarbesök bara på 300:- så det går väl på ett ut.

Var förbi NK en sväng och såg en duo-skugga från Lancôme i höstens färger som jag blev himla sugen på... Men jag fick ju absolut inte köpa något smink alls den här månaden. Får se hur det blir med det där.


Ny shoppinglista

Min lista över saker jag FÅR köpa har ändrat sig igen. Inte så oväntat kanske. Den består numera av: 

 

 • Ett tandläkarbesök
 • Ett par nya hörlurar till min mp3-spelare
 Prio ett är definitivt ett par nya hörlurar. Eventuellt måste jag åka iväg på lunchen och köpa ett par, så att jag slipper höra hennes röst. Visst är det konstigt att man kan störa sig så fruktansvärt mycket på bara en röst. Den är så sjukt irriterande att när jag hör den vill jag bara ta livet av mig. Därför kan det nog vara en bra idé att köpa mig ett par nya hörlurar, så att jag kan fortsätta mitt liv ett tag till…

Lite bra ändå...

Sachajuans saltvattenspray blir faktiskt lite bättre om man sprayar i den i torrt hår och sen fönar på.

Det bör dock tilläggas att jag fortfarande inte är helt nöjd. Lite mindre missnöjd kan man säga.


Uppdatering

Jag har uppdaterat listan över vad jag FÅR handla nu när lönen kommer och det är inte mycket... Men en liten extra grej ska jag i alla fall få köpa för att jag varit så duktig och inte rökt!


Dior Rinse-Off Cleansing Gel

Var ju såklart tvungen att shoppa lite på Arlanda när jag var med jobbet i Göteborg i förra veckan. Man fick ju faktiskt 10% rabatt på en valfri vara. Valet föll på Diors rengöringsgelé. Och vad tyckte jag då?

3, blir betyget. Man blir inte torr i ansiktet. Den svider inte i ögonen och så har den dessutom en så fräsch och ren doft. Enda nackdelen är att den är lite svår att skölja av.

Så typiskt HM..

Ett litet tillägg till strumpbyxorna från HM:
 Nog för att modellen blivit bättre, men varför har kvalitén sämre? Har nu precis haft sönder mitt andra par. Det är nog första gången i världshistorien som jag har haft sönder ett par strumpbyxor i 40 den.


Hydra Zen ögoncreme, Lancome

114245-5Nu är det dags för ännu en favorit:

Hydra Zen ögoncreme, Lancôme

I ett snålt ögonblick i våras fick jag för mig att det funkar minsann lika bra med en ögoncreme från Apoteket (ja, jag vet det var sjukt snålt av mig, men till mitt försvar kan jag säga att jag faktiskt gick på A-kassa då...) och jag har faktiskt varit rätt nöjd med den tills för två veckor sen då jag köpte min vanliga ögoncreme från Lancôme. Hydra Zen. Vilken skillnad!!!

Nu kommer jag verkligen ihåg varför jag tycker att det är så sjukt bra. Den är i en geléaktig konsistens och går in i huden helt perfekt och det som gör mig helt förälskad är att man faktiskt känner sig lite piggare direkt när man smörjer på sig den på morgonen (allt som gör mig piggare på morgonen älskar morgondöda personer som jag). Dessutom hjälper ögencremen till med att ta ner den där hysteriska svullnaden jag alltid får över ögonen när jag har sovit.

Den finns bara en ögoncreme för mig och det är Hydra Zen. Love you! Betyg 6.


Rosebud Strawberry Lip Balm

Har provat mitt nya Rosebud Lip Balm hela veckan och här kommer domen:

Nja... Visst blir man mjuk om läpparna, men jag hade önskat att Lip Balmet hade gått in lite mer i läpparna. Nu känns det som att det mesta av balmet bara lägger sig utanpå läpparna.
Det som drar ner betyget ytterligare är ingredienserna som är dom samma som i Vaselin. Jag har alltså köpt jordgubbsdoftande Vaselin för 98:- Det är tack vare den underbara jordgubbsdoften som betyget blir ett "Nja" Betyget blir alltså en 3:a.

Ge upp, Linda Rosing!!!

Jag har verkligen ingenting personligt emot dig, Linda. Jag känner ju inte ens dig, men jag kan ändå inte låta bli att undra lite över allt som du tar dig för. Här följer ett axplock:

1. Först var du med i en dokusåpa. Det var väl lite halv ok. Jag förstår att du har ett enormt behov att synas.

2. Sen var du runt på Stureplan och festade och det var väl också ok. Klart man måste rida lite på fame-vågen som kom i och med din medverkan i BB.

3. Sen går du ut i tidningarna om att du har tagit en massa kokain, men dock aldrig betalat för det. Här börjar jag undra hur det står till med dig.

4. Dagen efter du talat ut om ditt kokainmissbruk går du ut i tidningarna igen och är helt förkrossad och undrar varför Socialstyrelsen vill ta ifrån dig dina barn. Svar: Se punkt 3

5. Du bara älskar att sjunga och ger ut en singel. Linda, med brösten kommer tyvärr inte rösten och ska man mima till sin egen låt bör man i alla fall lära sig texten.

6. Sen passerar en massa män i ditt liv. Det ser jag absolut inte som ett problem. Jag är själv jätteslampig.

7. Du träffar Fadde och ni verkar mot alla odds verkligen jättelyckliga. Ni ska gifta er och du väntar ert kärleksbarn. Kul att det verkar ordna upp sig för dig.

8. Du gör abort. Det är väl en utav dom få riktigt smarta grejer du gjort.

9. Du ska vika ut dig i Playboy och tokbantar. Du blev alldeles för smal Linda. Jag tycker du klär som kurvig. Ditt huvud blev så stort när du var sådär smal.

10. Expressen gräver fram att du inte ens är påtänkt för ett utvik. Du ser Linda, nu har du tokbantat helt i onödan!

11. Du ska satsa på Poker och i samma veva träffar du mannen i ditt liv och dumpar Fadde. Helt ok, man har ju rätt att ångra sig och helt ärligt, hur snygg är Fadde?


12. Du ångrar dig och går tillbaka till Fadde. Här börjar jag undra lite hur det står till med Fadde.

13. Du ska bli seriös och satsa på politiken och blir partiledare för Unika Partiet. Nej Linda, det går tyvärr inte att ta dig seriöst efter allt som du har gjort. Se punkt 1-12

14. Du ska ge ut en singel. Igen!

Varför kan du bara inte ge upp, Linda? Sluta vara så mediekåt? Sluta hoppa på en massa idiotiska förslag som idiotiska människor kommer med till dig?
Kan du inte bara ta ett vanligt jobb och hålla lite låg profil? så lovar jag dig att om ett halvår har alla glömt vem du är och du kan leva ett helt vanligt liv utan inblandning av media som du så innerligt önskar.


Lista på saker jag INTE får köpa när lönen kommer:

 • Ett läppglans
 • Ett rouge
 • Ett par stövlar
 • True Religion jeans
 • Ett läppbalsam
 • Ett nagellack
 • En väska
 • En vinterjacka
 • En svart stickad tröja
 • En ansiktscreme
 • En svart halsduk

Lista på saker jag FÅR köpa när lönen kommer:

 • Två ljuslyktor till min snälla mamma
 • Rosa avklippta vantar
 • Ett nytt leg (mitt går ut i nov)

Och ja...

jag är fortfarande rökfri, för er som undrar!

Besviken...

Sachajuans saltvattenspray var tyvärr ingen hit. Gjorde bara håret lite fett vid hårbotten och tovigt i topparna. Kanske är saltvattenspray inte gjort för asiatiskt hår? 

Nästa gång provar jag Mias favorit. REF.. nånting har jag för mig att den hette.

Burt's Bees

Jag är lite småsugen på att prova Burt’s Bees produkter, http://www.eleven.se/burts-bees-b76.html som finns på www.eleven.se Undrar om man kanske är värd ett litet prova-på-kit http://www.eleven.se/burts-bees-head-to-toe-starter-kit-1859.html Jag är ju egentligen värd precis allt man kan tänka sig nu när jag har slutat röka, men med tanke på dom ynka 10:- som finns kvar på kontot efter helgens tok-fest blir det nog ingenting. Inte ens mat, nu när jag tänker efter, för vad får man för 10:-? En korv? Och jag som inte ens äter korv…  

Rökfritt? Yes!

Jag är en stark människa. Jag lyckade vara ute hela lördagsnatten utan att ta ett enda bloss på en cigarett. Det kallar jag styrka! Kanske finns det hopp ändå att jag ska lyckas?

Frestelse!

Idag kommer eldprovet!

Jag ska gå ut för första gången sen jag slutade röka. Jag har varit röksugen precis hela dan. Det är som att kroppen känner på sig att den ska gå ut och därför bestämmer sig för att vara extra röksugen. Dom säger att ett röksug varar i två minuter. Två minuter? SURE! för i så fall har jag satt nytt världsrekord i röksug för mitt röksug har varat i ÅTTA DYGN!

Jag har, om jag ska vara ärlig, faktiskt övervägt att stanna hemma, men så jälva svag får man ju bara inte vara. Jag ska klara det här. Kanske blir det bättre om jag kör dubba nikotinplåster? Eller då kanske man kräks? Jag kräks ju jämt (om man ska tro Jens iaf). Näe, det är nog inte en så smart idé. Det får räcka m ett plåster och en jävla massa viljestyrka.

Probelmet är ju bara det att jag får sååå sjukt dålig karaktär när jag dricker. Hur mycket konstiga saker (som jag dessutom har lovat mig själv att absolut inte göra) har jag inte gjort när jag har druckit? Skulle kunna fylla ett helt A4-ark med teckensnitt 8 med idiotsaker som jag gjort på fyllan... Kanske ska man helt enkelt vara nykter ikväll.
Näe vem är det man försöker lura.
Jag kommer dricka.
Jag kommer att bli tokfull.
Och jag kommer med största säkerhet också att röka.

Självkännedom är i alla fall en egenskap som jag har!


Carmex, pincett & saltvatten

Eftersom jag fortfarande inte har rökt en endaste cigarett sen den 1okt tyckte jag att jag var värd en liten present. Reslutatet blev:

Carmex (världens bästa läppbalsam, enl han som stod innanför disken på NK...)
Laura Merciers pincett (världens bästa pincett, också enl han som stod innanför disken på NK...)
Sachajuans saltvattenspray (världens bästa saltvattenspray, också enl han som stod innanför disken på NK...)

Så vad tyckte då jag? Ja, i ärlighetens namn måste jag erkänna att jag inte är riktigt lika lysrisk över produkterna som killen som sålde allt detta till mig.

Läppbalsamet är helt ok. Jag letar fortfarande efter läppbalsamet som verkligen går in i läpparna och inte bara lägger sig som en massa utanpå... Betyg 3.

Pincetten är riktigt bra, enda nackdelen med den är att den är rätt vass i kanterna. Betyg 3 (efter nån månads använding eftersom att den inte får tag i dom allra kortaste håren.)

Saltvattensprayen kan jag nog inte riktigt uttala mig om än för när jag sprayade i den i mitt hår var håret rätt äckligt och lite halvfettigt, så det känns inte riktigt rättvist att döma ut den när den hade så taskiga förutsättningar. Jag återkommer med betyg. Betyget blir en 2. (den gjorde verkligen ingenting positivt för mitt hår)

Rökfritt, tack???

Idag är det min 12:e dag som rökfri.
Konstigt nog var det inte så fruktansvärt svårt att sluta som jag hade trott, dock måste jag nog erkänna att mitt humör inte direkt varit på topp. På lördag kommer i alla fall min första stora utmaning som rökfri. Undrar om jag är en stark eller svag människa?

Med en svag doft av mjukglass... (Pink Cotton Candy, Tvål)

Passar på och slänger upp en till favorit när man ändå är på G.

Pink Cotton Candy från Tvål!!! (finns att köpa på
www.eleven.se)

Det är en serie kroppsprodukter doftar helt underbart! Kan inte beskriva dom på något annat sätt än att dom doftar mjukglass. Doften är i vilket fall som helt helt beroendeframkallande. Jag helt enkelt bara MÅSTE smörja in mig med min bodylotion (Skin Smoothie Lotion) och spraya mig lite med min kroppsspray (Aroma Mist) VARJE dag!
Ett plus i kanten är också alla trevliga komplimanger som jag har fått när jag har haft på mig den här doften.
Till min sommarsemeter i Turkiet (med min bästis Stoffe) var jag tvungen att prova deras kroppspeeling med samma doft (Sugar Body Scrub) och jag blev kär direkt! Inte nog med att den doftar sååå gott. Det är dessutom den bästa kroppspeeling jag har provat (och tro mig, jag har provat många). Jag brukar först massera in den på torr hud, för att få en lite grövre peeling, sen tar jag lite vatten i händerna och masserar in den igen. Vattnet gör att peelingen nästan smälter och nästan blir som en bodylotion.

Jag kommer aldrig mer i hela mitt liv vilja använda några andra kroppsprodukter och dom får inte helt oväntat betyget 6.

Svart som natten (Le Crayon Khol, Lancome)

Då var det dags för ännu en favorit:

Min svarta kajalpenna från Lanôme (Le Crayon Khôl, Noir). Det är världens bästa kajalpenna!!! Den sitter som berget. Är inte för mjuk och inte för hård. Funkar både innanför och utanför franskanten. Superenkel att vässa och räcker i en evighet.

Om jag var tvungen att välja ut bara tre saker jag skulle sminka mig med resten utav livet skulle definitivt det här vara en utav dom!!

Här har vi också givetvis en 6:a som betyg.

Tyvärr (Fatale, Lancôme)

Jag måste erkänna. Jag är inte helt opartisk när det gäller Lancômes produkter. För alla er som inte vet det så jobbade jag nämligen som makeup-artist för dom i ett år och då utvecklade jag en viss förkärlek för deras produkter. Ca 70% av alla mina smink- och skönhetsprodukter kommer således från Lancôme.

 

Mitt senaste inköp var deras nya mascara Fatale. Det speciella med just den här mascaran är borsten. Den består av tre stycken ”mini-kammar” som ska göra fransarna både längre och tjockare, nästan som lösögonfransar.

Jag använder vanligtvis vattenfast mascara (Lancôme Flextancils) och eftersom att jag böjer mina fransar måste jag ha en mascara som torkar snabbt annars blöter den bara upp fransarna och gör dom raka igen.
Det är just det som är problemet med Fatale Mascaran. Den blir helt enkelt för blöt. Fransarna blir i och för sig mycket längre och tjockare, men helt raka och lite lätt nedåtböjda och när fransarna är helt raka spelar det ingen roll hur tjocka eller långa dom för den syns ändå inte.
Så tyvärr måste jag säga att Fatale mascaran är en besvikelse för mig, men har nu av naturen uppåtböja fransar tror jag absolut att det här kan vara en mascara för dig.

Jag är snäll och ger Fatale en 2:a, men det är bara för att jag älskar Lancôme.

Jag är snäll och ger Fatale en 2:a, men det är bara för att jag älskar Lancôme.


Positivt överaskad!!!

Sprang in  på HM och skulle köpte mina vanliga strumpbyxor (svarta, 40 den microfiber i modell hipster) och då visar det sig att dom har gjort om modellen, så att den numera verkligen är LÅG i midjan.
Då mina ben är nästintill dvärglika brukar midjan på dessa strumpbyxor hamna ungefär strax under BH'n, men nu i den här nya modellen kan man faktiskt klassa dom som låga, dessutom har dom gjort resårkanten högst upp mycket bredare vilket gör strumpbyxorna avsevärt mycket skönare att ha på sig.

Tack för det HM!

Då strumpbyxorna töjde sig så mycket efter en dags användning får dom tyvärr bara betyget 3.