Oväntat möte

Idag mitt i det extremt jobbiga Body Combat-passet med den sjuuukt snygga instruktören (ja, jag brukar kalla honom Snyggve) tycker jag mig skymta min söta kollega från PRET-TY.se  Emelle. Och mycket riktigt var det hon. Vi pratades vid lite snabbt och det visade sig att Emelie inte bara var söt utan även hur trevlig som helst.

Nu är det mitt mission att får med mig henne på lite fler pass. På lördag går jag på Body Combat i Fridhemsplan. Ska du me?


En hyllning till min favoritprodukt i sommar

På uppmaning av LipGloss Bitch till det nya forumet PRET-TY.se kommer här nu "En hyllning till min favoritprodukt i sommar".
image91
Min favoritprodukt den här sommaren måste nog vara Sun Care Spray Oil-Free Lotion Progressive Tanning SPF 15 For Outdoor Sports som visade sig vara en höjdare i solskyddsfaktorsdjungeln. Det är en olja som är helt kladdfri och som går direkt in i huden. Man behöver inte ens smörja in sig utan bara spreja på så är det klart. Perfekt för latmaskar som jag. Dessutom slipper man all äcklig sand som annars brukar klibba fast i huden pga av alla kladdiga cremer man smörjer in sig med. Ett stort plus även för den svalkande formulan som kyler huden på ett härligt sätt. Det här är definitivt ett ny favorit!

WHY???

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

I fredags var jag inne på NK och shoppade lite till både Mia och min Mamma och då berättar Kerstin att min älskling, den enda, den bästa Flex WP ska utgå!!! Varför? Hur kan dom? Vad ska jag ta mig till?

Jag startar här med en protestlista. Skriv under om du vill att världens bästa mascara ska stanna kvar på marknaden!

Sarah,
Make it Up
Natalie
Annie
Rouaa
Jenny, Calanthe
Murphy

Sorry

Men jag har tillfälligt flyttat hem till mina föräldrar (som fortfarande lever kvar i stenåldern och inte har varken dator eller internet) pga den evighetslånga, känns det som i alla fall, i verkligheten 8 veckor långa renovering av min lägenhet som aldrig tycks ta slut. Tyvärr blir bloggen och typ allt annat i ens liv lidande, men jag hoppas att inom dom närmsta dagarna kunna flytta tillbaka och komma med massor av spännande inlägg.

PRET-ty.se

Oj, oj, oj! Man är borta en vecka och så hinner det öppnas ett nytt sminkforum. Det är Bjooti och Lipgloss Bitch som kommit på den helt otroligt braiga idén att öppna ett forum för att oss sminknördar. Äntligen finns det en plats där vi alla kan mötas och utbyta erfarenheter. Såhär skriver LGB:

Skönhetsbloggare, eller beautybloggare, har länge setts som en del av modebloggscenen. Visst har mode och smink starka band, men med tanke på det senaste årets explosion av beautybloggare så tycker jag (Helena) och Katarina på Bjooti det är dags att vi börjar ses som ett alldeles eget område.

Med PRET-ty.se har vi stora planer! I fas ett lanserar vi ett nätverk för beautybloggare, alla som har en renodlad sminkblogg som skrivs på något av de skandinaviska språken (eller av en skandinav på engelska) är välkomna att joina oss! Nätverket är till för att ge varandra tips och idéer, både när det gäller olika produkter och bloggandet i sig.

PRET-ty.se kommer också att fungera som en nättidning för sminkgalningar. Vi tycker att det är en stor brist på skönhetsfokus i traditionella modemagasin, och vi kom snabbt fram till att bästa sätt att råda bot på detta är att skapa ett nätmagasin med totalt skönhetsfokus. Vi välkomnar alla att registrera sig som medlemmar på PRET-ty.se och snacka loss i vårt sköna forum!

Framöver kommer fler spännande funktioner att läggas till. Vi strävar efter att PRET-ty.se ska bli sidan man söker sig till för att hitta länkar till de skönaste beautybloggarna, läsa de senaste nyheterna från skönhetsindustrin och få tips om säsongens alla måsten.

Hoppas att ni tycker precis som jag att detta är en helt fantastisk idé och genast går in och skapar ett medlemsskap. Det har jag precis gjort. Jag vet, det är lite sent men jag får skylla på min semester i Tunisien. Hey, man måste ju få vara ledig nån gång.


Äntligen hemma!

Nu är man tillbaks, lite brunare, utvilad och med massor av  nya skojiga inlägg på G. Lite vad som kommer att komma i bloggen:

  • Ett nytt sminkforum
  • Tax-free shopping
  • Resans favoriter
  • Recension av Baume Baiser
  • "En hyllning till min favoritprodukt i sommar"

Over and out

Nu drar jag på en rejält välförtjänt semester. Kommer hem brun, utvilad och förhoppningsvis med massa skoj från Tax-Free. Ses om en vecka!

Bara sminkblogg

Nu är ju det här som bekant en renodlad sminkblogg, men hade det här varit en vanlig blogg skulle detta kunna vara ett inlägg som jag själv hade skrivit.

Här är den

image90
min alldeles egna helt nya Baume Baiser från Lancômes höstkollektion.
Gissa om jag blev glad när jag tidigare idag sprang förbi NK och såg att dom höll på och plocka upp höstmakeupen. Snälla Kerstin var dessutom så gullig att hon ringde mig så fort dom hade hittat Baume Baisern och givetvis kastade jag mig tillbaka in till stan och shoppade den.

Vill du också ha en alldeles egen mysig, fluffig kokosdoftade liten härlighet föreslår jag att du snarast beger dig till NK-disken för den här blir nog helt klart en av höstens must-haves.

It's mine, my own, my precious

Den är min.
Den är helt ny.
Den är rosa.
Den luktar kokos.
Den kommer från mitt favvomärke.
Och jag är den första som har handlat den.
Gissa vad det är?

Packlista

Nu är det bara en dag kvar tills Stoffe och jag drar iväg på semester. Här kommer ett axplock av vad som får följa med i min necessär.
image89
Sun Care Spray Oil-Free Lotion Progressive Tanning SPF 15 ( For Outdoor Sports ). Produkten med kanske världens längsta namn. Har inte provat den tidigare så om en vecka får ni höra mitt omdöme.

Decleor Aromessence Solaire. En ansiktsolja som ska hjälpa huden att bli brunare, men samtidigt skydda den. Har jag inte heller testat innan, så det ska bli mycket spännade att se hur den är. Än så länge kan jag säga att den doftar underbart.

Flex WP från Lancôme. Man åker inte på utomlandssemester utan sin vattenfasta mascara and that's it!

Shiseidos ögonfransböjare. Kommentar överflödig.

eSunless Sugar Scrub. Min favvo kroppsscrub har en given plats i min resväska. Är ett måste för att få en snygg bränna.

10 från Benefit som jag lovade skulle få en ny chans när jag var lite brunare. Upp till bevis.


Nu J"#LAR!!!

Nu är jag på krigsstigen! Anledning: Otroligt dålig service! För det första:

Jersey Beauty Company min föredetta favoritsida att handla hos. Jag la en beställning den 25:e juli. Dan efter fick jag ett mail om att varorna hade skickats. Den 7:e aug hade mitt paket fortfarande inte kommit fram så jag mailade Jersey Beauty Companys kundservice och frågade vad som hänt. Idag är det den 13:e aug och jag har fortfarande inte hört ett smack och något paket har jag inte heller sett till. Kanske är det svårt att ta reda på vart mitt paket tagit vägen, men hur svårt kan det vara att dra iväg ett mail där det står nåt i stil med Vi undersöker vart ditt paket kan ha tagit vägen och hör av oss så fort vi vet något. Det känns inte troligt att någonsin mer kommer att handla något därifrån.

Lacka ur anledning nr 2: Ikea

För en månad sen köpte jag ett helt kök därifrån för 20 000:- Vid köpet talade jag extremt tydligt om att jag ville ha leverans tisdagen den 14 aug eftersom att jag skulle resa bort den 15 aug. Idag ringer en kille från Ikea och talar vänligt om att mitt kök kommer att levereras den 15 aug dvs när jag befinner mig i Tunisien. Efter 45 min i telefonkö till Ikeas reklamationsavdelning får jag veta att jag inte kommer att få någon som helst kompensation för att idiottjejen i kassan som sålde köket till mig inte visste att det tar en extra dag för transportfirman att leverera mitt kök. Jag undrar lite lätt om nu inte deras egen personal vet om en sån grej, hur fan kan dom tycka att jag ska veta det? Behöver jag tillägga att jag inte heller här tänker handla något mer någonsin!

Semester!!!

Nu är det äntligen min tur att ha semester. Känns fantastiskt bra. Ska bara slappa i en vecka och försöka komma i form (om det nu är fysiskt möjligt att göra det på en vecka?) för på onsdag åker Stoffe och jag till Tunisien. Tyvärr blir det nog inte så mycket taxfree-shopping på utresan för vi åker från Skavsta, men förhoppningsvis har dom en riktigt bra tax-free när vi reser hem. Självklart kommer alla inköp att redovisas i bloggen.

Sky high curves, Maybelline

Ja, då har jag väl förhoppningsvis lärt mig. Att ingen annan mascara kan någonsin mäta sig med min älskade Flex WP från Lancôme. Förlåt mig för att jag alltid är otrogen i hopp om att hitta något bättre. När ska jag lära mig att gräset inte alltid är grönare på andra sidan? Egentligen är det väl ingenting direkt dåligt med Sky High Curves mascaran. Den är bara helt enkelt inte lika bra som Flex WP.
image88

Först tar vi det som är bra. Det är helt ok mascara som separerar och förlänger fransarna på ett mycket snyggt sätt. Men den kunde gärna få hålla uppe böjen på fransarna lite bättre och fransarna blir verkligen inte ett dugg tätare utav den. Sen kan jag ju tycka att 139:- inte direkt känns prisvärt för en mascara från ett budgetmärke som Maybelline. Tillsist måste jag ändå skriva några ord om den extremt fula förpackningen. Nu hittade jag tyvärr ingen bild på den vattenfasta varianen, men den är i en ljusblå hylsa med mörkblå text. 
Murphy hade ett utmärkt sätt att förklara hur ful förpackningen verkligen är, så därför väljer jag att citera henne:

Den är så sjukt oglammig att jag mår illa! (Visst var det så du sa? Jag har ju lite problem med att minnas exakt vad folk säger, som du vet)

Jag kommer förmodligen att använda färdigt den här mascaran, men det känns inte direkt troligt att jag kommer köpa den igen. Nu lovar och svär jag på att aldrig mer vara otrogen mot min älskling!

Here comes the Bride!

Åhhh! Lotta på mitt jobb ska gifta sig med sin Sebastian den 31maj och då har hon bokat in mig att jag ska både sminka henne och fixa hennes hår. Va kul det ska bli!

Recension av mitt Essie "Mod Squad" nagellack

Finns väl egentligen inte så särskilt mycket att säga mer än att:

  • Sitter som berget
  • Lättapplicerat
  • Perfekt rosa färg till min kommande solbränna
  • Jag älskar det!!!

114245-87



Uppdatering av länkar

Nu har jag uppdaterat mina länkar lite. Dom bloggar som kommit till är följande:

Sublimt

Rocketqueen

Emelle
P'ssion

Är du också en renodlad sminkjunkie-bloggare som uppdaterar din blogg någulunda regelbundet och ännu inte med bland mina länkar hojta till i kommentarerna så länkar jag till dig också.


Nyshoppat

Under tiden jag har varit "hemlös" har jag givetvis varit tvungen att trösa mig med lite shopping, så nu kan jag stoltsera med följande: ett läppglans från ID (175:- tror jag), ett läppstift/glans från Vincent Longo (225:-), ett nagellack fån Essie (110:-) och en bronzinggelé från Laura Mercier (350:-).

image86
Nu var väl kanske inte läppglans något jag var i akut behov av, men jag kunde bara inte låta bli. Glanset från ID är korallrött, men lite guld skimmer (Allure) och läppstiftet/glanset från Vincent Longo är i en beigeglansig färg (Sweet Samba) som på mina läppar blir den där perfekta "nude-färgen". Bronzinggelén från Laura Mercier var däremot något som jag letat efter ett bra tag. Min absoluta favvo Star Bronzer från Lancôme har ju tyvärr Lancôme beslutat sig för att inte sälja mer, så jag har letat med ljus och lykta efter en värdig ersättare och nu tror jag att jag äntligen funnit den. Essie-lacket är i färgen Mod Squad och passar perfekt till min kommande solbränna.
Fullständiga recensioner utlovas!


Laura Mercier Tinted Moisturizer Oil Free

image85
Efter att ha läst så mycket gott om den här cremen kunde jag ju inte annat än att glida in på
Cow parfymeri och be om ett litet prov och nu är jag fast! Vilken underbart bra foundation, ja nu väljer jag att kalla den en foundation för på mig så blir den precis som jag vill ha en foundation. Den täcker precis lagom. Är lätt att arbeta med och det som verligen fick mig fast var just det att den inte lämnar nån fettig hinna på huden. Det här är verkligen den ultimata underlagscremen för mig. Ge mig nu!

Tillbaks!

Nu har jag äntligen fått flytta tillbaka hem. Känns sjukt bra. Det är inte meningen att man ska bo hos sina föräldrar när man är 28 år gammal.

Ett litet smakprov vad som kommer att hända i bloggen:

  • Recesion av min mascara från Maybelline
  • En ny foundationfavorit
  • Nyshoppat
  • En ny läppfavvo

Vad vill ni helst höra om först?