Ja, just det...

jag var ju en sväng på Apoteket idag och då köpte jag en fuktgelé från Aco. Har för mig att det var Beccan som tipsade om att det kunde vara smart att använda under sin vanliga dagcreme för extra fukt. Den var ju praktiskt taget gratis (55:-) så det tyckte jag att man kunde kosta på sig trots det gårdagens jätteinköp.

Trött

114245-24Första dan på jobbet efter en veckas sjukdom och så måste man jobba över. SUCK! Nu är jag galet trött så därför blir det bara ett kort inlägg.

Tänkte att jag skulle tipsa om
Apotekets hårbottengelé. En fettfri, fuktgivande gel som ger långvarig återfuktning till torr och känslig hårbotten.

Den är verkligen suverän om man som jag lider av en torr hårbotten. Masseras in i hårbotten direkt efter att man har tvättat håret sen stylar man håret som vanligt. Och det bästa av allt den kostar bara 76:- Kan inte bli bättre!

Beställning

114245-23

Nu är beställningen inskickad till
Strawberrynet. Det blev:

Ska bli sååå spännande att prova allting!


Ikväll smäller det!

Nu ska jag äntligen få göra min efterlängtade beställning från Strawberrynet. Det jag vill beställa är:


Men jag ska försöka sansa mig lite och inte beställa allt på en gång (det kan ju vara bra att kunna äta också inte bara ha ett välfyllt badrumsskåp). Vi får se vad det blir ikväll.


Favoritlistan!

På uppmaning av LipGloss Bitch kommer här nu alla mina favoriter. Jag var bara tvungen att lägga till en liten egen kategori längt ner. Jag kan ju inte göra en favortilista utan att nämna min älskade ögonfransböjare.

Rengöring: Special Cleansing Gel, Dermalogica
Ansiktsvatten: Multi Active Toner, Dermalogica
Skrubb el mask: Skin Hydrating Masque, Dermalogica
Ögonmakeup remover: Lancômes Bi-facil
Dagkräm: Active Moist, Dermalogica
Nattkräm: Active Moist, Dermalogica
Ögonkräm: Hydra Zen, Lancôme

Primer: Dr Feelgood, Benefit
Foundation: bareMinerals foundation, i.d 
Färgad dagkräm: Använder aldrig färgad dagcreme
Concealer: Magic Wand, Face
Löst puder: Mineral Veil, i.d
Fast puder: Kanebo

Rouge fast: Blush Subtil, Lancôme (nr 15 en jättefin rosa oneshot färg som tyvärr inte finns längre)
Rouge kräm/tint/stain: Är på jakt efter en bra
Highlighter: Använder ingen för tillfället. Är lite less på allt som skimmrar just nu.
Bronzer: warmth, i.d

Mascara: Finns ingen bra icke vattenfast som jag gillar, men jag letar.
Mascara vattenfast: Flex WP, Lancôme
Eyeliner/kajal penna: Le Crayon Khôl, Lancôme
Eyeliner flytande/gel/kräm: Artliner, Lancôme
Ögonskugga fast: Color Focus, Lancôme
Ögonskugga lös: Använder jag aldrig

Läppenna: Contour pro, Lancôme
Läppstift: Använder jag aldrig, men jag har ett par fr Lancôme (givetvis)
Läppbalsam: Carmex, men jag letar ff efter det ultimata
Läppglans: Glossy Splash, Biotherm nr 420
"Plumper": Plump Secret, Lancôme

Hudkräm: Touch me then try to leave me cream, Benefit
Bodylotion: Nivea Soft
Brun-utan-sol eller en "skimmer"produkt: Bathina Body So Fine, Benefit
Skrubb: Sugar Scrub, eSunLess
Shampo: Shine Therapy Shampoo, Dermalogica
Balsam: Silk Finish Conditioner, Dermalogica
Stylingprodukt: Saltvattenspray, R.E.F

Handkräm: Använder aldrig handcreme
Nagellack: Creative
"Allround" produkt: Propyless, Forever Living Produkts
Doft dag: Ralph, Ralp Laurent
Doft kväll: Scent Gloss, Costume National
Produkt jag inte kan leva utan: Ögonfransböjaren, Shiseido

Influensa!

Då var det min tur att åka på influensan. Har legat helt däckad sen i onsdags i nästan 40 graders feber. Idag är det lite bättre med det är fortfarande långt ifrån bra. Hoppas alla kan ge sig till tåls lite så kommer det att komma massor av roliga inlägg. Ska försöka svara på alla kommentarer lite senare ikväll (om jag orkar) eller imorgon. Vi hörs!

Lip plumper utan glans

En av mina läsare ville veta om jag hade tips på någon bra lip-plumper som inte var en läppglans. Eftersom att hon är min allra första läsare här i bloggen tänke jag förära henne med ett alldeles eget inlägg om just en lipplumper utan glans nämligen Primordiale Optimum Lip.

Primordiale Optimum Lip är en creme för läpparna som inte bara ska göra dom fylligare utan även mjukare. Jag vete sjutton om jag tycker att läpparna blir så himla mycket större av den här cremen, men när jag arbetade för Lancôme så lade jag alltid den som bas innan jag la på läppstift på folk som jag sminkade och då var det faktiskt många som upplevde att dom fick fylligare läppar. Det som jag tycker är det bästa med cremen är att den är så bra grund att lägga läppstift på. Man får mjuka läppar, men inte för kladdiga som vissa läppbalsam blir. I varje fall så är det här ett bra alternativ om man vill ha en plumper utan glans.

Hoppas att du är nöjd med mitt svar.

Plump Secret, Lancôme

114245-22

Såg att jag utlovat en recension på Lip Plumpern från Lancôme och då är det väl lika bra att hålla det löftet, så här kommer den:

Först av allt måste jag tala om att jag är inte direkt något fan av lipplumpers. Jag tycker i ärlighetens namn att det känns rätt obehagligt när det pirrar och sticker i läpparna. Lancômes Plump Secret består av två delar. Ett lipgloss med plumpingeffekt och en ljus rosa/beige läppenna. Tanken med pennan är att man målar den lite utanför den egna läppkonturen vilket ska ge en optiskt illusion av att man har större läppar därefter applicerar man glosset på läpparna.

Och resultatet då? Själva glosset och pennan blir verkligen ursnyggt. Glosset är i en perfekt konstistens och pennan sätter liksom pricken över i:t. Själva plumpingeffteken av lipglossen skulle jag vilja klassa som medelmåttig dvs visst känns det att det sticker lite i läpparna men inte alls lika mycket som vissa andra sorter som jag provat. Det här är alltså en positiv egenskap enligt mig som inte gillar när det sticker för mycket. Och så till sist den stora frågan: Blir läpparna större? Nja, måste jag nog svara på det. Jag tycker mig kunna ana en smula fylligare läppar, men det är ju inte direkt så att Angelina Jolie behöver känna sig hotad.

Det slutgiltiga betyget kan inte bli något annat än en 5:a dvs toppen! Men det är mycket tack vare den tokfina pennan som piffar upp alla andra läppglans man har liggandes hemma.

Söndagsfix

Nu har jag hållit på hela dan och bara fixat och donat. Handlat mat. Städat. Tvättat. Gjort matlåda till imorgon och då är det väl inte mer än rätt att fixa till sig lite kroppsligen också.

Tänkte börja med att peela ansiktet med
Lancômes peeling och sen lägga en ansiktsmask (också från Lancôme). Sen blir det definitivt en peeling av kroppen med min nya favorit och eventullet en hårinpackning. Fast nu när jag tänker efter så kom jag på att min inpackning nog tog sltu förra gånen jag använde den. Egentligen borde jag gå och klippa mig istället, nu när jag äntligen har hittat en bra frisör. Kanske blir ett projekt på fredag? 

Dior Show

Alla trogna läsare vet att jag för det mesta använder vattenfast mascara, men att jag sen i Januari varit på jakt efter en vanlig mascara som inte är så jobbigt att tvätta bort. Förra månaden var det Blinc som testades och nu den här har det varit Dior Show.

Och vad tycker jag då? Nej, Dior Show är nog helt enkelt inte mascaran för mig. Varför? Den blir precis som många andra mascaror alldeles för blöt, vilket i sin tur medför att fransarna (som jag alltid böjer) trillar ner och blir sådär fult raka igen. Den fungerar någolunda bra om man bara snuddar fransarna med den, men då tycker jag å andra sidan att lite av meningen med mascaran försvinner. Jag vill ha långa, täta och uppåtböjda fransar. Sen var det ju det här med hållbarheten också... Redan vid lunchtid sitter hälften av mascaran under ögonen och vid kvällstid ligger det även små smulor under ögen. Inte snyggt!

Betyget blir en 3:a. Absolut inget mer!

Budgettips

114245-21
Min hud ballade ur totalt när kylan kom och blev helt overkligt torr, så sen dess har jag letat med ljus och lykta efter en bra vardagsbodylotion som återfuktar huden ordentligt.
Efter att ha provat mig igenom allt från Biotherm till Dove utan att hitta någon favorit kom jag på att skulle köpa Nivea Soft som jag använde när jag bodde i Barcelona och som jag tyckte var så bra då.
Och mycket riktigt den är verkligen toppen! Den går in i huden hur snabbt som helst och man känner sig verkligen återfuktad hela dan. Det bästa av allt är nog ända priset. 39.50:- på ICA.

(försöker ladda upp en blid på cremen, men som vanligt är det ngt fel på blogg.se så det kommer när det kommer)

Nu funkar det att ladda upp bilder igen, så här kommer den!

Hydra Detox, Instant anti-dullness detoxifying cleanser (Biotherm)

114245-20Schwooosch sa det så var veckan nästan slut, men nu är det helg och eftersom att jag bara ska ta det lugnt i helgen kommer jag att ha massor av tid att skriva en massa roliga inlägg.

Jag börjar med ett i min nya katergi manligt och det är ett tips på en jättebra rengöring som faktiskt funkar bra för oss tjejer också, Hydra Detox från Biotherm.

Hydra Detoxen är en gengöringsgele som innehåller ett fint micropuder som har en lätt exfolierade effekt men mild nog att använda varje dag. Jag brukar använda den på morgonen för att vakna till ordentligt och för att få en bra och mjuk grund att lägga make-up på, men den funkar minst lika bra till att förhindra inåtväxt skäggstubb på er killar.

Till alla män

Då dom flesta av mina vänner är av det manliga könet är det väl inte mer än rätt att dom får en alldeles egen kategori här på bloggen.

Manligt

Här kommer det att skrivas om allt som kan intressera er manliga läsare. Tex bra hudvårdsprodukter för män, hur man sminkar sig utan att se ut som en transa och massa, massa mer.

Kom gärna med önskemål och frågor!

Tröstgodis

Nyans snygga kollage över alla beige-rosa-transparenta nagellack från Essie triggade verkligen igång mitt jag-vill-ha-begär och visst är man väl värd ett litet nagellack nu när man hade en så traumatisk helg.

Valet står mellan It's in the bag eller Marshmallow. Ja, jag vet att dom för ett otränat öga (och även manliga ögon. Visst är det konstigt att dom aldrig kan se färger som lime, kaffe latte och syren?) ser snarlika ut, men jag vill verkligen att det ska bli rätt. Jag har Fed Up hemma, men jag tycker den blir för rosa vilket gör tipparna nästan gulaktiga.

När jag ändå beställer från Blush vore det kanske inte helt fel att köpa ett nytt cremerouge. Dom som jag är mest sugen på att prova är Jelly Pong Pong Flush Cheek Stain eller Jelly Pong Pong Chic Shine eller Too Faced Flushed Blush Stick.

Så dagens I-landsproblem är alltså: vad ska jag köpa? Någon vänlig själ som kan hjälpa mig att välja?


Bortglömd

Idag hittade jag min Dior Show mascara som jag totalt hade glömt bort att jag hade köpt. Tror att den kom lite i skymundan när jag direkt efter köpte Blincmascaran. Nu ska jag verkligen ge den en chans och använda den varje dag, med start idag.


Halvdöd

Det har varit lite dött här i bloggen under helgen, men det beror på att jag var med om en olycka i Romme Alpin som slutade med att jag fick åka ambulans till sjukhuset. Tur i oturen var ingenting brutet, men jag har sååå ont i hela kroppen att jag inte har haft ork att sitta framför datorn.

Förhoppningsvis är jag på bättringsvägen och kan skriva lite roligare inlägg i veckan. Recensioner på mina nya BUS-produkter och på LipPlumpern från Lancôme utlovas.

Love, love, love

114245-18
Åhhh, jag bara älskar min
nya peeling!!!

Först när jag öppnade bruken blev jag lite tveksam. Hur skulle den här kompakta massan kunna vara bra? Men gissa om jag blev överaskad för den visade sig vara helt underbar.

Jag gjorde precis så som det står på hemsidan dvs blötte huden och masserade in. Direkt när peelingen kommer i kontakt förvandlas den till en nästan mousse-likande peeling och vart efter som att man masserar in den så blir den bara mjukare och mjukare, för att till sist bara vara kvar på huden nästan som en lotion. Eftersom att jag har en hysteriskt torr och knastrig hud nu på vinten lät jag (precis som dom rekommenderar på hemsidan) peelingen sitta kvar nån extra minut efter att jag masserat in den. Och resultatet? Jag blev helt overkligt mjuk över hela kroppen. Jag behövde inte ens smörja in mig med bodylotion efteråt och det är någon som jag alltid måste göra. Dessutom kan man även använda den i ansiktet om man först låter den smälta lite i händerna så att kornen inte blir så grova. Som om allt det här inte vore nog så doftar den dessutom helt gudomligt. Den doftar "Romerska Bågar" dvs apelsinchoklad. Känns verkligen urlyxigt att peela sig med.

Så vill du ha den utlimata peelingen till ett väldigt överkomligt pris (179:-) då är det här produkten för dig.

Givetvis åker den rakt in i favoriter!

Leverans

Igår kom mina BUS-produkter och min peeling (jag kunde bara inte skriva om det för blogg.se ville inte alls som jag ville). Tyvärr hann jag inte prova dom igår, men ska jag hoppa in i duschen och peela mig och sen BUS'a mig.

Ett första utlåtande kommer imorgon...

JAG BLIR GALEN...

på blogg.se som inte fungerar som det ska!!! Känns som att det har strulat hela veckan! Det är så fruktansvärt irriterande. När ska det blir ändring???

Benefit-Shoppinglista

Mia åker ju som bekant till Australien och då tänkte jag passa på att smacka in en stor Benefit-beställning. Frågan är bara: Vad ska man köpa?

Dallas och 10 är redan uppskrivna på listan, men sen finns det ju så mycket annant skoj. Som den här ursöta paletten. Och givetvis måste jag ju ha världens bästa body cream med det så passande namnet Touch me then try to leave me cream.

Som tur är har jag ju ett tag på mig att bestämma mig.


Jakten på den perfekta Brun-Utan-Solen

Jag har länge varit på jakt efter den perfekta brun-utan-solen. Jag har provat allt från Lancôme till Dove, men inte direkt hittat någon favorit. Jag tycker helt enkelt inte att det blir någon färg eller så blir det fel färg.

Efter viss efterforskning på nätet hittade jag på 
StyleSearch dom här produkterna. Såg dom när jag var på Hälsomässan i dec. Dum som jag var köpte jag dom inte då, men dessto lyckligare blev jag nu när jag hittade dom på nätet. Så nu slog jag till och köpte en Moisture Tanned (en bodylotion med bus-effekt som gradvis byggs upp), en Spray Tanned (en bus i sprayform) och en Sugar Scrub (en sockerscrub).

Ska bli så spännande att testa. Kanske kan det här vara min nya favorit?


Egyptian Magic vs Móa The Green Balm

Eleven lanserar Móa The Green Balm som verkar ganska snarlik Egyptian Magic som jag varit sugen på att prova en längre tid. Undrar vilken som är bäst? Eller är det helt enkelt två helt skilda saker? Någon som provat nån utav dom?

15 ronder mot Tyson?

Jag är helt slut sen dagens snowboardåkning. Känns som att jag blivit påkörd av ett helt tåg eller gått en 15 rondersmatch mot Mike Tyson, men oj, vad jag känner mig nöjd med mig själv.

Självklart hade jag mitt Climate Control stift i hela ansiktet och trots alla snygga vurpor med ansiktet rakt ner i snön känner jag mig jättemjuk i ansiktet.

Tack för det Dermalogica!

Min nya look

Igår var Stoffe här och hjälpte mig lite med min nya design på sidan. Det blev inte riktigt klart (som ni kanske ser) men nu har jag i alla fall en liten aning om hur jag ska gå tillväga så uppdatering kommer att se löpande.

Nej, nu måste jag skynda mig för snart kommer Jonas och hämtar mig så ska vi åka snowboard. Undrar hur det kommer att gå med tanke på att jag inte har åkt sen jag var 16 år och var i Alperna...

Blinc mascara

114245-18Ja, då var det dags att skriva några rader om Blinc mascaran. Jag har hållit på och testat den nu i snart en månad och konstigt nog kan jag ändå inte bestämma mig för om jag gillar den eller inte.

Först det som är positivt och det är den nästan löjligt enkla proceduren att tvätta bort mascaran. Man använder bara ljummet vatten och ett lätt tryck mot fransarna så åker allting av i ett nafs. Men bara för att mascaran är lätt att tvätta av betyder det inte att den inte sitter för det gör den. Som berget. I snöstorm, i regn, i ett träningspass och en hel dag framför datorn, däremot pallar den inte av mina tårar då åker den av som i små tuber.

Nackdelarna då? Ja, egentligen är det inget direkt som dåligt, men själva effekten av mascaran kunde vara lite bättre tycker jag. Fransarna blir bara ytterst lite tjockare och längre. Den stora nackdelen är att fransarna blir rätt blöta och därför tynger ner mina böjda fransar, men det vägs upp av att man faktiskt kan böja till dom efter at mascaran torkat. Ja, jag vet att man inte ska göra det, men den här mascaran blir inte sådär hård som andra kan bli utan blir lite mer "gummiartad" och därför har i alla fall jag inte märkt av något slitage på mina fransar.

Betyget då? Ja, det är som sagt var lite svårt att ge ett betyg för jag kan inte bestämma mig om jag tycker att fördelarna överväger nackdelarna, men jag får väl dra till och säga en 4:a dvs bra med dragning åt 5 (toppen) tack vare den lätta borttagningen.

Åhhh!!!

114245-16
Jag har sett och provat den! Lancômes nya vårmake-up! Och den var sååå fiiin!!!

Ville köpa precis allt, men sansade mig lite och köpte bara det som triggade ingång mitt vill-ha-begär allra mest dvs
Plump Secret. Är egentligen ingen jätte fan av plumping-lipgloss, men när det är Lancôme som ger ut så känner jag mig mer eller mindre tvungen att testa. Jag har snabbprovat den lite nu hemma och den känns faktiskt än så länge mer än bra, men en fullständig recension kommer om några veckor.

Världens Bästa Stoffe

Min bästis Stoffe, som råkar vara världens underbaraste människa, har lovat att hjälpa mig att fräscha upp min sida litegrann. Han är ju så bra på sånt där "data-tjafs" som jag inte fattar ett smack av. Enda problemet är att han är rätt svårstartad så jag får antagligen ligga på och tjata rätt hårt om det ska bli något av, men förhoppningvis har jag redan efter helgen en ny look på min blogg.

Den utlovade mascara-recensionen kommer imorgon, för jag är så trött att jag knappt orkar skriva fördigt det här inlägget. En liten ledtråd kan jag ge er... Det är Blinc-mascaran som jag har testat.

Mina försummade händer

114245-15
Mina händer är en annan del av min kropp som också är väldigt försummade, därför köpte jag nu idag (i hopp om bot och bätrring) en nagleolja från OPI. Jag är egentligen lite skeptisk till nageloljor. Funkar dom verkligen?

Jag har provat både Creative's och Scratch's och tyckte inte att det gav så mycket resultat, men i ärlighetens namn måste jag nog erkänna att jag inte var sådär direkt jättenoga med att smörja in naglarna heller. Nu ska det i alla fall bli ändring på det. From nu ska jag smörja in naglarna två ggr om dagen. Uppföljning och recension kommer om några veckor.