Jakten på den perfekta mascaran

Min favoritmascara är ju som bekant Flex WP från Lancôme, men jag har den senaste månaden testat lite andra mascaror i hopp om att hitta den perfekta. Jag har kommit fram till följande:

Den perfekta mascaran finns inte!

Det är alltid någonting som inte stämmer. Antingen får man ursnygga fransar, men då får man dras med att mascaran är vattenfast. Eller så är mascaran jättelätt att tvätta bort, men så ser fransarna väldigt tunna och trissta ut. Eller får man jättesnygga fransar som är jättelätt tvättas bort, men då är mascaran för blöt vilket resulterar i att fransarna blir raka.

Slutsats: Man blir tvungen att välja och för tillfället har jag valt att ha en mascara som är otroligt lätt att tvätta bort, men som inte direkt ger så mycket effekt på fransarna. Recension kommer imorgon.

Lite bättre

114245-14

är det idag nu när jag har varit och förbeställt den
här. Men visst suger det ändå att bli av med sin mobiltelefon, så för att muntra upp mig lite köpte jag ett Mango Body Butter från Body Shop. Tänkte att det skulle mjuka upp min vinterknastriga hud. Var egenligen mest sugen på Mandel Body Buttret, men tydligen så var Mango det mest återfuktade för riktigt torr hud så Mandel får nog vänta till i sommar.

Mina försummande fötter del 2

Här kommer då recensionen på det tok-söta fotvårdspaketet jag fick av Mia när jag fyllde år.

Söta Mia tänkte på mina försummade fötter och gav mig det
här när jag fyllde år och visst har det gett resultat för det är ju så mycket roligare att ta hand om sina fötter när man har bra produkter.

Kitet innehöll en peeling, en fotcreme och en fotfil. Peelingen är jätteskön och efterlämnar en skön svaklande känsla som verkligen sitter i länge, dock kunde kanske peelingkornen vara lite större då huden på fötterna (i alla fall mina) är väldigt tålig. Fotcremen passar mina fötter perfekt eftersom att den är precis sådär lagom fet. Mina fötter är inte så jättetorra utan blir i ärlighetens namn mest svettiga om fotcremen är för fet. Så är inte fallet här utan mina fötter blir perfekt mjuka. Betyget kan inte bli något annat än toppen 5. Äntligen har jag fräscha, snygga fötter.

1000 Tack Världens Bästa Mia!

USCH!!!

Hade tänkt att skriva ett inlägg om den fina presenten jag fick av Mia när jag fyllde år idag, men så upptäckte jag precis att någon har snott min mobil så nu känner jag mig inte alls upplagd för att skriva något alls. Känner mig bara fruktansvärt ledsen och arg...

Bjooti som Booty?!!?

Är det bara jag eller kommer alla andra också till en inte alls speciellt barnvänlig sida när man försöker klicka sig in på bjooti.net?

Vad har hänt???

Seeegt

Det verkar vara något fel på blogg.se för allting går så fruktansvärt långsamt. Hur ska man då kunna komma ikapp med alla sina inlägg???

Climate Control

Jag köpte ju som bekant en Climate Control från Dermalogica i hopp om att skydda min känsliga hud mot kylan i Vemdalen och visst funkar det!!!

Climate Controlen ser ut som ett mini-deostick och appliceras genom att strykas på överallt i ansiktet där man känner sig torr och vill skydda huden lite extra. Jag som är extremt känslig mot kyla strök på den i hela ansiktet tom på läpparna och vilken skillnad det blev. Jag kände faktiskt knappast av att det var kallt ute. Climate Controlen la sig verkligen som en skyddande hinna över hela ansiktet helt utan att för den delen kännas det minsta fettig. Den funkade tom på kvällen under min i.d fondation utan att känns för fet och sen på natten eller rättare sagt morgonkvisten när jag kom hem och i fyllan och villan inte hittade min ansiktscreme så använde jag Climate Controlen som nattcreme.

Jag kommer absolut att använda Climate Controlen, men främst på natten för att just punktbehanda torra partier som tex läpparna och näsroten (som jag av någon outgrundlig anledning alltid är torr om) Betyget blir en självklar 5:a.

Vemdalen

Då var man äntligen hemkommen från Kick-Offen i Vemdalen.

Herregud vilken helg det har varit. Inte hälsosam för fem öre. Det känns som att jag har varit vaken och full i tre dygn, så nu blir det mini-spa hemma. Lång varm dusch, kroppspeeling, inpackning i håret och en ansiktsmask, så kanske kroppen förlåter mig lite.

Shopping igen...

Det blev en Climate Control i alla fall och den kommer verkligen att sättas på prov nu i helgen för tydligen var det 15 minusgrader i Vemdalen just nu. Fullständig recension kommer på söndag (om jag inte är allt för död då).

Givetvis var jag tvungen att köpa massor av andra saker också för inte hade jag en massa grejer hemma i garderoben som passar när det är 15 minus och snö. Nu är jag alltså
  • Ett par skidbyxor
  • Ett underställ från Helly Hansen
  • Ett par "skidstrumpor"
  • En fleecetröja också från Helly Hansen

rikare.


Sjukt onödigt!

Den här har skapat jag-vill-ha-begär som är helt oförklarligt för varför skulle nån betala 189:- för en makeup-svamp?!!? Jag som dessutom inte ens använder makeup-creme, men ändå på något skumt sätt känner jag att jag bara måste få köpa och prova den. Är man knäpp då?

Minusgrader!

Nu när kylan slagit till på allvar känns det nästan som att huden ska trilla av. Jag är hysteriskt torr över hela kroppen och bättre lär det ju inte bli imorgon när jag åker till Vemdalen på Kick Off med jobbet.

I förebyggande syfte tänkte jag köpa en
Climate Control. Var och kollade lite på den på Åhléns City idag, men så blev jag lite osäker då hon i disken sa att man skulle använda den över makeup och att man dessutom kunde se rätt fet ut i ansiktet av den.

Så frågan är om det är värt 425:- för att se fet ut i ansiktet, men förhoppningsvis inte torka ut totalt. Eller om man ska spara 425:- och vara matt i hyn, men se ut som ett torkat russin?

10

Det här pudret från Benefit verkar ju helt gudomligt. Jag bara måste ha det känner jag. Som tur är ska min underbara vän Mia snart åka till Australien och då tänker jag passa på att skicka med henne en beställning på Benefit produkter. Tyvärr kan man ju inte köpa deras produkter i Sverige förutom en väldigt nerbantad och dyr version från Eleven.

Jag vill ha allt! Jag vill kunna se och prova produkterna! När ska svenska markanden förstå att vi inte kan leva utan Benfits produkter?


Eksem?

Ibland poppar det upp ett eksem i min vänstra mungipa. Det har hållt på ett tag och jag trode först att det berodde på kylan, men nu har jag tyvärr kommit fram till att det förmodligen beror på mitt relativt nya läppglans fr Biotherm (Glossy Shine). Jag ska ge det en chans till bara för att vara på den säkra sidan. Uppdatering följer...

Vad är grejen? (Touche Éclat)

114245-13
Jag fick ju som bekant en Touche Éclat i julklapp och jag har sen dess försökt fundera ut vad det är som gör att alla blir helt till sig över den här produkten. En månad senare har jag fortfarande ingen aning.

Touche Éclat är för den som inte vet en concealer som ser ut som en penna med en penselformad topp som man klickar fram concealer i. Den är främst till för att ljusa upp och dölja mörka ringar under ögonen, men ska även kunna användas som en vanlig concealer (enligt han som stod i YSL-disken).

Visst tycker jag mig kunna ana att jag ser lite piggare ut när jag duttat på mig lite av vad som många anser vara världens bästa concealer, men inte får jag någon direkt aha-upplevelse och känner att jag inte kan leva utan den här produkten. Efter någon timme känner jag mig dessutom väldig torr under ögonen och när jag tittar mig i spegeln tycker jag mig även kunna se ett par torrhetrynkor som inte fanns där innan jag applicerade "världens bästa concealer". Dessutom tycker jag faktiskt att priset ligger lite väl i överkant (375:-) Då vill jag ha mer resultat än såhär. Betyg 3 dvs OK inte mer.
Nej, jag kan helt enkelt inte förstå vad hela hypen handlar om. Vad är det som är så bra med Touche Éclat?

Face Stockholm har en likande concealer (Magic Wand) som är dubbelt så bra och som bara kostar hälften utav priset. Köp den istället.

i.d. Skin Enhancers Warmth

114245-12För ett par veckor sen gick jag förbi en hudvårdssalong på Fleminggatan som sålde små prova-på-förpackningar på i.d's produkter. Jag kunde ju såklart inte låta bli så jag köpte solpudret som jag varit sugen på ett bra tag. Kändes smart att köpa en liten förpackning först innan man vet om man gillar det.

Solpudret fungerar på samma sätt som deras fondation dvs man slår ut en liten mängd i locket och sen arbetar man in pudret i en lite större rougeborste för att sen till sist applicera i ansiktet.

Hur lyder då domen? Först tyckte jag nog att färgen var lite för röd. (Jag brukar använda Benefits solpuder
Hoola och det är mycket brunare i färgen.) Men eftersom att jag ofta har en tendens att döma ut produkter lite för fort bestämde jag mig för att prova pudret ordentligt innan domen föll. Och tur var väl det för bara efter några dagar insåg jag verkligen hur fräsch man såg ut i det, så där rosigt fräsch som man blir när man varit ute ett tag i kylan. Flera stycken på mitt jobb tyckte också att jag såg ovanligt pigg ut och det måste ju vara ett plus det med. Bra är det också att det inte innehåller något skimmer. Solpuder m skimmer i är mer för sommarbruk enligt mig. Sen är det givetvis lika drygt som alla andra i.d produkter. Det slutgiltiga betyget kan inte bli något annat än en dvs en ny favorit eftersom att jag inte har använt något annat solpuder sen jag köpte det här. 

Inspirationslös

Idag har jag absolut inget kul alls att skriva om. Håller på och jobbar på en recension om solpudret från i.d, men jag orkade bara inte skriva klart den. Hoppas på mer ork och inspiration imorgon.

Lurad! (Too Faced Pressed After Glow Powder)

För ett tag sedan köpte jag ett Too Faced Pressed After Glow Powder i hopp om att det skulle vara det ultimata pudret.

Saxat från
Eleven:

Too Faced har kombinerat det sexiga och lockande lystret från deras After Glow Loose Powders med ett silkeslent och transparent fast puder för att skapa det mest glamorösa och ultra-lyxiga ansiktspuder på denna sidan av röda mattan.
Nu kan du enkelt få bort den där oljiga glansen utan att offra din filmstjärnelyster! Vem sa att du inte både kan ha och äta kakan?


Jag köpte mitt puder i färgen Lust som skulle vara lite beigeaktig i färgen. Första gången jag provade pudret borstade jag på det ganska generöst i hela ansiktet vilket resulterade i att jag såg helt galen ut. Ja, jag kan tyvärr inte beskriva det på något annat sätt. Jag bler högglansig och ganska glittrig i precis hela ansiktet. Jag såg helt enkelt inte klok ut. .

Anledningen till att jag känner mig så lurad är nog just det att jag verkligen trodde att man skulle kunna ha pudret i hela ansiktet. Hade jag köpt pudret i tron att det var ett lysterpuder hade det nog fått ett bättre betyg, men tyvärr kan jag inte ge det mer än en 2.

Det här med Ipod

114245-11
Vad är grejen? Varför ska den vara så fruktansvärt svårhanterlig? Och varför måste man ha ett speciellt musikprogram (Itunes) för att kunna ladda över låtar? OCh varför är det helt omöjligt att lista ut hur Itunes fungerar?

Varje gång jag ska ladda över musik blir jag så fruktansvärt frustrerad. Var är grejen? Var måste det vara så komplicerat?

Tur för den att den är så fin och rosa, annars hade jag aldrig använt den...

(Bilden har jag snott från pricerunner)

Blinc, blinc

I jakten på den perfekta mascaran har jag nu äntligen kommit till skott och köpt Blinc-mascaran som jag har sneglat på i säkert ett halvår. Finns att köpa på Eleven, men jag köpte min på NK.

Recension kommer om nån vecka.

A New Religion!

Idag var jag och hämtade ut mina nya jeans hos skräddaren. För er som aldrig har träffat mig kan jag upplysa er om att jag har nästintill pygmélikande ben vilket inneäbr att jag alltid måste lägga upp alla byxor jag köper. Men nu var i alla fall mina älskade byxor färdiga.

Det är det tredje paret True Religion jeans som jag köper och jag tror helt ärligt att jag aldig kommer att köpa några andra jeans. Dom är för det första helt gudomligt sköna att han på sig. Känns nästan som mysbyxor. För det andra så ger dom min ganska platta intetsägande pojkliknade rumpa en så snygg form att jag faktiskt börjar undra om det är någon mystisk lifting-produkt insmort i tyget. True Religion jeansen är helt enkelt jeansen för mig.

ID Makeup Foundation SPF 15

114245-9När jag var så neggig igår tyckte jag att det idag var dag för att avslöja en favorit. Nämligen min favorit foundation, för er trogna läsare kommer det nog inte som en överaskning. Det är ju i.d makeupen som har fått mitt hjärta att slå ett slag extra. 

Såhär säger reklamen:

i.d. från Bare Escentuals är en makeup som jobbar i synergi med din hud - som framhäver dess naturliga lyster och utstrålning.

i.d. makeup har en transparent ljusreflekterande formula som döljer linjer och ojämnheter. Trots sin ultralätta konsistens täcker i.d. makeup på ett nästan magiskt sätt.

i.d. makeup passar alla hudtyper; normal hud, torr hud, fet hud, känslig hud, ung hud och åIdrande hud. Du behöver dessutom inte bättra på makeupen, den sitter hela dagen - även i varmare klimat.

i.d. makeup är en komplett serie med ett spännande produkt- sortiment som ger unika möjligheter att skapa allt från en enkel vardagsmakeup till en avancerad festmakeup.

Och jag kan inte mer än instämma. i.d's foundation är helt överlägset den absolut bästa foundation som jag har provat. Man får en helt underbart slät, fräsch hy som ser helt naturlig ut. Man kan inte ens ana att jag använder foundation utan det enda som syns är en helt fantastik hy. Den täcker precis lagom och är verkligen hur dryg som helst. Jag fick mitt puder för ganska precis ett år sen och har i stort sett använt det varje dag (med lite undantag för i somras) och jag har mer än hälften kvar.

114245-10ID's foundation är i puderform och appliceras genom den speciella Swirl, Tap and Buff tekniken som innebär att man först slår ut en ytterst liten mängd i locket. Sen arbetar man in pudret den speciella Kabukiborsten (den lilla, här på bilden till höger). Slår av överflödigt puder i locket och applicerar i ansiktet med runda svepande rörelser.

Priset är ca 385:- för pudret och ca 335:- för borsten och med tanke på hur länge det räcker vågar jag nog säga att det är billigt.


Varning!

Ok, jag ska erkänna: jag är rätt kräsen. Eller jag ska vara helt ärlig. Jag är sjukt kräsen, men det är sällan jag verkligen fördömer någonting. Tyvärr finns det inget annat alternativ för följande produkt:

Papaya Body Scrub från Body Shop

Jag brukar vanligtvis gilla produkter från Body Shop, men den här kroppsscruben är verkligen katastrofalt dålig!

Den ser ut som vilken sockerbaserad kroppsscrub som helst men så fort den kommer i kontakt med vatten så förvandlas den till en seg margarinliknande massa. Den är totalt omöjlig att skölja av. Jag tvättade mina händer fem gånger om med Yes diskmedel!!! och mina händer kändes ändå som att jag hade smort in dom med ett halvt paket margarin. Man kan ju tycka att när all den här feta margarinmassan väl gått in i huden så skulle man vara mjukare än en bebisstjärt, men icke för på något helt osannolikt sätt känns huden ändå torr efteråt.

Jag trodde ett tag att det var något fel på just den scruben som just jag hade köpt, men så idag började jag och en kollega prata om just den här scruben och då visade det sig att hennes scrub varit exakt likadan.

Därför vill jag nu faktiskt varna för den här produkten. Det finns hur mycket annat kul som helst att lägga 215:- på!

Den konstiga lukten del 2

Jag har lyckats lokalisera den konstiga lukten.

Det var mina nyinköpta löparskor som luktade??? Ja, jag vet. Det känns helt osannolikt, men så var det.


En andra chans

114245-7
Jag köpte ju ett Carmex läppbalsam för ett tag sen som jag inte direkt blev stromförtjust i. Jag tyckte nog att det var lite överreklamerat, men efter någon månads användning har jag nog ändrat åsikt. Jag tycker fortfarande inte att läppbalsamet går in ordentligt i läpparna utan mer ligger lite utanpå, men däremot så blir faktiskt mina vintertorra läppar riktigt mjuka. Jag blir nog tvungen att uppgradera till en 4:a.

En konstig lukt

Hela kvällen har gått åt till att försöka lokalisera en konstig lukt i min lägenhet och jag har fortfarande ingen aning om vart den kommer ifrån...

Mina försummade fötter

Mina fötter är en historia för sig. Dom är fruktansvärt försummade, rent av misshandlade när man tänker på vad jag utsätter dom för (typ går i högklackat varje dag)

Jag tror att detta beror på min fotfobi dvs jag tycker att alla fötter (även mina egna) är sjukt äckliga. Men nu har jag kommit fram till (lite delvis tack vare det fiiina fotvårdspaketet jag fick av Mia) att bara för att jag tycker att fötter är äckliga behöver dom faktiskt inte se äckliga ut.

Första steget till fräschare fötter blir härmed att peela dom minst en gång i veckan.
Steg två blir att alltid oavsett årstid ha målade tånaglar (för det gör verkligen en skillnad).
Steg tre blir att fila fötterna minst en gång i veckan.

Jag tänkte börja med mitt rädda-mina-fötter-projekt den här veckan så får vi se hur det går. Uppdatering följer veckovis.

Shoppingdax!

114245-6Igår lyckades jag äntligen pallra mig ner till NK  för att handla min mascara (Maximeyes fr Dior) så gissa om jag blev besviken när tjejen i Dior-disken berättade att den skulle utgå. Det fick bli en Diorshow mascara istället. Jag har i och för sig velat prova den rätt länge så det gjode inte så mycket. Sen visade det sig att Dior hade ett gåvoerbjudande dvs om man köpte två produkter så fick man en jättesöt Dior-necessär med en liten Diorshow och en ask med fyra olika läppstift och två läppglans så jag blev såklart tvungen att köpa ytteriligen en grej. Det fick bli en Dior Addict Ultra-Shine nr 142 (ett mellanting mellan läppstift och glans). Med på köpet fick jag även ett prov på Diors primer. Betyg på alla mina nyinhandlade saker kommer om ett par dagar.

Nk startade sin rea igår, vilket i vanliga fall brukar innebära totalt kaos. Tro mig jag vet, jag har jobbat många jular på NK, men i år var allting mycket lugnare än vanligt. Det kunde kanske bero på att det i år fanns kravallstaket!!! utanför och massor av vakter som kontrollerade att man hade NK-kort, för första dagen på rean är alltid till bara för NK-kortskunder. Inte mig emot för då kunde man i lugn och ro titta lite vad som fanns på rean så på vägen ut fick jag givetvis syn på ytterligare en grej jag inte kunde leva utan. En
Oléo Source från Biotherm (en toppenbra creme som dessutom doftar helt underbart) till halva priset! Då var man ju bara tvungen att slå till.


Barnsligt glad

Nu har jag precis klurat ut hur man lägger till bilder och skriver text bredvid. Jag känner mig sjukt nöjd.

Reafynd!

114245-3Lancôme rear vanligvis aldig sina produkter så gissa om jag blev förvånad när jag kom in på NK och dom hade just rea.

Självklart var jag tvungen att handla lite (nu när det för en gångs skull var rea). I min påse hamnade en Juicy Tubes 071 (i tuben är den knallblå, men på läpparna blir den bara lite snyggt skimmrig och ja, jag vet att tuben på bilden är lila, men det var tyvärr det närmsta blått jag kunde komma) och en ögonskuggspalett med fyra ögonskuggor (en beigerosa, en vit med skimmer, en limegrön och en svart med glitter).

I det lite lätt hysteriska rearuset glömde jag helt bort anledningen till att jag åkte till NK dvs för att köpa en ny mascara. Det blir till att ta en sväng imorgon igen. Om det är någon som undrar varför jag just måste åka till NK för att köpa min mascara kan jag berätta att det beror på att jag har ca 500:- i bonussom jag tycker skulle passa bra att spendera på just en mascara.

Pimp my ride!

114245-1
Efter allt som jag utsatte min kropp för under nyårsaftonen så tyckte jag att det var dags att skämma bort den lite så nu har jag:

Så nu hoppas jag att min kropp förlåter mig lite för allt jag gjorde mot den på nyår.


En sak i taget

Jag måste erkänna att jag är lite lätt beroende utav Eleven. Varje dag går jag in och kollar om det har kommit in något nytt kul. Och varje dag hittar jag något som jag lägger i min varukorg. Detta resulterar i att jag har en gigantiskt varukorg med massor av roliga produkter, som det inte finns en chans att jag kommer skicka in (för då går jag i personlig konkurs). Det här i sin tur innebär att jag aldrig kommer till skott och får in en beställning hos Eleven, men nu idag har jag kommit på lösningen:

Jag får beställa en sak från listan varje månad och på så sätt kommer jag i alla fall att få en liten del av allt det goda. Frågan är bara vad ska jag välja först?

Förmodligen blir det den här eller den här.

Mat istället

Det blev ingen mascara. Jag orkade helt enkelt inte åka förbi NK. Istället hämtade jag ut mina nya joggingskor hos löplabbet och gick och handlade mat.

Jag är inte helt säker på att det är just Maximeyes mascaran från Dior som jag vill ha. Jag fick prova den av Mia på nyårsafton och den kändes i och för sig väldigt bra då, men det är lite svårt att säga när man är festsminkad och har en massa svart ögonskugga på sig.
Egentligen behöver jag ju ingen ny mascara för jag har ju min favorit (Flex WP, Lancome). Men ibland skulle jag vilja ha en mascara som inte är vattenfast för helt ärligt är det faktiskt rätt jobbigt att ta bort.

Jag är lite sugen på att prova
Blinc mascaran också. Om det verkligen är så bra som alla säger. Jag har fått för mig att den blir lite för lite effekt för att jag ska gilla den alltså att den mest bara gör fransarna svarta och det behöver ju inte jag för mina är ju redan kolsvarta.

Hoppsan

Såg precis att jag hade lagt in fel bild på den söta necessären. Det är åtgärdat nu.

Är precis påväg in till stan och ska köpa mig en ny mascara. Förmodligen blir det Mias
nya favorit.