Shopping

Jag har shoppat. Massor! Mer om det i slutet av veckan då jag äntligen får flytta hem igen. Hoppas att inte allt för många har lessnat på mig i min blogg-torka. Lovar att kompensera detta uppehåll med massor av roliga inlägg.

Smygbloggar...

Är egentligen hemma hos min kompis Andrés och jobbar, men nu när han inte ser passar jag på att blogga lite. Tänkte bara tala om att jag på min älskade Murphys inrådan köpt en budgetmascara. Sky High Curves från Maybelline för 139:- (undrar om 139:- klassas som budget?) I vilket fall som helst är det nästan en hundralapp billigare än vad min vanliga mascara brukar kosta så det ska bli mycket spännande att se hur denna är i jämförelse. Recension utlovas.

Nu är det nog bäst att jag fortsätter med bokföringen innan Andrés märker något...

Sorry,

men jag bor fortfarande hemma hos mina förälddrar så därför ekar det rätt tomt här i bloggen. Under tiden tänkte jag att ni skulle få roa er med lite nya beautybloggar som poppat upp (vissa kanske inte är så nya bara jag som varit seg på att uppdatera).

Sublimt
P´ssion

Emelle (egentligen inte en renodlad sminkblogg, men väldigt kul att läsa)
Soderstjerna
Smink å Sådant
Beautybible


Ska uppdatera alla mina länkar också så fort jag är återinflyttad, förhoppningsvis blir det redan till helgen. Är det någon som känner sig bortglömd får ni hojta till i kommentarerna så lägger jag till er.

Jersey Beauty Company

Jag har fått lite frågor ang Jersey Beauty Company som jag beställde lite varor ifrån. Här kommer svaren:

Från att jag la min beställning tog det två dagar innan det damp ner en postavi i min brevlåda.

Jag behövde inte betala vare sig frakt eller tull. Rätta mig om jag har fel, men jag är relativt säker på att man inte behöver betala tull inom EU och Jersey Beauty Company levererar ju från England.

Jämför man priser så får man betala nästan dubbelt så mycket om man köper produkterna i Sverige. Jag har tyvärr ingen aning om hur priserna ser ut i USA. Någon som vet?

Veckans vill ha

Bjooti uppmanar alla att lista tre stycken sminkrelaterade produkter som man är extra sugen på just nu. Eftersom att jag fortfarande bor hemma hos mina föräldrar från stenåldern blir det tyvärr inga roliga bilder.

Först ut är Aroma Sun Aromessence Solaire ( Protection Booster ) från Decleor som är en olja som ska hjälpa huden att bli brun snabbare, snyggare och säkrare. Den tror jag skulle passa utmärkt till min och Stoffes lilla semesterresa till Tunisien om en månad.

Jag-vill-ha-produkt nummer två är Cover Crayon Conceal & Contour från Shu Uemura. Har fått för mig att den här penna skulle passa perfekt som läppenna dom dagarna man vill tona ner sin egen läppfärg lite.

Sist ut är den smarta ögonfranskammen från Tweezerman som Blush precis har tagit in. Perfekt för mig som avskyr klumpiga fransar.

Julafton

Imorse hittade jag (undanstoppat i ett skåp, förmodligen för att inte jag skulle hitta det) en tokfin cremeögonskugga från Revlon hemma hos Mamma. Fyra olika skuggor en ljusbeige och tre olika nyanser av brunt. En med skimmer och två utan. Givetvis var jag tvungen att konfiskera denna lilla guldklimp och efter att ha använt skuggan hela dagen kan jag villigt erkänna att det här var ett riktigt kap. Hur lätt som helst att få jämn och blanda och sitter som berget. Tack för det Mamma!

Dags för Utmaning igen!

Det har varit dåligt med uppddateringar här på bloggen, men det beror på att jag varit tvungen att flytta hem till mina föräldrar i ett par veckor då mitt badrum renoveras och eftersom att mina föräldrar inte tror på nymodigheter så som internet har jag haft lite svårt att blogga. Under tiden tänkte jag förlita mig på er läsare, så här kommer en liten utmaning. Denna gång vill jag veta vilka ni tycker är dom mest "överhypade" produkterna? Och som vanligt gärna en lite motivering varför. Här följer mina topp tre (givetvis går det att skriva färre eller fler):
 
Touche Eclat, YSL.
Vad är grejen? Den täcker inte ordentligt och dessutom torkar den ut min känsliga hud under ögonen.

8 Hour Cream, Elisabeth Arden
Den gör läpparna torrare OCH luktar dessutom skit.

Orgasm-rouget, Nars
Visst ser det helt ok ut, men jag förstår verkligen inte alla som svär vid att det är det bästa rouget som dom någonsin provat. Har provat rätt många som slår det här med hästlängder.

Kommentera gärna om ni har antagit utmaningen så kan jag länka till er.

Red Head
Evelina
Anna

Sublimt

Inte frisk

Idag var jag på NK och jag lyckades komma därifrån utan att ha shoppat en endaste liten grej. Det har nog aldrig hänt förut. Kanske håller jag på att bli sjuk...

Nyshoppat

Var tvungen att shoppa lite nödvändigheter på Strawberrynet. En Hydra Zen ögoncreme, Lancôme och en Decleor-olja Ylang Ylang. Jag kan helt enkelt inte leva utan min älskade ögoncreme och Decleoroljan var ju till ett så fantastiskt bra pris att jag inte kunde motstå. Finns även i en variant för torr hud Angelique (Ylang, Ylang är för en fet och blandad hud) till samma braiga pris. Passa på!

Love is in the air

image73Favoriterna duggar tätt här i bloggen nu för tiden. Nästa produkt att dyrka är mitt Essie-lack! Shit va bra det är!!! Jag har haft det lite drygt en vecka och inte en endaste liten flisa har rasat av. Jag har i och för sig använt både under- och överlack, men det brukar jag alltid göra och ändå burkar alla lack hålla i ca tre dagar och efter en vecka ser det helt förskräckligt ut.

För er som bor i Stockholm kan jag varmt rekommendera att gå till Åhléns City för att titta på färgerna, för i ärlighetens namn så stämmer tyvärr inte webshoparnas färger så bra överens med verkligheten. Dom flesta ställen tar 110:- för lacken.

Fortsättningsvis kommer jag från och med nu alltid köpa Essies lack. Bye, bye Creative...


Skin Prep Scrub, Dermalogica

Skin Prep Scub från Dermalogica är en mekanisk scrubcreme dvs det är en scrub med korn i som hjälper till att ta bort döda hudceller så att nya fräscha kan komma fram. Peeling innan solning är ett måste för att kunna få en snygg jämn bränna. Jag köpte min scrub från Strawberrynet, men man sparar några kronor om man istället köper den från Jersey Beauty där den kostar ca 183:-
image84
Här har jag hittat ännu en ny Dermalogica favorit. Det jag gillar med scruben är dom lite större kornen som verkligen exfolierar huden ordentligt, men trots storleken på kornen känns dom aldrig för rviviga. Förmodligen beror detta på att peelingkornen består utav finmalet majsmjöl och inget mystiskt syntetiskt material. Skulle man föredra en lite mildare peeling går det utmärkt att blanda ut den med lite rengöringsgelé eller mjölk. Efter en omgång med den här peelingen blir huden nästan löjligt mjuk. Perfekt grund att lägga mask eller ansiktscreme på. Inte helt otippat blir detta alltså en ny favorit. Betyg 6 (favorit)


Två nya favoriter och en tråkig nyhet

Har varit lite dåligt med uppdateringar här på bloggen. Det beror på en helt galen arbetsvecka som medförde både migrän och magsyra, men nu är jag på banan igen.

Trots migrän och magsyra har åndå två nya favoriter hittat sin väg in i min sminkväska. Tinted Glow Enhancer och rouget som tillhör Dior Flight-paletten. Fantastiskt bra grejer. Mer utförlig recension kommer om nån vecka.

I och med att jag har använt min nya Tinted Glow Enhancer har min i.d foundation legat på hyllan och då jag har tyvärr gjort en tråkig upptäckt.... Att min hud har blivit avsevärt mycket bättre. Jag har haft något slags eksemlikande märke på min kind så länge jag kan minnas och jag är nästan alltid torr om kinderna. Allt detta har nu upphört. Jag vill inte säga något bestämt än. Ska testa detta nogrannt, men det lutar tyvärr åt att jag faktiskt inte tål min älskade i.d foundation.