Ännu mera kokos...

image83
Jag kunde inte hålla mig. Jag var bara tvungen att köpa en kokos-parfymolja också. Aron på mitt jobb uttryckte det så bra när jag frågade honom vad det luktade om min nya parfym:

- SOMMAR, utbrast han med ett leende.

Det var exakt den reaktionen jag var ute efter. Uppdrag kokos slutfört!


Ooops I did it again

Skulle egentligen bara köpa en Aqua Fusion Teinté som present till Jessica (min kusins barn), men så slank det ju självklart ner lite annat. Först och främst så var det faktiskt rea på förra årets storsäljare Aroma Source (som doftar härligt fräscht, typ nytvättade kläder) och hur skulle jag kunna leva Juicy Tuben i Limited Edition versionen som Julie Verhoeven har designat? Det här var jag helt enkelt värd!
image82

Mamma är bäst (Idag i alla fall)

Min mamma jobbar inte med smink, men hon arbetar på ett ställe som säljer smink vilket innebär att hon ibland kommer hem med lite trevligheter. Idag var just en sån dag. Allt det här tyckte min snälla mamma att jag skulle få.
image81
Från vänster:
Lancôme ögonskuggorna från vårmakeupen.
Dior Ariflash Foundation
Dior Flight asken (tyvärr utan ask, men färgerna är superfina ändå

Kvällsfix

Efter en ganska påfrestande midsommarhelg (att dricka rosé-vin i tre dagar i rad var tydligen inte det bästa för min hud. vi är rätt osams just nu) tänkte jag belöna min kropp med lite skönhetsritualer. Ikväll blir det:

  • Ansiktsmask, Dermalogicas MultiVitamin Power Recovery Masque
  • Vaxning av ben, Veet
  • Målning av tånaglar, antingen med mitt nya från Essie eller ett rosavitaktigt från Creative
  • Peeling med nån gammal äcklig som står i badrummet, alla bra är slut. Note to self: måste köpa en ny
  • Insmörjning med min nya Body Butter från Bodyshop
  • Kolla på min favvoserie Justice. Får man tycka att han Kerr Smith är lite snygg nu när han inte länge är bög i Dawson's Creek utan snygg advokat i kostym?


Torsk på kokos

Nu när sommaren står för dörren har jag fått dille på kokos, så för att stilla mitt begär var jag tvungen att köpa en body spray från Body Shop med just kokos doft (165:-). När jag ändå var inne på Body Shop slank det ner en Tinted Glow Enhancer som LGB bloggat så gott om. Jag valde min i färgen 03.

Sen visade det sig att om man blev clubmedlem så fick man den tredje varan gratis och Tinted Glow Enhancer för endast 139:- istället för 179:- så trots mitt allmänna motstånd till allt vad clubmedlem heter så är jag numera medlem i Body and Mind och är ett Body Butter med kokos rikare(165:-).

Jag har dessutom lyckats hitta både min digitalkamera och min "minneskortsläsargrej" så här kommer nu en bild på alla mina trevliga inköp. Givetvis kommer recensioner på allt.
image80


Courbe Virtuôse, Lancôme

image78
Lancôme lanserar ytterligare en nya mascara,
Courbe Virtuôse. Lovar att hålla fransarna uppåtböjada i 12 timmar och tack vare den böjda borsten ska ögonfransböjare vara överflödigt. Vi får väl se, säger jag. Men jag ska absolut ge den en chans så fort den hittar ut på marknaden i Sverige.

Sheer Moisture spf15, Dermalogica

Sheer Moisture spf15 från Dermalogica är en dagcreme med solskyddsfaktor 15. Jag köpte min från Strawberrynet för ca 300:- men den finns för 232:- hos Jersey Beauty.
image76
Det här är tyvärr den första produkt från Dermalogica som jag inte är helt nöjd med. Det beror först och främst på glittret som finns i cremen. Jag är som kanske alla vet vid det här laget en glittermotståndare. Glitter i hela ansiktet är ok om man är 15 år. Inte 28. Det som ytterligare drar ner betyget är konsistensen som känns för fettig på något sätt. Den går inte riktigt in i huden utan lägger sig lite mer utanpå vilket gör att jag känner mig lite svettig i ansiktet hela dagen. Det som räddar den här cremen och gör att jag ändå väljer att använda den lite då och då är just det faktum att den innehåller solkyddsfaktor. Betyget blir 3 (ok)

Komprimerad recension av min nya glasfil från Claudia

Finns bara en sak att säga:

Jag älskar den!!!

5 Favoriter just nu

Bjooti uppmanar oss alla att lista våra fem favoriter badrumsskåpet. Självklart hakar jag på så här kommer dom:
image77
1. Ögonfransböjare från Shiseido. Kommentar överflödig.

2. Flex WP mascara från Lancome. Efter månader av otrohet har jag nu återvänt till min gamal trotjänare och jag har lärt mig läxan. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan...

3. Instant Pur Eyemakeupremover från YSL. Min nya älskling som får mig att längta till det är dags att ta bort mascaran.

4. Venom Gloss från DuWop i färgen Lantana. Troligtvis världens bästa läppglans

5. Active Moist från Dermalogica. Bara fukt. Inget fett. Perfekt för min lite fetare sommarhud.

Dallas, Benefit

Nästa produkt att bli synad i kanterna är Dallas från Benefit. Jag fick mitt av Mia som köpte det i Australien till mig, men jag vet att det finns att köpa HQhair för ca 307:- (ser ni, nu kom jag ihåg att skriva pris och inköpsställe)
image75
Dallas är ett mellanting mellan rouge och ett solpuder. Färgen på bilden stämmer faktiskt väldigt bra överns med verkligheten. Så vad tyckte jag då? Ja, det är ett helt ok rouge/solpuder som funkar både till vardags och till fest. Det jag verkligen gillar är den totala avsaknaden av glitter, men jag fick tyvärr vill inte riktigt lyckoruset infinna sig. Kanske beror det på den starkt parfymerade doften som nästan sticker i näsan. Jag hade på något sätt förväntat mig mer. Troligtvis för att jag älskar mitt Hoola solpuder också från Benefit.

Sammanfattningsvis är det här ett helt ok solpuder/rouge, men inte ett dugg mer. Betyget blir en 3:a (ok)

Special Clearing Booster, Dermalogica

Tack alla som svarade på mitt senaste inlägg. Kul att så många orkade engagera sig. Det gav mig massor av ny inspiration att börja skriva så att tangenterna glöder. Dom flesta verkade vilja läsa om Dermalogicas produkter så först ut blir Special Clearing Booster.

image74


Special Clearing Booster är en punktbehandlare mot finnar som både ska kunna förebygga och behandla finnar. Jag måste i ärlighetens namn säga att jag inte särskilt ofta får finnar, men när det väl händer vill man ju definitivt ha något som tar bort dom snabbt och det gör verkligen Dermalogicas booster. Redan efter ett par minuter tycker jag mig kunna se att själva svullnaden av finnen är borta och dagen efter (jag använde den på kvällen) ser min finne inte alls lika aggressivt röd ut. Efter två dagars användning är finnen nästan helt borta. Fantastiskt eller hur? Det enda man ska vara noga med är att bara applicera boostern på finnen. Gjorde misstaget att kleta ut på ett lite för stort område vilket bara resulterade i att huden runt omkring blev irriterad. Lättas är det om man anvädner sig av en tops. Less is more, kan man alltså säga. Jag behöver väl kanppast säga att produkten är sjukt dryg. Kommer nog kunna använda den här resten av mitt liv. Betyget blir en 5:a (toppen)

Uppdatering: Jag är som vanligt dålig på att skriva vad produkten kostade och var jag köpte den. Lovar från och med nu bot och bättring. Jag köpte min booster från
Strawberrynet och då ficka jag betala ca 318:- men den finns på min nya favvo Jersey Beauty Company för ca 269:-

Recensioner

Jag ligger som vanligt lite efter med recensioner. Behöver en spark i baken av er läsare. Vilken/vilka produkter är ni mest nyfikna på?

  • Ylang, ylang nattbalsam från Decleor
  • Sheer Moisture från Dermalogica
  • Handcreme från Creative
  • Torrschampoo från label.m
  • Skin Prep Scrub från Dermalogica
  • Special Clearing Booster från Dermalogica
  • Glasfil från Claudia
  • Dallas från Benefit
  • Osis hårspray från Schwarzkopf
  • Sensuelle Summer från Lancôme
  • Exfoliating lemongrass cleanser från Suki
  • Plattång från GA.MA
  • Läppbalsam från Crazy Rumors
  • Solpuder från Avanya
  • Duschcreme från Weleda

  • Snabbrecension av mitt nya Essie-lack

    image73Applicering: Toppen. Borsten är sådär härligt tunn som jag gillar vilket gör det mycket lättapplicerat.

    Färg: Färgen i flaskan (och på nätet) är en aning missvisande. På naglen blir den inte alls neon-röd-orange utan faktiskt mer neon-rosa. Inte för att det gör mig något (jag älskar ju rosa) men det kan ju vara bra att veta för någon som verkligen hatar rosa.

    Hållbarhet: Outstanding! Har haft det på mina tånaglar i 5 dagar med öppna skor den mesta tiden och inte en endaste liten flisa har skavts av. Och då har jag inte ens använt under- och överlack. Ja, jag veeet att man ska göra det på tånaglarna också, men jag pallar aldrig det.

    Vill ha

    114245-72
    Dagens vill ha kommer ifrån märket med det roliga namnet Hei Poa. En
    skimmerolja som jag tror blir tokfin på en lite solbrun hud. Finns hos Eleven till det mycket överkomliga priset 159:-

    Sommar å sol

    Det ekar ganska tyst i sminkbloggvärlden just nu. För min del (och säker många andras) beror det på det underbara vädret. För vem pallar sitta inne i en 30-gradig lägenhet framför datorn när man kan ligga ute i solen och äta jordgubbar? Men glöm för guds skull inte solskyddsfaktorn. Jag misade att smörja in mig precis under brösten, så nu är jag helt knallröd precis där. Inte så sexigt, men förhoppningsvis lätt avhjälpt med lite Aloe Vera.

    Fantastiska Jersey Beauty Company

    image71
    Igår när jag kom hem låg det en avi från Posten att mina
    Dermalogica grejer från Jersey Beauty Company hade anlänt. Helt fantastiskt! Leverans på 2!! dagar. Det kallar jag service! Dessutom låg det massvis av prover i paketet och då menar jag verkligen massvis.

    • 2 st Skin Prep Scrub
    • 2 st Day Bright
    • 2 st Precelanse
    • 2 st Protective Self Tan
    • 2 st Gentle Cream Exfoliant
    • 2 st Skin Hydrating Booster
    • 2 st Gentle Soothing Booster
    • 2 st Multivitamin Power Concentrate
    • 2 st Multivitamin Power Recovery Masque
    • 2 st Daily Microfoliant
    • 2 st Sheer Tint Moisture
    • 2 st Sheer Moisture

    Här kommer jag hädanefter alltid att köpa mina Dermalogica produkter, för varför betala dubbla priset i nån disk i Sverige när man kan få precis samma grejer till halva priset med massvis av prover från underbara  Jersey Beauty Company?


    Weleda Havtorn duschlotion

    image70
    Inspirerad av
    LipGloss Bitch (har jag för mig att det var) köpte jag idag en Havtorn duschlotion från Weleda. Har aldrig provat något från dom tidigare, men om jag inte minns fel så är det flera stycken som höjt denna duschcreme till skyarna. Ska bli jättespännande att se om jag också blir en av dom.

    Essie

    image69Idag var jag och spanade in den nya Essie-disken på Åhléns City och gissa om det var kul att få se alla färgerna i verkligheten istället för på någon inte allt för rättvisande bild på nätet. Min snälla Mamma var med och bjussade mig på ett lack. Valet stod mellan Outrageous Orange och Allure. Efter en stunds velande och lite smakråd från Mamma kom jag fram till att Allure finns ju jämt medan Outrageous Orange är en one-shot-färg, så nu kan jag stoltsera med neon-organge-rosa tånaglar. Ursnyggt!

    Nyshoppat

    Nu har jag äntligen lagt en beställning på min älskade ansiktscreme från Dermalogica, Active Moist. Den här gången köpte jag från Jersey Beauty Company. Jag har någon gång tidigare fått för mig att dom var dyrare än Strawberrynet, men nu när jag tittade igen så insåg jag att det var precis tvärtom och eftersom att jag är världens snällaste dotter så passade jag även på att beställa ett prova-på-kit Sensitised till min Pappa som har fått såna problem med sin hud. Ska bli spännande och se om han också blir förälskad i Dermalogica. Kanske är något som ligger i släkten...

    Kommentarer

    Jag har funderat lite över det här med kommentarer. Jag brukar alltid försöka svara ganska omgående på allas kommentarer, men ibland händer det att någon frågar något i ett väldigt gammalt inlägg. Då undrar jag, ska jag svara på frågan i det gamla inlägget och hoppas på att personen i fråga går tillbaka och kollar det? Eller ska jag svara i personens egen blogg (om dom nu har en sån)? Hur gör ni andra?

    För att göra det lite enkelt för mig så svarar jag här i på en fråga jag fick i ett gammalt inlägg. Frågan var vilken nyans jag hade på min Touche Éclat och vilken färg jag använder på mitt i.d smink. Jag kommer ju som sagt var från Asien så båda två är i en gulaktig nyans. Touche Éclat är i nr 2 och i.d sminket är i färgen medium tan. Båda är färgmässigt helt perfekta för mig, eventuellt kunde jag kanske ha en nyans ljusare foundation under några vintermånader, men det är absolut inget måste.


    En ny Darling!

    image68Jag hittade ju som sagt var ett litet guldkorn i Taxfreen i Reykjavik. Instant Pur från Yves Saint Laurent. Jag har varit lite sugen på att prova den ett tag och nu stod den plötsligt där mitt framför mig och ropade: Ta med mig hem! Självklart kunde jag inte motstå och tur var väl det för annars hade jag gått miste om den här fantastiska pärlan.

    Eftersom att jag nästan alltid använder vattenfast mascara har jag nog provat mig igenom dom flesta märkena utom just denna från YSL. Fråga mig inte varför, men det har helt enklet bara inte blivit av. Mina krav på en ögonmakeupremover är två. Man får inte bli fettig runt ögonen och det ska gå snabbt att få av sig mascaran. Hitills har Bi-Facil från Lancôme varit min favvo, men efter att ha provat YSL's är jag mer en villig att vara otrogen och överge min gamla trotjänare, för YSL's knäcker! Den är verkligen helt galet bra. Blir inte ett dugg fettig och löser upp mascaran fortare än man hinner säga bomullsrondell. Det här är magi! Dessutom gör den stilrena förpackningen att jag vill ha den framme precis hela tiden. Det här är min nya älskling. Inte helt oväntat blir det här betyg 6 (favorit).

    Vilken resa!

    Jag är helt slut. Det har varit ett fullspäckat schema sen i torsdags morse. Nu måste jag bara få sova. Återkommer imorgon med mina taxfree-inköp. Tro det eller ej, men jag har faktiskt hittat en ny favorit bland dom...