En helt vanlig dag

Fick in ett önskemål om att jag skulle köra listan över vilka skönhetsprodukter jag använder varje dag. Självklart gör jag alltid som ni läsare vill, så här kommer den igen. Lite omgjord sen förra gången.

MORGONRUTIN:

Duschcreme - Fortfarande någon sort från Palmolive. Bra och billig.
Ansiktstvätt - Lemongrass cleanser, Suki
Ögoncreme - Hydra Zen, Lancôme
Ansiktsvatten - Tonique Clarté, Lancôme
Deodorant - Vichy (min nya favvo-deo)
Fuktbooster - Är jag för tillfället för slapp för att använda
Bodylotion - Den vita från Biotherm
Parfym - Ralph, Ralph Laurent
Ansiktscreme - Oleo Source, Biotherm

Foundation - Silk Foundation, Armani
Puder - i.d Mineral Veil
Ögonfransböjare - Shiseido (kan inte leva utan den!!!)
Ögonfransprimer - Mascara base, Shiseido (kan inte leva utan den heller)
Mascara - Helt plötsligt hade jag sex olika mascaror som jag använder. Två från Dior, tre från Lancôme och en från YSL
Kajal - Le Crayon Khôl, Lancôme
Solpuder - Dallas, Benefit
Rouge - Orgasm, Nars (fast jag gillar det inte, undrar egentligen varför jag fortsätter att använda det?)
Tandkräm - Colgate Sensitive, för att det ilar så mkt i mina tänder
Läppglans - Min nya favvo Color Fever Gloss 212, Lancôme

KVÄLLSRUTIN:

Ansiktstvätt - 
Special Cleansing Gel, Dermalogica
Ögoncreme - Renergie Microlift Eye R.A.Re, Lancôme (nu har jag tagit fram det tunga artilleriet)
Ansiktsvatten - Tonique Clarté, Lancôme
Ansiktscreme - Oleo Source, Biotherm (verkar vara det enda som jag inte får finnar av)
Tandkräm - Colgate Sensitive, det ilar även på kvällen
Munvatten - Har jag slutat med för tillfället

Make-up Remover Soap, Mario Badescu

image107För en vecka sen hämtade jag ut mitt paket från Eleven. Tyvärr visade det sig innehålla världens sämsta rengöringstvål, Make-up Remover Soap från Mario Badescu.

I förpackningen ser tvålen ut som vilken krämig tvål som helst, men på huden tillsammans med vatten bilr den bara till en äcklig fet gegga. Det känns som att man smetat in hela ansiktet med matolja. Jag gillar rengöringsgeléer för att jag vill känna mig riktigt ren och fräsch när jag har tvättat ansiktet på kvällen. Det värsta jag vet är rengöringsmjölker som bara blir fettigt på huden. Alltså är detta ingen tvål utan någon mystisk rengöringsmjölk som är i tvålform. Min erfarenhet av rengörinsmjölker är dock att dom är lite bättre på att lösa upp smink än vad geléer är, så är inte fallet med Mario Badescus Make-up Remover Soap för den löser inte upp något smink alls. Efter att ha tvättat ansiktet två gånger med tvålen har jag ändå ca 60% av allt mitt smink kvar i ansiktet.

Sammanfattningsvis kan man säga att den här tvålen suger! Den är så dålig att jag inte ens kan tänka mig att använda den till händerna. Den åker rakt ner i papperskorgen med betyget 1(katastrof).


Snabbuppdatering

Ja, då har som vanligt bloggen blivit lidande. Denna gång får jag skylla på mitt jobb som tvingade iväg mig till Göteborg. Nu utvecklades i och för sig resan till något riktigt trevligt så jag ska väl inte klaga. Det är ni läsare som får klaga på bristen på inlägg.

Här följer veckan i korthet:

Måndag: Var på jag på Imedeen-kvällen. Intressant kväll, trots att jag fick skämmas ihjäl när Mia och jag kom 20 min för sent och alla satt och lyssnade på en föreläsare. Ooops! Alla som var där fick dessutom med sig ett kit med tre månaders förbrukning av Imedeen mot att man antar deras tremånaders-challange och svarar regelbundet på frågor som dom kommer att skicka ut. Lovar att hålla er updaterade över hur det går.

Tisdag-Onsdag: Var jag i Göteborg. På Taxfreen shoppade jag en ny Biotherm bodylotion eftersom att jag givetvis glömt min andra nyinköpta hemma. Recension kommer senare i veckan.

Ondag: Hämtade jag ut mitt paket från Eleven som tyvärr innehöll ett riktigt bottennapp. Recension på detta kommer också senare i veckan.

Söndag: Var förbi Lancômedisken på NK och såg att dom fått in alldeles nya ögonskuggor. Givetvis kunde jag inte låta bli att köpa en. Valet föll på en rosa-aprikos som gjorde att jag såg väldigt pigg ut. Recension på denna kommer självklart också lite senare i veckan.

Mer död än levande

image106Efter en veckas förkylning är man något mindre läcker än vanligt. Jag ser, om jag ska vara helt ärlig, mer död än levande ut. Helt likblek med undantag för allt det blåa under ögonen, men det ska det bli ändring på för nu har jag köp en ny BUS.

Valet föll på en
Sunkissed solspray från eSunless. Jag är ju sedan en tillbaka vansinnigt förälskad i deras sockerscrub och då tyckte jag det kändes som en bra idé att prova deras BUS också. Dessutom hittade jag den till specialpris hos Knotor och Ben, så nu finns det faktiskt ingen ursäkt för att se sunking ut mer.

Beautykväll med Imedeen

Jag hakade på erbjudandet från Prety.se om att få gå på skönhetskväll imorgon kväll. Ska bli så spännande. Det ryktas att goodiebagarna ska vara grymma...

Är det någon av er som också ska dit?

Inte så tokigt ändå

Jag är ibland lite för snabb med att döma ut vissa produkter jag provar. Dallas från Benefit var en av produkterna jag halv-dissade i våras, men nu har jag gett det en andra chans och det är nog inte så tokigt ändå. Det jag störde mig mest på var den starka parfymdoften, men efter att ha legat i mina lådor i ett halvår har det mesta utav doften försvunnit och av någon konstig anledning så är färgen så mycket bättre nu på hösten än vad den var i våras. Jag blir nog tvungen att uppgradera Dallas till en 4:a (bra).
image75

Idag smällde det

Idag kom jag äntligen till skott med min Eleven-beställning som jag har tänkt att jag ska skicka in i ungerfär ett halvår.
image105
Det blev först en favorit i repris, min älskade TVÅL Skin Smoothie Lotion i den underbara doften Pink Cotton Candy. Sen läste jag en recension på Pret-ty om Mario Badescu rengöringsgelén och då kunde jag inte låta bli att vara otrogen. Och så till sist blev det en By142 Moisture Absorb. Produkten som jag (som förmodligen är världens svettigaste människa) har grymt höga förväntningar på.
Tror tyvärr inte att allt hinner komma till imorgon, men förhoppningsvis har jag allt på måndag.

Försöker länka till alla produkterna, men blogg.se bara vägrar så ni får försöka överleva utan länkar. Bilderna har jag tagit från Eleven.

Ett riktigt kap

Therese på mitt jobb hade så enormt snygga naglar så jag var bara tvungen att fråga vad hon hade gjort. Det visade sig att hon använde Depends Makeup-lack, så jag sprang direkt och köpte ett jag med. Makeup-lacket är ljust beigt med en lätt blålila nyans som tydligen ska hjälpa till att neutralisera gula toner i nageln. I vilket fall som helt blir naglarna ursnygga och när priset ligger på tre 20-lappar kan man inte kalla det något annat än ett riktigt fynd.

Otrogen?

image104Efter att ha använt min Special Cleansing Gel från Dermalogica i snart ett år börar den nu ta slut. Jag vet att det låter helt otroligt, men jag fick en flaska (250ml) i julklapp förra året och trots att jag har använt den varje dag har den räckt ända till nu. Får nog klassas som världens mest dryga produkt, men nu kommer den alltid lika svåra frågan. Ska man fortsätta köpa den rengöringsgelén man verkligen gillar eller ska man prova något nytt i hopp om att hitta något bättre? Vad tycker ni? Något som har något bra förslag om jag nu skulle bestämma mig för att vara otrogen?

Till Pappa

Följande fick min Pappa på Fars Dag:
image103
En Hydrix ansiktscreme som hjälper till att lugna och återfukta huden efter rakning. En Hypnôse duschcreme som passar bra till hans Hypnôse parfym.
Det är nog inte många pappor som ska skryta med ett så välfyllt badrumsskåp som min Pappa har.


Ny vecka, nya tag

Den här veckan ha det varit dåligt med uppdateringar. Jag får skylla på en envis förkylning och en jobbresa till Malmö. Nästa vecka har jag nog inget att skylla på så då ska ni få läsa om:

  • En ny favorit
  • Recension på Fatale WP
  • Ett riktigt kap
  • En återupptäckt produkt

Fars Dag

Idag är det Fars Dag och givetvis har jag köpt en present till min lilla Pappa. Nu kan jag tyvärr inte skriva vad det är eftersom att min Pappa är en hängiven läsare till min blogg, men det kanske inte är så svårt att lista ut vad för slags present en beauty-bloggande dotter ger till sin Far...

Mysterium

image102
Det här är en mascara som inte verkar existera någonstans förutom hemma hos mig. Det är nämligen en vattenfast Fatale från Lancôme som fungerar som Blinc-mascaran dvs den tvättas av med lite varmt vatten.

Mia och jag har inte riktigt samma smak när det gäller mascaror. Detta resulterar i att när den ene köpt en mascara som den inte gillar brukar man alltid ge den till den andre som då oftast brukar gilla den.

Nu hade Mia fått den här mascaran av sin chef, men tyckte de var alldeles för kladdig och gav den genast vidare till mig. Jag har nu använt mascaran i två dagar och kan konstatera följande:

  • Ja, det är verkligen sjukt kladdig.
  • Den håller böjen på fransarna hela dagen
  • Man får nästan overkligt långa fransar
  • Det blir lätt klumpigt

Det är fortfarande lite för tidigt att ge en fullständig recension, men den stora frågan är:

Vart kommer mascaran ifrån? Finns den verkligen?

Jag har surfat runt hela dagen och letat efter en vattenfast Fatale med vanlig borste (alltså inte 3D-borsten) och som går att tvätta av med varmt vatten men det verkar helt omöjligt att hitta. Kan det vara så att Mias chef hittat något helt unikt? Fortsättning följer...


Topp 10 Absoluta Favoriter

LGB uppmanar alla att lista sina topp 10 produkter och då kan man ju inte göra något annat än att haka på, så här kommer dom:

1. Shiseiods ögonfransböjare - Ja, jag vet att det är tjatigt men jag kan verkligen inte leva utan den.

2. Flex WP, Lancôme - Världens bästa mascara som tyvärr inte finns mer, men jag har bunkrat upp med ett lager här hemma.

3. Touch me then try to leave me cream, Benefit - Den enda bodylotion som verkligen funkar på min vintertorra hud.

4. Hydra Zen ögoncreme, Lancôme -  Jag kan inte vakna om jag inte får smörja in mig med den. Fixar svullna ögon på ett kick.

5. Essies nagellack - Sitter som berget och finns i så många snygga färger.

6. Mineral Veil, i.d - Underbart löspuder som jag alltid använder under ögonen för att förhindra kajalen att smälta ut.

7. Le Crayon Khôl, Lancôme - Den perfekta kajalpennan. Inte för hård och inte för mjuk. Perfekt helt enkelt.

8. Venom Gloss, DuWop - Det enda läppglans jag lyckats göra slut på. Det säger rätt mycket.

9. Vichy's deodorant - En helt ny favvo som kvalade in direkt på topp 10.

10. Mascara Base, Shiseido - Jag kan ju inte göra en favoritlista utan att nämna min nyfunna kärlek. Miraklet som gör att jag numera kan använda vilken mascara jag vill utan att få raka fransar.

Veckans bloggtema

Veckans bloggtema på Pret-ty.se är: Om jag fick 500 kronor att handla för på valfri webbshop, hade jag valt...

Ja, nu för tiden finns det ju så många härliga webbshopar, men måste jag välja en så får det väl bli min beställning som jag alltid tänker att jag ska skicka in till Eleven, men som jag aldirg kommer till skott med.

En By142 Moisture Absorb och en TVÅL Skin Smoothie Lotion, Pink Cotton Candy. Kanske blir det här inlägget startskottet till min beställning...