Två i en!

Passar på och recenserar två deodoranter på en och samma gång. Först ut är LDB's.

Finns väl egenltigen inte så mycket att säga om den. Helt ok mot svett. Efter en hel dag lukar man inte äckligt men inte heller tårta. Jag kan dock tycka att parfymdoften är alldeles för stark. Den påminner lite om Proffs rosa hårspray till doften, men är otroligt stark så stark att den tenderar att ta över all doft. Betyget blir en 3:a (ok).

Det finns dessto mer att säga om Vichys deodorat, för den rockar. Den är helt enkelt bäst. Den bästa deodorat jag någonsin provat och då har jag verkligen hårdtestat den. Den pallar lätt ett träningspass efter jobbet. Den pallar dessutom en helkväll på krogen direkt efter jobbet och efter en hel dags bakissvettningar lukar man ändå på något outgrundligt sätt gott under armarna. Den är bara svagt parfymerad. Luktar typ fräscht bara kan man säga. Det står på förpackningen att effekten ska vara i 48 timmar och jag är benägen att hålla med. Det här är verkligen deodoranten med stort D. Betyget kan inte bli något annat än en 6:a (favorit).

Jag glömde ju att tala om hur mycket den kostar. 99:- men just nu fanns det ett specialerbjudande med två för 149:-
image101

En av världens absolut bästa produkter!

Men åhhhh!!!! Nu tror jag att jag dör av lycka!

Jag provade mascaraprimern från Shiseido imorse och den fungerar! Jag lovar! Jag vet inte vad det är som gör det men något i formulan gör att fransarna verkligen håller sig uppe. Jag provade med Dior Show (som för sig själv gör mina fransar raka) och mina fransar är trots ett par lager mascara och regn hela dagen rejält uppåtböjda. Jag känner mig sjukt nöjd. Helt overkligt. Nu har helt plötsligt en ny värld öppnat för mig. Jag kan använda precis vilken mascara jag vill.

Det här köpet kvalar direkt in bland favoriter. I'm in love. Love! Love! Love! Självklart kan betyget inte bli något annat än en 6:a.

Måste även flika in att detta nog kvalar in till veckans bloggtema hos
Pret-ty.se: Berätta om en produkt som du varit tveksam till men blivit glatt överraskad då du testat den.

Nyshoppat

Ja, då var det dags igen. Här är allt som fick följa med mig hem idag:

image100

Kampen mot finnarna går vidare mina senaste vapen är Norma Derm-serien (fuktcreme och rengöringsgelé) från Vichy som har hjälpte mig förra året när min hud och jag också var riktigt osams. Basiron för att kunna punktbehandla.

Den svarta mascaran är egentligen ingen mascara utan en primer från Shiseido. Jag är egentligen oerhört skeptisk till primers då dom som jag provat endast gjort mina fransar raka igen, men tjejen i Shiseido-disken svor på att just denna skulle funka och vara precis lika oumbärlig som mina älskade fransböjare. Vi får väl se säger jag, men det ska i vilket fall som helst bli otroligt spännande att prova.

Till sist var jag bara tvungen att köpa ett Color Fever Gloss (ja, jag har ju faktiskt inte provat dom) i den nya färgen 212.

Svettigt

Jakten på den perfekta deon fortsätter. Nu har jag köpt en från Vichy som hårdtestas.

Svar

Ibland får jag en fråga lång bak i bloggen och då har jag jämt lika svårt att veta om jag ska svara under det gamla inlägget för går man verkligen in och kollar där efter svar?

Nu gör jag det lite enkelt för mig och svarar med ett helt inlägg. Frågorna jag fick var först om jag visste vart man kan få tag i Maximeyes mascaran från Dior och om jag vet någon bra makeup-skola.

Maximeyes finns fortfarande att köpa på
Strawberrynet. Tycker ofta att dom brukar ha kvar grejer som försvinner från den svenska marknaden. Fråga nummer två har jag inte direkt något bra svar på. Jag har inte gått någon skola utan är till det mesta självlärd. Dom flesta som jag känner som jobbar i branschen har inte heller gått någon utbildning utan har bara haft ett brinnande intresse, talang och ett portion tur. Om jag skulle rekommendera en utbildning så får det nog bli  Make Up Intstitue som jag hört mycket gott om. Jag känner en tjej som gått deras utbildning som tyckte den var jättebra och som numera jobbar heltid som makeup-artist. Dom har även bra praktik som man, om man är duktig, kan dra nytta av och kanske kan få jobb via sen.

Recension, Ögonbrynsvax från Lumene

Ögonbrynsvaxet från Lumene visade sig vara ett rikigt kap. Jag var lite orolig att den bruna färgen inte skulle vara så bra på mina svarta ögonbryn, men den visade sig vara hur bra som helt.

Enkel att applicera. Håller brynen på plats hela dan och för 79:- (har jag för mig att den kostade) så kan den inte vara något annant än ett rikigt fynd. Den här åker rakt in i favoriter och givetvis blir betyget en 6:a (favorit)

Recension, Virtuôse Lancôme

Ja, då var det dags för nästa produkt att bli synad i kanterna, Virtuôse Lancôme.
image99
Det är alltså mascaran som gjort att min
Älsklng har slutat tillverkas alltså är mina förväntingar högre än någonsin. Enligt reklamen ska den här mascaran göra fransarna så långa och böjda att ögonfransböjaren är ett minne blott. Det är inte något annant än en stor fet lögn, för den här mascaran suger! Med stort U! SUUUGER!

För det första är mascaran alldeles för blöt vilket gör att mina böjda fransar (ja, jag inser ju själv att ingen mascara kan böja mina tjocka fransar så jag hade böjt dom med min ögonfransböjare innan) trillar ner direkt. Den för blöta formulan gör även att fransarna klumpar ihop sig och istället för långa svepande fransar får jag ca tre ihopklibbade stycken.

Kanske hade domen inte blivit så hård om det inte var för just det faktum att den här mascaran ska ersätta den bästa mascaran som någonsin funnits. Betyget kan inte bli något annat än en 1:a (katastrof)

Bara så att ni vet

Min älskling finns fortfarande att köpa på Strawberrynet.

Recension, foundation från Armani

Nästan 50% av alla ville höra vad jag tyckte om Armanis foundation. Er önskan är min lag så här kommer recensionen av Armani Silk foundation.

Jag har då alltså köpt en foundation för 455:- och mina förväntningar är skyhöga, men på något sätt lyckas ändå Armanis foundation förvåna mig för det här är Rolls Roysen av underlagscremer. En helt fantatisk creme som jag bara inte kan få nog av.

Färgen som jag använder heter 6,5. Den är helt perfekt för mig med min gula underton. Konsistensen är helt underbar. Den liksom smälter in i huden och efterlämnar en helt perfekt yta som på något konsigt sätt både är matt och strålar av lyster. Jag ser helt enkelt sjukt snygg ut. Det här är verkligen foundationen med stort F. Jag kastar mer än gärna ut min gamla trotjänare i.d för att ge plats för denna underbara lilla creme. Vill man ha en prefekt hud finns inget annat alternativ. Jag är kär! Nu är det du och jag för evigt (i alla fall tills jag hittar något bättre)! Betyget blir en självklar 6:a (Favorit)


Lycklig!

Har haft en helt galen vecka på jobbet, så bloggen har legat lite nere. Hade tänkt att blogga igen lite nu idag, men så blev äntligen mitt kök klart efter all renovering och diverse småbränder så jag har ägnat hela kvällen till att packa upp och fixa i mitt superfina kök. Tänkte ni skulle få se hur fint det blev lite senare i veckan, men först så lovar jag att skriva recensionen som alla väntar på: Armanis foundation.

Massor av recensioner

Jag ligger efter med mina recensioner. Tänkte att ni läsare kunde få önska vad ni helst vill läsa om:

  • Curve Virtuose från Lancôme
  • Armanis Silk Foundation
  • LDB deo
  • Suki Lemongrasspeeling
  • Ögonbrynsvax från Lumene
  • Lip Plump från Benefit

Vad väljer ni?


Tillfälligt avbrott

Den här veckan har jag galet mycket att göra på jobbet, därför kommer nog tyvärr min lilla blogg bli lite lidande. Ska försöka skriva lite recensioner så fort jag bara hinner, men nu måste jag sova för det känns som att jag ska somna vilken sekund som helst.

Ännu mera Essie

Essie har ju som bekant blivit min stora favvo när det gäller nagellack, så idag var jag bara tvungen att köpa ytterligare ett. Denna gång blev det ett Waltz som är ett vitt lack som jag har tänkt ha till tipparna på fransk manikyr. Lacket är inte heltäckande utan lite transperant vilket jag tycker är absolut snyggast. Heltäckande har en förmåga att se ut som att man målat naglarna med Tipex. Återkommer med bildresulatat så fort jag hinner måla min naglar.

Min frisör

Jag fick en fråga långt bak i bloggen om min frisör och eftersom att hon förmodligen är världens bästa frisör så förtjänar hon ett alldeles eget blogginlägg.

Jag har, för den som inte redan vet det, en gravt utveckald frisörskräck. Svenska frisörer fattar inte att asiatiskt hår inte riktigt funkar som nordiskt hår, så därför har jag all för många gånger kommit hem med en "hockeyfrilla light". Men så kom jag på att jag skulle gå till en frisör som själv var asiat och som då verkligen kunde förstå hur mitt hår fungerar och det var då jag träffade Mary. Hon är själv från Asien och grym på att klippa mitt hår. Jag har aldirg varit så nöjd med mitt år sen jag började gå hos henne. Hon håller till hos Hårskulptörerna på Mäster Samulesgatan 21 tel 08 - 20 36 37, för den som också vill gå och klippa sig hos världens bästa frisör.

Benefit Cosmetics

Älskade Mia drar ju snart till USA och jag är absolut inte ett dugg avundsjuk. Jag skulle absolut inte vlija ha en gratisresa till USA med fri shopping, som lite tröst har Mia dock lovat mig att köpa med sig produkter av ett av världens bästa sminkmärken.

Jag vet inte riktigt vad det är som lockar så mycket med just Benefit. Kanske är det själva grejen att det inte går att köpa i Sverige som gör det 1000 ggr mer åtråvärt. Det finns i alla fall ett gäng grejer jag skulle vilja ha. Här är några stycken:
image98


Touch me then try to leave me cream - Finns ingen bodylotion som gör min hud lika mjuk
Lip Plump - Jag fick ett litet prov av Mia som visade sig vara toppen (recension kommer)
Cupids Bow - Läppennor verkar ju jag inte kunna ha för många
That gal - Jag älskar ju deras andra primer Dr Feelgood, så det vore riktigt kul att prova den här
Benetint Lipbalm - Bra till vardags. Lite piffigare än mitt Carmex

PS: Det börjar ta sig med Photoshop. Vi är inte lika osams längre. Kan bero på att jag numera arbetar på en avdelning där ALLA kan just Photoshop och är mer än villiga att lära en novis som jag.

Jubileum!

Egenligen har väl det här ingenting med smink och skönhet att göra (eller kanske lite för man blir ful om man gör det), men jag skriver det ändå bara för att jag känner mig så fruktansvärt stolt över mig själv.

Idag har jag varit rökfri i ett helt år!

Prickig korv!

Min hud har gjort uppror mot mig. Den har förklarat krig genom att skicka fram en massa äckliga knottriga finnar i pannan tillsammans med ett gäng stora aknebölder på hakan. Nån som har nåt tips så att min hud och jag kan bli sams igen?

I handväskan

Natalie (som var en av deltagarna i min tävling) undrade vad som finns i min handväska. Jag tyckte det var ett jättebra tema, så här kommer allt jag släpar med mig varje dag:
image97

Vad är allting då?
En liten flaska m TVÅL Aroma Mist, Pink Cotton Candy
Ett Slimshine Lipstick, Mac i färgen Long Steam Rose
En läppenna från Lumene i färgen 032
En Lipplumper från Benefit
En tampong, Tampax
En nässpray, Nasonex
En Baume Baiser, Lancôme
En svart kajal från Lancôme
En liten förpackning med tops
En läppenna från Shiseido i färgen 2
Ett läppstift, Vincent Longo i färgen Sweet Samba
Diverse piller
Ett läppglans, DuWop i färgen Lantana
En läppenna från Mac i färgen Stone
Ett läppglans från Guerlain i färgen 52
En läppenna, Lancôme från Plump Secret paketet
Ett Kanebopuder som jag inte vet vad det är för färg på
En liten glasfil.
Allting har jag nerstoppat i en sminkväska från Dior.