Jag luktar illa!

Klockan är nästan sju och jag luktar inte direkt tårta för jag stinker faktiskt rätt så mycket svett. Detta kan jag tacka min nya deodorant för. Tydligen rår inte Barnängens deodorant på en Svett-Fia som jag, så den åker rakt ner i papperskorgen med betyget 1 (katastrof).


Gemensam recension, Concealer

En dag i månaden recenserar jag och mina härliga kollegor i nätverket Pret-ty.se en gemensam produkt. Den här gången är det dags för concealer och jag har bestämt mig för att höja min concealer Studio Finish från Mac till skyarna.

Till vardags använder jag mest min Magic Wand från Face eller Touche Éclat från YSL (ja, jag vet att jag dissade den men av någon konstig anledning fortsätter jag ändå att använda den) under ögonen för att dölja mina oftast rätt svarta ringar under ögonen. Men nån gång i månaden dyker det upp en äcklig finne som varken Magic Wand eller Touche Éclat kan rå på och det är då jag plockar fram mitt hemliga vapen. Studio Finish Concealer från Mac

Den är helt oslagbar när det gäller att täcka finnar. Konsistensen är väldigt hård. Jag skulle nästan vilja säga seg och det är nog det som gör att den täcker och sitter så fantastiskt bra. Därmot gör konsistensen att den inte alls passar sig at ha under ögonen. Jag lägger på den med en liten concealerborste från Nars och jämnar till med fingrarna för att undvika kanter. Resultatet? Perfekt hy utan minsta spår av äcklig finne. 

Så även om det här inte är en produkt som används varje dag är det definitivt något som jag inte kan leva utan. En favorit helt enkelt!

 

Ny deo

Inspirerad av Bjooti har jag nu också köpt mig en deo från Barnängen. Ska bli spännande att se vad den går för. Jag är ju som bekant kanske Sveriges svettigaste människa, så funkar den för mig kan jag garantera att den funkar för alla.

Me want!

Ibland önskar man att man bodde i USA för då hade jag sprungit raka vägen till Lancôme disken hos Sephora och köpt den här.

Ovänner

Jag och min nya YSL-mascara har varit osams ett par veckor nu. Helt plötsligt vill den inte alls göra mina fransar långa och täta utan verkar mest känna för att göra fransarna klumpiga och nedåtböjda. Men idag verkade det som att vi kanske kan bli vänner igen för idag var mina fransar helt perfekta.

Varför är det sådär? Att man måste använda mascaran ett par veckor innan den blir bra. Kan man inte göra en mascara som är bra på en gång?

Skönhetsmässan

Den här gången är Skönhetsmässan i Kista den 24-26 oktober. Jag kommer givetvis befinna mig där. Någon mer som ska dit?

Recension, China Glaze

Ingen har väl lyckats undgå nagellacksmärket China Glaze. Vart man än kollar runt i sminkbloggarna så är det praktiskt taget det enda man ser. Självklart var jag tvungen att lägga med ett litet lack i min senaste beställning från Eleven för att se vad själva hypen handlar om och visst kan jag hålla med om att det är ett bra lack.

Borsten är rätt så smal vilket jag gillar. Är man duktig och lackar med både över- och underlack så håller färgen sig snygg i en vecka på naglarna. Färgen Pink Voltage är sådär snyggt chockrosa, men den är tyvärr inte helt täckande så vill man ha ett riktigt snyggt resultat bör man lägga på tre lager. Själva konsistensen på lacket är bra och tunn, men efter man målat första lagret tycker jag att lacket blir allt segare och segare.

Summan av kardemumman är att detta är ett bra lack, men inte lika bra som min favorit Essie. Däremot kommer jag säkert att köpa fler lack från China Glaze då de har lite större färgutbud än vad Essie har. Betyget blir en 4:a (bra).


Sommarens bästa köp

Den här veckan bloggar jag och mina medsystrar i nätverket Pret-ty.se om Sommarens bästa köp.

Mitt val föll på den ursnygga ögonskuggan från Chanel som slank ner i en shoppingpåse härom veckan. Den ingick i Chanels sommarkollektion och är i en perfekt brunbronzig nyans som verkligen passar som handen i handsken  till min solbränna. Ögonskuggan är rätt så glittrig, men beroende lite på vilken borste man använder kan man variera glitterstyrkan. Bilden gör tyvärr inte alls skuggan rättvisa, men ni får i alla fall ett hum om hur den ser ut. I love it!

Andra som tipsar om sommarens bästa köp är:

LipGloss Bitch
P'ssion

Recension Vichy Aqualia Eyes Ögongel

Nu har det varit dåligt med recensioner här på bloggen. Tänkte ändra på det i denna stund så här kommer recension på Vichy Aqualia Eyes Ögongel.

Tyvärr är detta inte något värdigt alternativ till min Hydra Zen från Lancôme. Det är något med själva konsistensen som gör att det dröjer alldeles för länge innan den går in i huden och när den väl gått in i huden efterlämnar den en slags hinna som påminner lite om klister. Dessutom är det lätt att få ut alldeles för mycket gel ur tuben vilket gör produkten rätt odryg.

Nej, för 195:- hade jag faktiskt väntat mig lite mer. Det kan tyvärr inte bli något annat än en 2:a (dålig).

Lite in love

Jag har gått och blivit lite småkär i mitt Mavalalack i färgen Mystic. Det är bara sådär helt underbart somrigt syrenlila och passar dessutom alldeles utmärkt på tånaglarna. Måste nog köpa upp mig på en till flaska eftersom att det tydligen ingick i en form limited edition variant.


Tillbaks!

Nu ska här bloggas igen. Börjar med en utmaning från Fåfängan:

Några filmer du rekommenderar: Jag är en riktig suckerför Blade-filmerna. Hur coolt är det inte med vampyrer, tatueringar och läckra fightingscener?
5 band/artister du gillar: Paul van Dyk, Avant är typ dom jag kommer på för tillfället.
En lite udda maträtt du rekommenderar: Oj, udda maträtt? Vet inte riktigt om jag gillar något udda. Det ska väl vara den här grejen att jag inte gillar sås utan vill att all mat ska vara torr.
Favoritfärg: Svart och rosa!
Några manliga skådisar/artister/modeller du tycker har en skön utstrålning: Räknas Brad Pitts kropp i Troja som utstrålning? För i så fall väljer jag den...
Några kvinnliga skådisar/artister/modeller du tycker har en skön utstrålning: Här måste jag säga Gisele Bundchen som jag tycker är världens vackraste.
En bok du rekommenderar: Får väl bli nån kriminalroman, typ Åsa Larsson eller Camilla Läckberg.
3 parfymer du gillar: Ralph (Ralp Lauren), Be Delicious (DKNY), Alessandro Dell'acqua (för killar, blir helt knäsvag av den doften)
Hur ser din morgonrutin ut i badrummet: Snabbt ska det gå. Duscha och smörja in kroppen 5 min. Sminka sig 5 min. Fixa håret 1 min. Allt för att få sova ett par minuter extra.
Vad äter du oftast till frukost: En macka framför datorn på jobbet.
Vad dricker du helst: Färskpressad juice, te, mineralvatten och rosé såklart.
Tatueringar, hiss eller diss?: Här måste jag hissa eftersom att jag har en själv och funderar på en till.
Favoritljud?: Tystnaden. Har allitd en massa ljud omkring mig så det är faktiskt rätt skönt när det är helt tyst.
Något annat du vill tipsa om eller berätta: Det man inte vet mår man inte dåligt av.


SEMESTER!!!

En liten close up på mitt senaste nyförvärv. Inte så mycket för världen i förpackningen men galet snygg på ögonlocket. Nu drar jag till Turkiet. Tillbaka om en vecka om jag inte råkar hitta något internetcafé. Vi ses!

Packa del 2

Det börjar ta sig...

Packa

Med tanke på att planet till Turkiet går om ca sex timmar är det definitivt dags för mig att börja packa. Här är det jag har fått ihop hittills.

Love my lips

Det här är en riktig favvo. Ett lager Mac Slimshine lipstick i färgen Long Stern Rose och ett lager Venom Gloss i färgen Lantana.


Recension, Diorshow Black Out

I det finfina paketet från Mamma låg en liten Diorshow Black Out som jag nu har hårdtestat. Black Out mascaran ska vad jag har förstått vara som den vanliga Diorshowen fast med mer svart (om man nu verkligen kan göra något mer svart?).

Black Outen är en helt ok mascara. Den gör fransarna betydligt längre, men inte avsevärt tjockare. Färgen är lika svart som någon annan svart mascara däremot tycker jag den håller böjen på fransarna mycket bättre än föregångaren Diorshow. Borsten är lite otymplig att måla med, men jag antar att det är något man vänjer sig vid. Hållbarheten är mycket väl godkänd. Har både varit ute i svettig värme och i hällande regn utan att få ens en liten antydan till svart under ögonen.

Jag är ju som alla trogna läsare vet en riktigt sucker för YLS Faux Cils mascaran och i jämförelse med den bleknar tyvärr Black Outen, men vill man ha en helt "vanlig" mascara är det här ett perfekt alternativ. Betyget blir en 4 (bra).

Såhär blir den på mina fransar. Givetvis har jag min älsklingsfavvo primer från Shiseido under.