Ännu mer shopping

Var tvungen att springa och hämta ett recept på Apoteket och då slank det visst med en Vichy Aqualia Eyes Ögongel. Såhär står det på Apotekets hemsida om den:

En fuktgivande, lugnande och uppfriskande ögongel. Innehåller thermalskt källvatten som lugnar och stärker huden, samt dextran och escin som effektivt reducerar mörka ringar och påsar under ögonen. Minskar torrhetslinjer och trötthetstecken. Den tunna och känsliga huden kring ögonen stärks och ser fräschare ut.

Tyckte det verkade som ett bra alternativ då min favvo Hydra Zen från Lancôme har gjorts om och tyvärr blikvit sämre. Recension utlovas.

Shopping

Vad gör man när man sitter hemma en lördagkväll? Jo, man shoppar loss i diverse webshopar. Kvällens skörd blev altså följande:

En Hei Poa Monoï olja och ett Burt Bees Honey Lip balm båda från
HQ Hair. Och när ändå klickfingret var ingång så surfade jag snabbt in på Jersey Beauty Company och beställde en Solar defense booster, en Multivitamin power recovery masque och en Gentle soothing booster.

Satine.se

Satine.se har fräschat upp sin sida och firar sin nylansering med massor av trevliga erbjudanden. Painted Lady Kit, True Look och TINte Cosmetics Peachie Sheen är ett par exempel. Missa inte heller att ange koden premiär så får du dessutom 20% rabatt på din beställning. Kan det bli bättre?

Bröllopssminkning

Idag var urgulliga Marie här och provsminkade sig inför sitt bröllop på lördag och som tur var blev hon jättenöjd så på lördag åker jag hem till henne för att göra henne fin på hennes stora dag.

Marie och jag lärde känna varandra på ett event jag hade med mitt jobb. Vi började snacka smink och jag promotade min blogg lite. Hon berättade att hon skulle gifta sig, men att hon redan bokat en tjej som skulle sminka henne. Nån vecka senare fick jag ett litet mail med ett rop på hjälp. Marie hade varit hon tjejen som skulle sminka henne och kommit därifrån mer sminkad än en dragshowartist som precis ska uppträda.

Jag har så svårt att förstå just det där. Varför ska makeupartister envisas med att spackla på stackars blivande brudar med tonvis av smink bara för att man ska gifta sig? Tycker man ofta ser bilder bröllopsbilder där man inte vet om bruden ska gifta sig eller om hon precis ska börja jobba på gatan. Om man vanligtvis bara sminkar sig med lite mascara och puder kan man ju omöjligtvis känna sig bekväm i mer smink än vad Christer Lindarw använder i After Dark.

Jag är stark förespråkare av att se naturlig ut. Smink ska inte göra om dig (om du nu inte jobbar som Dragshowartist så klart) utan framhäva dina egna drag och kanske dölja en och annan finne. Hellre för lite än för mycket. Less is more!

Goda nyheter

P'ssion har trevliga nyheter att berätta. Gissa om jag blev glad?

Tendertones, Mac

Jag är, som de flesta som läser min blogg redan vet, en riktig sucker för läppglans och jag gick igång ordentligt när jag såg Mac's Tendertones. Ett läppbalsam med lite färg och SPF 12. Kan det bli bättre?

Jag valde mitt i färgen Honey Bare som är en ljust aprikosa färg med lite skimmer i som doftar persika. Hållbarheten kanske inte är den bästa, men läppbalsamet blir riktigt snyggt på läpparna och återfuktar ordentligt så det kan jag stå ut med. Enda nackdelen är väl att man måste ner och joxa med fingrarna i burken, men det är väl ok så länge det är mina egna fingrar och jag vet var dom har varit innan.

Det här är också en grej som kommer användas flitigt här i sommar. Betyget blir en 5:a (toppen).

Osis Dust It


Nästa produkt i recensionskavalkaden är Dust It från Osis.

Det här är nog en av de allra mest hypade produkterna för tillfället.
Bjooti älskar sin och jag har för mig att jag läst lite här och var att den gillas skarpt. Förväntningarna var alltså ganska uppumpade när jag väl fick min lilla burk och pudrade på i mitt hår. 

Tyvärr måste jag nog säga att den här WOW-känslan helt uteblev. Håret blev liksom lite "skitigare". Känns lite som när man har saefter. Nu tycker jag i och för sig om när håret inte är helt nytvättat så jag använder min Dust It i just det syftet. Jag pudrar i lite när håret är nytvättat för att det ska bli lite bättre styrsel i och inte vara så mjukt och följsamt. 

Sammanfattningsvis kan jag säga att det är en helt ok produkt, men för mitt asiatiska hår krävs mycket mer än ett litet puder för att få till den där volymen. Betyget blir en 3:a (ok) 

Bronze Mania, Armani

Jag har sen Lancôme beslöt sig för att sluta med den bästa bronzinggelén som någonsin existerat letat som en galning efter något som ska kunna ersätta den och nu tror jag att jag äntligen funnit den. Den stavas Bronze Mania och kommer från Armani.

Den är helt enkelt perfekt. Perfekt i konsistensen, sådär underbart geléaktig och som lätt arbetas in i huden och bara fördjupar den egna solbrännan. Perfekt i färgen, inte för röd och inte för gul utan bara brun. Perfekt parfymerad, bara en touch av fräschör. Perfekt förpackning, smidigt med tub och lätt att dosera. Och det bästa av allt och som faktiskt gör att den knäcker Lancômes är att den är helt och hållet glitterfri.

Allt detta gör att priset 485:- (har jag för mig att det var) känns som en piss i havet. Det här är lätt mina bäst investerade pengar på länge.

Det här kommer definitivt bli sommarens stora hit här hemma. Jag dyrkar den. Svär vid den. Och älskar den!

Den som väntar på nåt gott...

Har tre smarriga recensioner som ligger och väntar på att få publiceras. En är en riktigt hit. Imorgon får ni se vad det är...

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Fåfängan. Egentligen är jag inte så bra på sånt här, men ok here goes:

The Rules:
*Post rules at the beginning of the post.
* Answer all the questions.
* Tag 6 people, and go to their blog and leave a comment to inform them that they've been tagged and asking them to read your blog.
* Let the person who tagged you know when you've posted your answer.

What were you doing ten years ago?
- För 10 år sedan jobbade jag på NK dam- och herrunderkläder. Bodde hemma hos mina föräldrar och var tillsammans med en idiot.

What are five things on your to-do list today?
- lämna tillbaka mina Marc Jacobs solglasögon som inte satt lika bra när jag kom hem
- STÄDA
- svara på lite mail
- blogga
- köpa nya handdukar på rea hos Hemtex

Places you've lived?
Kista, Kungsholmen (där bor jag nu), Lilla Essingen och Barcelona.

What are 5 things you would do if you were a billionaire?
- Köpa en ny lägenhet
- Säga upp mig från jobbet och satsa på min makeupartistkarriär
- Köpa ett hus i något varmt land
- Ha en sjukt påkostad jag-är-så-snuskigt-rik-fest m Paul van Dyk som spelar
- Shoppa, shoppa, shoppa (först av allt en Birkin bag från Hermés)

People you want to know more about?
Alla ni som läser min blogg. Vilka är ni? Är det mina medsystrar i Pret-ty? Är det någon kille?

Och så var det ju det där med att utmana någon annan. Nu när jag tittar runt lite bland de bloggar jag läser så ser jag att de flesta redan blivit taggade och den enda blogg jag skulle kunna tänka mig att tagga kommer bokstavligen att mörda mig om jag länkar till henne så jag får nog tyvärr hoppa det här med att tagga någon annan. Men jag ska absolut gå in och kolla vad alla andra skrivit.


Lycka

Gissa om jag blev glad när jag sprang förbi NK idag och såg att de fått in alla Dazzleglass igen. Snabbt som attan ryckte jag åt mig ett Baby Sparks och ett Bare Necessity och lyckan var total.

Recensionskavalkad

Nu blir det recensioner för hela slanten.

Först ut är Dazzleglass från Mac som helt oväntat blivit en storfavorit här hemma. Jag är egentligen lite allergisk mot allt som har glitter i sig, men glittret i Dazzleglass är på något mystiskt sätt bara så himla snyggt. Det gör att glosset ser riktigt högglansigt ut, vilket i sin tur ger läpparna ett riktigt schysst plut. Konsistensen är riktigt klistrig och tack vare det sitter glosset kvar på läpparna ett bra tag.

Jag änvänder mitt gloss både morgon och kväll. Till vardags och till fest. Och jag älskar det! Betyget blir en 6:a (favorit).

Efter eller efter?

Jag har varit ruggigt dålig på att recensera alla produkter jag köpt (eller fått) på senaste tid. Nu får ni välja. Vad vill ni helst höra om?

*
Thrrrob från Benefit
* Venus Breeze
* Ögonskuggorna i Dariakollektionen från Lancôme
* Dazzleglass från Mac
* Tendertone från Mac
* Bronze Mania från Armani
* Derma Genesisserien från L'oréal
* Osis Dust It

Lääängtar

Behöver jag säga att jag håller på och längtar ihjäl mig efter mitt "lilla" paket som Marie kommer hem med på tisdag?


Soooligt

Varför kan det inte vara såhär underbart väder precis hela sommaren? Har varit ute i solen hela dan och nu har jag precis duschat och smörjt in mig med Lancômes underbara Sôleil Reconfort After Sun Milk Tan Extender som inte bara hjälper till att lugna huden utan även snabbar på brännan lite. Ett hett tips för alla som är precis lika otåliga som jag att bli bruna snabbt.

True match

Det visade sig att Susanne på mitt jobb är minst lika smink och skönhetstokig som jag. Vi spenderade en eftermiddag på Nk som givetvis bara kunde sluta på ett sätt. X antal 100-lappar fattiagre.

Bilden suger, men utan photoshop och med mobilkamera kan man inte göra så mycket bättre än såhär.

För den som inte kan urskilja produkterna på bilden kan jag berätta att jag numera är stolt ägare till ett Dazzleglass från Mac i färgen Steppin' Out, ett Tendertone Lip Balm från Mac i färgen Honey Bare och en Bronze Mania (årets verson av Summerfoundation som
Sublim skrivit om) från Armani i färgen 3.  


Förra veckans bloggtema

Veckorna rullar på så snabbt att jag inte riktigt hinner med. Förra veckans bloggtema från Pret-ty.se var det Fåfängan som bildragit med. Vad för skönhetsprodukter har ni alltid med i handväskan/väskan för touch-ups under dagen?

Jag har alltid med mig en necessär med diverse produkter. Innehållet varierar lite beroende på humör, men oftast får följande produkter alltid hänga med:

Puder från Chanel i färgen Translucent 02
Läppenna från Shiseido i färgen 2
Venom Gloss från DuWop i färgen Lantana
Läppenna från Body Shop i färgen Pink Brown
Slimshine lipstick från Mac i färgen Long Stern Rose
Svart kajal från Lancôme
Läppenna från Lumene i färgen 032
Ipren
Lipplump från Benefit
Glasfil

Bloggkväll hos Mahir

Nu hade ju detta inlägg helt klart blivit mycket roligare om jag hade haft en liten bild på den braiga påsen man fick, men eftersom att Photoshop fortfarande vägrar funka i min dator så får det bli ett lite tråkigare inlägg. (Om någon undrar hur jag fick till förra bilden kan jag avslöja att jag fixade den i smyg på jobbet idag.)

Jag är precis hemkommen från ett supertrevligt bloggmingel hos Mahir. Dagens tema var teknik så både Nokia och Guitar Hero var där och demade sina produkter. Helt oväntat stötte jag på söta
Bjooti. Alltid lika trevlig precis som den här kvällen. Det bjöds på snittar, bubbel och en riktigt bra goodiebag som innehöll följande:

En Osis Dust It
Två värdecheckar från Nokia Music Store
En Veckorevyn
1 Playstationspel
En väska
Rakhyvlar från Wilkinson
Ett svettband
1 Guitar Herospel för Xbox
En Dove Summer Glow för ansiktet
En keps
En Dove Summer Glow för kroppen
Mintabletter
Ett nyckelband
Raklödder från Wilkinson


Från Sephora

Nu har jag äntligen lyckats bestämma mig för vad jag vill ha från Sephora. Supersnälla Marie har lovat att köpa med sig en påse till mig när hon är i New York och ett sådant erbjudande kan man ju inte motstå. Så here goes: Ett Nars Duo Lip Gloss i färgen Orgasm/Sunset Strip. En Eyeshadow primer från Urban Decay. En ögonmakeupremover Balms Away från The Balm och slutligen ett borstset från Mac. Den sistnämnda finns bara på Nordstroms så vi får se om Marie har vägarna förbi där.