All time high enligt Bjooti

Bjooti är enligt mig (och många andra) Sveriges bästa skönhetsblogg. Jag menar det finns väl en anledning till att Kattis är den enda i Sverige som får Urban Decays pressutskick och får åka på helt uuunderbara releasefester till Paris med Lancôme. Dessutom är hon en supergo tjej som det alltid är lika kul att träffa.

Sist vi sågs passade jag på att fråga henne vad som var hennes absoluta All time high produkt.

Urban Decays Eyeshadow Primer Potion, svarade hon utan att blinka.

Så där har ni gott folk, den första All Time High produkten. Nästa måndag är det dags för nästa.




All time high

Under Daisy Beauty-eventet stod Kattis, Emelie och jag och pratade om våra All time high favoritprodukter och då föddes idén att kolla runt lite vad överiga skönhetsbloggare inte kan leva utan. Så varje måndag ett par måndagar framöver kommer jag att presentera lite olika favoritprodukter från lite olika skönhetsbloggar.

Imorgon börjar drar vi igång!


Up and running

Så, nu är jag på benen igen och jag tänkte börja med en snabbrecension om Max Factors Natural Minerals.

Detta är alltså Max Factors variant av mineralfoundation som ser ut såhär:


Problem nr 1 med den här förpackningen är att man har ingenstans att knacka ut sin foundation. Problem nr 2 är att borsten suger. Kan man bortse från dessa två problem och orkar plocka fram sitt i.d lock och i.d borste så är det i alla fall inte en ok foundation eftersom att den innehåller på tok för mycket glitter som gör att man ser helt fettig ut direkt efter applicering.

Jag kommer att behålla min burk tack vare den mörka färgen som gör att den funkar bra som solpuder, men som foundation får den aldrig mer pryda mitt ansikte. Betyget blir en 2:a (dålig) som foundation som solpuder kan jag bjussa på en 4:a (bra), men det är ju trots allt som en foundation den är tänkt att användas.

Sängläge

Är fortfarande inte frisk, men under tiden bjussar jag på min bästa förkylningskur:

Häll upp ett glas med varmt vatten.
Pressa i en vitlöksklyfta och en halv citron.
En sked honung.
Rör om och drick så varmt som möjligt.

Inte så smarrigt, men kan ofta hindra att förkylningen bryter ut tycker jag i alla fall.

Sjuk

Nu hade jag egentligen tänkt att skriva ett inlägg om min senaste förälskelse, men istället får jag bädda ner mig med ont i halsen och snor i näsan. Tror det här är kroppens hämnd för allt jag utsatte den för i helgen...

Daisy Beauty-sminkningen

Fick en fråga om vad jag hade använt för produkter på Daisy Beauty-eventet så här kommer det.

Ögonen:
UDPP
Tempting
från Mac på hela ögonlocket
Den mörkbruna skuggan i Hello Kitty-asken från Mac i globlinjen, under ögat och utdraget en bit som eyeliner
Faux Cils från YSL
Svart kajal från Lancôme

Huden:
DiorSkin Nude i färgen 050
Solpuder
från Guerlain nr 2
Rouge
från NarsOrgasm
Sun radiance
från Lumene nr 1 som highlighter under ögonbrynet och högst upp på kindbenet

Läpparna:
Mac Slimshine lipstick
i färgen Long Stern Rose. Nej, färgen heter Long Stem Rose blev jag precis upplyst om av en snäll bloggläsare.
Venom Gloss i färgen Lantana

Och såhär blev slutresultatet. Bilden hittade jag i Kickis blogg.



 

Recension, DiorSkin Nude från Dior

Ibland kommer min Mamma hem med en hel påse med roliga sminkgrejer från sitt jobb som jag får välja och vraka ur. Senast snappade jag åt mig en DiorSkin Nude.

Färgen har varit lite väl mörk för mig, men efter ett par veckor i Spanien satt den som en smäck. För den som inte vet kan jag berätta att DiorSkin Nude är en flytande foundation som innehåller något slags mineralrikt vatten som ska ge huden lite extra lyster.

DiorSkin Nude glider lätt på huden, men man får passa sig lite för den sätter sig väldigt snabbt. Först tyckte jag att den var varken från eller till, men efter ett par dagar så började jag inse dess storhet för helt plötsligt har jag världens snyggaste hy som både strålar av lyster, men som samtidigt håller sig matt. Hela dan!

För varje dag som går älskar jag min DiorSkin Nude allt mer och mer. Igår kom jag till och med på mig själv med att fundera över om det inte är så att den slår min all time high favvo foundation från Armani...

Priset är ganska saftigt 425:- men helt klart värt varenda krona. När det kommer till huden lägger jag mer än gärna ut hur mycket pengar som helst. Tråkigt nog måste jag ju vänta till den 1:a nov innan jag kan köpa på mig en till flaska som passar min vinterbleka hy lite bättre. Betyget blir en 6:a (favorit).


Dagens konstaterande!

Man blir ful av sprit!!!

Dagens fråga

Vart är mitt Kanebopuder?

Daisy Beauty

Nyss hemkommen från ett fantastiskt trevligt event på F12, nämligen lanseringsfesten av Daisy Beauty. Det är Kicki i samarbete med sin Sam som fått den excellenta idén att starta en skönhetssajt som ska fokusera lite mer på recensioner och ha en "trevlig och personlig profil". Dessutom kommer allas vår Bjooti att flytta över sin blogg till Daisy Beauty och en av mina favorit makeupartister Åsa (som brukade blogga för Modette) kommer också återuppstå där. Själv har jag fått tillgång till en sneakpeak på sidan, men ni andra får ge er till tåls tills dess att den lanseras i september.

Festen var supertrevlig, inte minst för att jag fick chansen att träffa på en hel del "kollegor". Sen gick ju inte goodiebagen av för hackor heller. Satan, va bra den var! Tack snälla Kicki för en underbar kväll!!!

Lite pics...


Kicki och Sam tar emot i dörren.


Triss i skönhetsbloggerskor. Bjooti, Make it Up och P'ssion.


Värdinnan och jag.


Söta Julia tillsammans med min dejt för kvällen Susanne. (Det är samma Susanne som jag brukar ha sminkorgie med på NK)


Innehållet i den helt underbara goodiebagen.

Nagellack från Creative
Cremeögonskugga från Urban Decay
Parfym från YSL
Skin Rescue Kit från Dermalogica
Presentkort från Blush
Läppglans och makeuppalett från Elizabeth Arden
En Svensk Damtidning
En liten gåva att hämta ut från YSL

Trevligheter

Ikväll ska jag iväg på något jag sett fram emot hela veckan. Vad, får ni veta ikväll...

Declaring Indigo

Trots köpstoppet fick jag lov att köpa kajalpennan från höstmakeupkollektionen från Lancôme. Är det limited edition så är det.



Men satan va sugen jag blev på resten av kollektionen. Det är bara till att hoppas på att allt som jag vill ha finns kvar den 1:a november då köpstoppet upphävs...


Nyfönad

Inspirerad av Lisen slet jag imorse fram min fönborste och gick loss på håret. Visst är det lite klurigt att få till det, men tittar man på resultatet så är det definitivt värt mödan.


Testingtajm

Nya grejer från Kicki.



Inpacknng från L'oréal för slingat hår och en färgad dagcreme från Chanel.



Och fyra ögonskuggor, två läppstift, ett rogue och två kajalpennor. Allt från Dr Hauschka.


Håll i er, del 2

Här kommer då resten av allt.



I min sminknecessär förvarar jag allt som jag använder dagligen. Innehållet ändras lite under året, men den består för det mesta av nån foundation, mascara, kajal, rouge, fransböjare och solpuder.



Allt mitt smink har jag tryckt in i min sekretär. En gång i tiden hade jag ett urfint sminkbord, men bor man på 23 kvadrat så får man tyvärr inte plats med allt man vill. I första lådan hittar man allt läppgrejs, mest läppglans men även ett par läppstift och lite läppennor.



I andra lådan hittar man solpuder, rouge, foundation typ allt man har i ansiktet skulle man även kunna säga.



I nästa låda ligger allt man har till ögonen dvs en massa jävla ögonskuggor och lite lösögonfransar.



Sen har vi alla borstar.



Och alla pennor.



Till sist har vi lådan där allt övrigt shit hamnar. Det är allt från prover, till necessärer, nagellack, plåster och så såklart deodoranter...


Håll i er!

För här kommer den ocensurerade sanningen om min sminkförvaring. För att ni inte ska smälla av, så börjar vi med badrummet och tar resten en annan dag. Glöm inte att jag varnade er...



Vi börjar resan i duschen. Där står allt som jag använder i just duschen. Det är allt från shampoo, balsam och inpackning till peeling, ansiktsrengöring och rakhyvlar. Är det nån som undrar vad allt står på kan jag berätta att det är en duschstol som jag har ärvt från min farfar. Han använde den för att var gammal och inte orkade stå i duschen. Jag använder den som förvaringplats och att slänga upp benen på när jag rakar dom. Stolen är inte så snygg, men grymt praktisk.



Mellan duschen och toan står min lilla förvaringsvagn. Där kan man hitta allt från bodylotion, parfym, bus, nagellacksremover, fotfil, aloe vera, ansiktsmasker, fotdeo, solskydd. Ja, you name it, och du kommer förmodligen att hitta det här. Det ser lite rörigt ut, men för det mesta har jag faktiskt full koll på vart saker och ting ligger.

 

På väggen ovanför toan sitter ett badrumsskåp. Där samsas hårprodukter och parfymer ovanpå själva skåpet. På översta hyllan ser jag att det typ bara är deodoranter. Jag undrar lite över vad alla dom gör där. Är jag verkligen så svettig? Nedersta hyllan består av en korg med småprover, tandtråd och tydlligen en deo till? Ögoncreme, tandborstar och tandcreme ryms också där.



Vid handfatet har jag lite olika rengöringsgrejer, ansiktscreme, handtvål och uppenbarligen två tomma glas. Det med skeden i är förmodligen kvar sen helgen då jag var tvungen att börja dan med en Alka Seltzer. Detta är som sagt var en helt ocensurerad version dvs jag har bara fotat hur allt ser ut rakt upp och ner.




Ovanför handfatet sitter en fin glashylla som jag försöker hålla någolunda ren. Det går sådär...



Till sist har vi skåpet under handfatet. Där kan man hitta tandborstar, hårband, tanmponger, tops och munvatten.  

Det här var alltså mitt badrum. Nästa gång blir det allt smink.


Tjuvtitt

Min söta bloggkollega Subliman ger oss en inblick i hennes sminkförvaring. Jag tyckte det var en rolig idé så nu håller jag på och förbereder för ett liknande repotage här hemma hos Make it Up, men jag måste varna er. Det blir ingen rolig histora det...

Recension, Hot Sets från Redken

Innan köpstoppen hann jag med att köpa den här lilla finingen som Mia gjorde mig beroende av under vår Ibizaresa.

Hot Sets är en värmeskyddande spray som ger håret lite extra stadga, lite som en läggningsvätska.

När Mia skulle försöka förklara hur bra Hot Sets var hade hon vissa problem. "Det blir schysst liksom, får en schysst textur. Du får prova själv på Ibiza" var ungefär orden hon använde. Och efter att ha provat produkten en gång förstår jag hennes bryderi, för det är riktigt svårt att förklara vad det är som gör att håret känns så bra efter att man använt Hot Stes.

Håret får som sagt var en lite annan textur. Blir mer lättformat och håller frisyren riktigt bra utan att för den delen kännas hårt eller kladdigt. Dessutom är det betydligt lättere att locka håret om man tagit lite Hot Set i det innan. Håret blir helt enkelt jävligt bra skulle man kunna säga.

Betyget blir en 5:a (toppen).



Inte utan min plattång

Är det någonting som jag inte klarar mig utan så är det min plattång. Jag borstar aldrig mitt hår utan drar plattången igenom det istället så ligger det fint på plats hela dagen. Kommer faktiskt inte ens ihåg hur mitt liv såg ut innan plattången uppfanns...


Fest

Idag är det festsminkning och bröllopsfest hemma hos Cissi som gäller. Förhoppningsvis är hon snäll och låter mig bjussa på lite bilder på det färdiga resultatet.

Don't drink and makeup

Jag tyckte ju att jag blev så satans snygg idag när jag sminkade mig och fixade håret så jag tänkte att jag skulle bjussa på en liten FOTD, men när jag tagit mitt lilla kort och klickat upp det på datorn så inser jag att nej det är nog inte så bra att först dricka två glas vin och sen sminka sig. Nästa gång blir det tvärt om. Först smink, sen vin!

Gästrescension - DiorShow Iconic Extreme Waterproof Mascara

Det var kanske någon som undrade vart Mia från Mia Recenserar tog vägen. Efter vissa påtryckningar är hon nu tillbaka med en recension av DiorShow Iconic Extreme Waterproof Mascara.


Sol som får dåligt pigmenterade ögon att rinna och spontana havsbad, tenderar att få mig att gå över till vattenfast maskara under sommaren. Det sista jag gjorde när jag skulle hoppa på planet till Kroatien i början av sommaren var därför givetvis att snappa upp en vattenfast maskara, eller åtminstone var det det jag trodde att jag gjorde.


På plats i Kroatien, dags för middag på stan, på med maskara. Inga konstigheter. Gummiborsten ger hyfsat långa fransar, fransarna faller inte ner, men blir aningens för glesa för min smak.


På plats i Kroatien, efter middag på stan, dags att tvätta av sig sminket. Vissa konstigheter. Jag använder alltid Lancôme Bi-facil för att ta bort ögonmakeup, den fungerar perfekt till min känsliga hud och löser med viss envishet upp även vattenfast maskara även om det givetvis tar det lite längre tid än med vanlig maskara. Nu är det ju inte Bi-facil som jag sitter här och recenserar men det var just i samband med sminkborttagningen som jag upptäckte att maskaran jag köpt inte var vattenfast.


Givetvis så hade jag slängt förpackningen och på själva tuben stod det inget om att den var vattenfast så jag utgick ifrån att jag hade köpt fel i Tax Freen, döm då min förvåning när jag kommer tillbaka till Arlanda och upptäcker att det enda som skiljer tuberna från vattenfast till icke vattenfast är en svart topp. Och min maskara har svart topp vilket innebär att min maskara är vattenfast (enligt Dior).


Kan dock meddela att det är den inte. Om ni letar efter en bra vattenfast maskara så får ni fortsätta leta, den här klarar varken tårar eller bad men håller kanske aningens bättre än en vanlig icke vattenfast maskara.


Om man bortser från den vattenfasta faktorn och endast betygsätter den på sina andra egenskaper så får den en 4:a (bra).


Om man däremot betygsätter den för vad den marknadsförs att vara, det vill säga en vattenfast maskara så får den en 2:a (dålig).


Köpstopp

Mina två Spanienresor grävde ett gigantiskt hål i plånboken så from nu är det köpstopp ett par månander. Hello Återupptäckt!


Sommarsmink

Nu när jag blivit lite brunare har jag plockat fram två helt olika foundations som hårdtestas här hemma hos Make it Up. Någon som har önskemål på vilken produkt som ska recenseras först?


In love again

Jag har redan hunnit förälska mig i en av sakerna jag köpte i Spanien. Kan ni gissa vilken?

Recension Prime & Protect från Make up Stores

Ibland testar man produkter som faktiskt är så dåliga att man blir förbannad. Make up Stores Prime & Protect är en sådan produkt.  

Enligt förpackningen ska den vara en primer med solskydd och ja den kan kanske möjligtvis funka som solskydd, men som primer suger den.

Först och främst är konsistensen lika fet som en vanlig solcreme som man har till kroppen (tänk Nivea). Detta gör att man får vänta helt sjukt länge på att den ska gå in i huden. Efter att ha väntat i ett par minuter (vilket egentligen är alldeles för länge enligt mig) pallar man inte att vänta längre utan lägger på sin foundation i alla fall. Eftersom att primern inte gått in i huden ordentligt blir reslutatet inte särskilt snyggt. Det blir inte dödsfult, men i jämföresle med andra primers är det långt under ok.

På grund av den helt osannolikt feta konsistensen ser man i slutet av dagen ut som att man kletat in ett paket smör i hela ansiktet. Om man ändå av någon outgrundlig orsak skulle vilja bortse från allt detta kan jag toppa till det hela med att kasta in ett par finnar som kommer som ett brev på posten efter användning. Kanske inte helt oväntat med tanke på att primern känns som att den täpper till varenda por man äger och har. 

Nej, det här är en produkt man inte önskar att sin värsta fiende för inte fan vill man sponsra en krona till försäljningen av möjligtvis världens sämsta produkt. Betyget blir någonstans under 0 (sugigare än sugigast).

Update: Ögonfransböjningen

Nu är det nästan tre veckor sen jag gjorde min fransböjning och jag är om möjligt ännu mer nöjd än tidigare. Det har varit hur skönt som helst att inte behöva böja fransarna.

Min sminkrutin har förkortats med ett par minuter och det är ruggit skönt att slippa se ut som världens tröttaste människa både på stranden och när man vaknar. Böjen har hållt sig rikigt bra trots att den fått utstå både sol, bad, saltvatten, mascara, ögonfranslim och ett allergianfall som resulterade i att jag var tvungen att klia mig hysteriskt i ögonen i en vecka. 

Det här kan jag verkligen varmt rekommendera för alla som vill förenkla sin sminkrutin lite. Har man desstuom ljusa fransar tycker jag man ska passa på och färga dom på en gång. 


Såhär ser mina fransar ut idag, helt naturella. Bör kanske tillägga att dom i vanliga fall är helt raka och pekar nedåt.


Sminkad vs Osminkad

När jag var i Barcelona med Stoffe och Rhys så fick dom ju givetvis se mig både osminkad och sminkad. Båda två tyckte inte att det var någon direkt skillnad.

-Ja du är väl kanske lite mer svart runt ögonen nu var Stoffes kommentar.
-Jag ser ingen skillnad var Rhys.


Därför var jag tvungen att ta ett kort nu imorse för att jämföra, men visst är det skillnad. Det tycker jag i alla fall eller vad säger ni? (Ber om ursäkt för att jag ser lite sliten ut på det högra kortet. Det var ganska hårt igår konstaterade jag imorse när jag vaknade...)


Dagens bästa

Jag vet att jag är lite sen att upptäcka att en av mina favoritbloggerskor har börjat blogga igen, men jag får skylla på att jag varit i Spanien i nästan två veckor. I varje fall är det en riktigt trevlig upptäckt. Ni hittar henne här.