Make my Monday

Idag lyder veckans fråga från Bjooti:

Har ni fördomar (befogade eller obefogade sådana) mot billigare märken a.k.a budgetmärken så som Isadora, Viva la Diva, Yves Rocher, Maybelline etc?

Jag är (som alla trogna läsare vet) en riktig sucker för dyra märken. Kanske inte alltid för att dom är så mycket bättre, men mycket för att det känns så himla mycket lyxigare att komma hem med ett litet lipgloss från Dior än från IsaDora. Visseligen tycker jag att jag oftare blir besviken på lite billigare produkter än på lite dyrare, men det kanske bara är just en fördom. Jag har ju i alla fall lovat att börja tipsa om lite billigare grejer, så ni får hänga med här i bloggen så får ni se om mina fördomar stämmer eller inte.

Dagens tips

Låt söndagen vara fix- och piffdag. Jag tar alltid en timme varje söndagkväll då jag tar en extra lång dusch, gör en hårinpackning och scrubar huden. Lägger ansiktsmask. Smörjer in huden med en riktigt fet creme. Och målar naglarna.

Det är så himla skönt och avslappnande och så är man (i alla fall utseendemässigt) redo för en ny vecka med nya utmaningar.

Avundsjuk!

Gissa om jag är avis på alla som fick gå på Macs pressvisning i torsdags. Jag blir helt galet inspirerad av att kolla in alla härliga bilder hos de lyckostar som fick gå. Tror jag ska försöka mig på den svarta sotningen till min födelsedagsfest på lördag.

Budgettips

Fick ett önskemål från en trogen läsare som ville att jag skulle börja tipsa om mina budgetfavoriter. Självklart kan jag det så här kommer min första budgetfavvo.



Nivea Soft. Helt klart en favorit här hemma hos Make it Up. Går in snabbare än snabbast i huden och känns med risk för att låta riktigt nördig precis som reklamen säger som ett milt sommarduggregn som återfuktar huden. Den är faktiskt så bra att jag ibland använder den till ansiktet. Det ni!

Mingel med Oriflame

Idag har jag varit på lanseringen av Oriflames nya creme Diamond Cellular Anti-ageing Cream. Jag fick inte bara chansen att få se Isbaren (på Nordic Sea Hotel) och dricka en hysteriskt stark vodkadrink utan träffade även på underbara Bjooti och hennes supertrevliga före detta kollega Elina. Varje gång jag träffar Katarina aka Bjooti blir jag alldeles till mig. Tänk att det finns en till person i världen som på allvar vill diskutera huruvida det är värt att använda Isadora-asken med dom bruna skuggorna bara för att dom är så fina trots att pigmenteringen inte är helt 100.


Oriflames nya creme Diamond Cellular Anti-ageing Cream är gjord för kvinnan över 40 som vill ha en crème som gör allt. Reducerar rynkor, gör huden fastare och jämnare.


Saxat från Oriflames hemsida:


Exceptionellt fyllig creme som riktar in sig på synliga tecken på åldrande. Innehåller Diamond ElixirTM med äkta diamantpuder och Eternal Beauty ComplexTM som tillsammans arbetar för att motverka synliga tecknen av åldrande, ge huden lyster, en jämnare hudyta, motverka missfärgning och matthet i huden. Gnistrande, reflekterande pigment ger huden en klarare och mjukare hudton.


Vi fick klämma klämma lite på cremen och den både kändes och doftade toppen, men för mig är det 10 år kvar till 40, så jag tänkte att om Mamma spelar sina kort rätt kan hon kanske bli en lycklig ägare av cremen för självklart fick vi en burk med oss. Tack snälla Oriflame och Polhem PR som bjöd in mig.


Vill ni se kort från eventet föreslår jag att ni klickar er in hos Bjooti eller Elina. Där ligger det även lite bilder på mig (so long "hemliga identitet").


Recension, Precision gentle eyemakeup remover Chanel


Eyemakeupremovern från Chanel motsvarade inte riktigt mina förväntningar. Jag vet inte om det var det faktum att den sved i ögonen eller att man fick stå och gnugga ett ganska bra tag för att lösa upp all mascara. Den är inte helt sugig, men det finns absolut andra removers som gör jobbet betydligt
bättre. Betyget blir en 3:a (ok).


Länkar

Jag har uppdaterat lite i mina länkar. Känner du dig bortglömd? Hojta till i kommentarerna. Jag länkar dock bara till dig som har en renodlad smink- och skönhetsblogg.

Dagens tips

Böj alltid ögonfransarna på tre olika ställen. Börja innerst och flytta ut böjaren två gånger, så får du absolut snyggast och naturligast böj. Vill du satsa lite extra köper du en ögonfransböjare från Shiseido som är ögonfransböjarnas Gud.


Nyårsmake

Så här såg jag ut på nyårsafton. (Den lilla bilden är klickbar)





Primer: UDEPP
Ögonskugga: Lila duoskugga fr Lancôme säsongsmakeup, Color Design 605 Lancôme, lila gammal skugga också fr Lancôme
Eyeliner: Artliner Noir Lancôme
Kajal: Lancôme
Mascaraprimer: Shiseido mascara base
Mascara: YSL faux cils
Lösögonfransar: Ardell 108 (fast dom syns typ inte. nästa gång ska jag köpa längre!)

Joke!

Bör kanske tala om att förra inlägget var ett skämt, då det inte riktigt är min grej att spruta in saker i läpparna. Alltså jag har absolut inget emot skönhetsoperationer, alla får göra vad dom vill med sina kroppar, men jag tycker inte att jag direkt behöver fylla ut mina läppar. Jag har haft "turen" att varit med om två olyckor, en ridolycka och en jag-varnog-lite-för-full-den-kvällen-olycka, som gjort att jag fått ett ordentligt naturligt plut - läs brosk i läppen. Anledningen till extraplutet igår var en allergisk reaktion mot ketchup.  


Restylane

Nu har jag precis fyllt på min överläpp med lite restylane. Fint va?


Me want!

Blir man sugen eller sugen?


Recensionskavalkad, Teint Innocence från Chanel

Nästa produkt i recensionskavalkaden är Teint Innocence från Chanel.

Teint Innocence från Chanel är en flytande foundation som kommer i helt idiotisk förpackning. En glasflaska med ett hål i från vilken det alltsom oftast kommer en alldeles för stor mängd foundation ur. Detta gör att produkten känns väldigt odryg. Kan man bortse från det är Teint Innocence en riktigt bra foundation. Lätt att jobba med. Funkar bra att applicera både med fingrar och foundationborste. Är medeltäckande, men går att lägga på ett ytterligare lager för en mer täckade kvälls/party-make utan att den ser kakig ut. Hade jag aldrig provat Armanis Silk Foundation hade detta nog kvalat in som min favoritfoundation i flytade form. Betyget 5:a (toppen).

Recension, NIVEA deodorant FRESH

Deodorant nummer två från Nivea är om möjligt ännu sämre än den förra. Här har vi en dedorant som inta bara gör att man svettas lite extra utan också hjälper till att intensifiera svettdoften. Härligt, eller inte.

Jag säger nej tack till även den här deodoranten och fortsätter sökandet efter den perfekta deon. Betyget kan inte blir något annat än 1 (katastrof).

Recension, Nivea double effect

Man kan säga att det är tur för den här deodoranten att den hjälper till att hämma hårväxten under armarna för annars hade den varit helt värdelös eftersom att man både blir svettig och luktar svett när man använder den. Däremot växer inte håret under armarna ut lika snabbt, så vill man ge avkall på deodorantens själva ursprungsfunktion till förmån för lite mindre håriga armhålor är detta en bra produkt. Vill man som jag vara utan hela svettgrejen bör man köpa en helt annan deodorant. Betyget blir en 2:a (dålig).


Recension, Extra Length mascara från Shiseido

Subliman blev nyfiken på min nya mascara så här kommer recension.

Jag är ju (om någon missat det) väldigt fixerad vid mina ögonfransar. Det är den del av makeupen som helt klart tar mest tid i anspråk. Jag böjer, pillar, sätter på primer, lite mer primer, ett lager mascara, ytterligare ett lager, petar lite. Ja, som ni förstår är mina ögonfransar nästan en hel vetenskap och jag ställer enormt höga krav på min mascara. Den ska verkligen göra allt. Jag vill ha långa, täta och uppårböjda fransar. Varken mer eller mindre.

Shiseidos mascara uppfyller nästan alla av dessa krav. Fransarna blir (precis som namnet antyder) riktigt långa. Jag skulle faktiskt vilja säga sjukt långa. Böjen håller sig riktigt bra under en hel dag och även under ett träningspass. Det som tyvärr drar ner betyget en aning är bristen på volym. Fransarna hade för min del gärna kunna få bli lite tätare. Jag vill ju liksom ha hela paketet, inte bara långa fransar.

Sammanfattningsvis: Shisedios mascara är en riktigt bra mascara. Jag har nog aldrig provat en mascara som gör fransarna såhär långa. Hade den bara haft samma volymeffekt som min favvo hade den kvalat in på förstaplasten, men tyvärr får den nöja sig med att vara en riktigt bra tvåa. Betyget blir en 5:a (toppen).

Det bör kanske tilläggas att jag bara provat mascaran med Shiseidos primer under. Jag kan inte använda mascara utan den. Jag har en bild på hur den blir på fransarna och jag ska försöka få fram den ur min andra idiotdator.

Nu kör vi

Det har varit lite dåligt med uppdateringar här i bloggen pga allt jävla strul med min dator. Trodde det skulle bli bra nu när Stoffe fixat och trixat lite med den, men icke. Hoppas ni har överseende med att det inte blir så mycket roliga bilder eftersom att min jobbdator inte har Photoshop.

Jag tänkte i alla fall drag igång en Recensionskavalad. Har massor av produkter liggandes här hemma som bara väntar på att få sig ett omdömde. Först ut blir (efter önskemål av en av mina favoritbloggerskor
Sublim) Extra Length, mascara från Shiseido. Sen får ni gärna komma med önskemål om vilken produkt ni helst läser om:

Green Tea, cream deodorant från Elizabeth Arden
Facial brush
från Shiseido
NIVEA 
deodorant FRESH
Teint Innocence
från Chanel
NIVEA
deodorant DOUBLE EFFECT
Easy on the eyes
, ögonskuggor från id
Lait Corporel
, bodylotion från Biothem
Sensitive Cleansing milk
från Oriflame
Silky purifying cleansing cream & soap,
från Kanebo Sensai
Precision gentle eyemakeup remover
från Chanel


EOTD, Sex kitten

Snabb ögonmakeup för en kväll på Collage med Jeanette.



Primer: UDPP
Ögonskugga: Sexkitten, id
Eyeliner: Den från Face man fick med Damernas
Mascaraprimer: Shiseidos
Mascara: Extra Length, Shiseido
Kajal: Lancôme

Snyggt och enkelt!

Easy on the eyes

Någon kanske undrade vad det var i Easy on the eyes -asken.



Tre stycken ögonskuggor som man även kan använda som rouge i tre underbara rosa nyanser: romance, savvy och glamour + en riktigt najs ögonskuggspensel. Alltihop från id såklart.

Illa

Jag är fortfarande helt overkligt bakis sen gårdagens enorma fest. Jag hade både lila ögonskugga och lila naglar. Bilder kommer lite senare när jag orkar leta upp min kamera.