Recension, Tinted Eye Brightener från Bobbi Brown

Efter att både Kicki och Kattis lovordat den var jag ju helt enkelt bara tvungen att köpa mig ett eget litet exemplar av Tinted Eye Brightener från Bobbi Brown när jag var i Barcelona.

Först var jag en aning skeptisk då färgen i burken såg ut att vara på tok för mörk och rosa för min hudton, men snäll som jag är (ibland) lät jag den dryga tjejen som stod i Bobbi Browndisken på El Corte Inglés kleta på lite under ögonen och tur var väl det för det blev ju inte alls så tokigt som jag hade tänkt mig. Det som fällde själva avgörandet var att jag lite senare under dagen fick syn på mig själv i en spegel. Tyckte jag såg förjävla fräsch ut och inser att det är ju concealern från Bobbi Brown som gör det. Jag behöver kanske inte tillägga att jag sprang tillbaka till El Corte Inglés.

Concealern är i en perfekt konstistens dvs tillräckligt flytande för att smälta in perfekt under ögonen utan att flyta ut och lägga sig i några linjer, men samtidigt tillräckligt täckade för att dölja mina mörka ringar. Färgen (medium to dark 3) fungerar på något konstigt sätt både när jag var som brunast och nu när jag är tillbaka till mitt vanliga blekansikte. Priset är jag lite osäker på, men jag har ett svagt minne av att den kostade runt 27 EUR. Bobbi Brown säljs ju som bekant inte i Sverige, men har du vägarna förbi en disk i något annat land tycker jag definitivt att du ska plocka upp dig ett eget exemplar av Tinted Eye Brightener.

Om det inte var för den dumma förpackningen som efter två gånger är helt hysteriskt kladdig hade detta blivit en ny favorit nu får den tyävärr nöja sig med en stark 5:a (toppen).

Min egna kladdiga burk...


Kär!!!

Idag när jag kom hem till Kicki möttes jag av det här. Kan man bli något annat än störtförälskad?


All time high enligt El Mika

Idag är det måndag och vid det här laget borde ni veta vad som är på g. Den här veckan är det tjejerna El, Maria och Karin från den roliga och inspirerande bloggen El Mika som har ordet.

El: Schampo och balsam från Nexus serie Phyto Organics - är toppen för långt hår och innehåller dessutom organiska ingredienser.
Maria: Ögonbrynsskugga! Helst BrowZings från Benefit, men även märken som The Body Shop och H&M har bra alternativ.
Karin: Gelrouget Jelly Flush från brittiska Jelly Pong Pong, i färgen Cranberry Rum - bästa rouget för naturligt rosiga kinder!

Återhämtning

Har tillbringat kvällen med att försöka reparera kroppen från allt den fick utstå den här helgen. En hårinpackning, ansiktsmask och varm dusch senare börjar man känna sig lite mer normal. Nu ska jag bara fixa naglarna också så är jag redo för en ny vecka.

Nyklippt

Jag har varit hos Nina och fixat till mina extremt slita hårtoppar. Ingen megaförändring för jag tänkte ju spara ut mitt hår, men nu när jag har kollat på lite bilder från när jag hade långt hår börjar jag tveka. Det är ju så svårt med det där för man vill ju alltid ha det man inte har. Så fort man klipper av sig allt ångar man sig och vill ha långt och när man väl har sparat ut skiten vill man inget annat än att klippa av allt.

I vilket fall som helst är jag sjukt nöjd med min nuvarande frisör. Jag har ju som alla trogna läsare vet blivit sönderklippt x antal gånger och legat hemma och grinat med en hockeyfrilla. Nu har jag kommit underfund med att vanliga svenska frisörer fattar inte hur man klipper asiatiskt hår utan det krävs en landsman för att fixa det. Fantastiska Nina kommer från Filipinerna och är inte bara en jävel på att klippa utan även bäst på att färga mitt bångstyriga, svårfärgade hår. Vill ni bli lika snygga som jag i håret föreslår jag att ni ringer 08-20 36 37 och bokar in en tid.



Min nya frisyr.

Inspiration

En "smula" svårburet, men så himla läckert!


Glad treåring

Idag fylller min blogg 3 år, så jag vill passa på att tacka alla underbara läsare som klickar sig in här varje dag. Hoppas att ni hänger med ytterligare ett år.

Satt och funderade lite på vad som hänt under de här senaste åren och man kan ju lugnt säga att jag har förändrat mig lite, förhoppningsvis till det bättre. 

Är kanske lite orättvis mot mig själv när jag jämför mig själv med bilden från Daisy Beauty eventet då det förmodligen är det snyggaste kort som någonsin tagits på mig, men va fan man får vara hård mot dom hårda.


I handväskan

Tänkte det kunde vara kul att visa vad som ligger i min handväska.



Slim Shine Lipstick från Mac i färgen Long Stem Rose
Venom Gloss i färgerna Lantana och Love in a mist
Tjock läppenna
från Shiseido i färgen LC1
Glasnagelfil
Miniborste
Alka-Seltzer
(världens bästa mot bakfylla)
Puder från Chanel
Parfym Magnifique från Lancôme
Ipren
Allergitabletter

Läppenna från Shiseido i färgen BE701 (bästa, bästa!)
Ögondroppar
Svart kajal
från Lancôme
Blottingpaper
från Sephora
Tops
Alkogel
(för de dagar då bacillskräcken är som värst)

Allting ligger förstås i en Hello Kittynecessär.

Nu vill jag veta. Hur ser det ut i era handväskor? Vad bär ni alltid med er? Svara gärna i kommentarerna eller gör ett egen inlägg så länkar jag till er.


Dagens tips

Bor man i ett varmare land eller som jag i en lägenhet där föreningen stängt av luftkonditioneringen får man leva med en betydligt högre luftfuktighet. Det kan i sin tur leda till att det är helt omöjligt att få till någon böj på ögonfransarna, men det är lätt fixat med lite hjälp av hårtorken.

Börja med att blåsa lite underifrån på ögonfransarna för att göra dom helt torra. Förslagsvis med ett inte allt för högt värmeläge (jag lärde mig "the hard way"). Böj sedan fransarna som vanligt med din fransböjare. Applicera sedan mascara och avsluta med ytterligare en omgång med hårfönen så att mascaran torkar snabbt och fransarna inte hinner trilla ner. Tänk på att blåsa på fransarna underifrån, så böjs de upp lite till.


All time high enligt Kisse

Idag är det måndag igen och då är det dags för nästa skönhetsbloggerska att få berätta om just sin favoritprodukt. Denna vecka är det Kisse och driver den underbara svordomsfyllda (så härligt att någon annan också svär i sin blogg) bloggen Osnygg som har ordet.

Det finns en enda sak jag inte kan klara mig utan: Min pincett! Livet vore döden utan en riktigt bra pincett med sned tipp.

Om jag absolut måste välja en produkt så säger jag MaxFactor 2000 Calories mascara. Den bästa vardagsmascaran i budgetpris som jag någonsin använt! Återkommer alltid till den oavsett hur många andra mascaror jag provar.


Gårdagens FOTD

Konstigt nog har jag precis lika bråttom idag, så jag hinner tyvärr inte skriva vad jag har använt för produkter. Men såhär såg jag ut igår i alla fall.


Brådis!

Så himla bråttom nu. Har tagit en FOTD, men hinner inte ladda upp. Ni får ge er till tåls till imorgon. Trevlig kväll!

Shoppat!!!

I rådande läge blir man glad för det lilla, som tex att ansiktsrengöringen tagit slut för det innebär ju att man får köpa ny. Denna införskaffades i onsdags på NK.

470:-
sved rätt bra i plånboken så jag förväntar mig underverk.


Dagens konstaterande!

Det gör ont att få mascara i ögat.

Inspirationsbild

Idag låter jag mig inspireras av den här underbara bilden. Vem sa att man inte kunde ha röda läppar och sotade ögon? Inte jag i alla fall.


Stoppa pressarna!!!

Till alla er som inte har köpstopp föreslår jag att ni klickar in er på Strawberrynet för nu finns världens bästa mascara där. Jag skulle nästan kunna döda för en sådan. Någon som behöver en hitman i utbyte mot en liten mascara?

All time high enligt Sublim

Ännu en måndag har passerat och då är det ju såklart dags för nästa All time high. Denna vecka är det fina Subliman (som tar de absolut bästa LOTD-bilderna) som vill presentera sin favorit. Jag låter henne tala för sig själv genom följande citat:

Min all time high... hm... det finns ju några olika produkter som jag tycker är outstanding, men att välja EN... Jag slår till på mascaran Virtouse från Lancôme, det är den enda mascara som lyckas böja mina spikraka fransar och hålla böjen under dagen. Dessutom klumpar den inte ihop fransarna, gör dem långa och fylliga och är enkel att använda. Värd varenda öre! 


Recension, After Sun Shimmering Lotion från Oriflame

För 100 år sen (eller egentligen ett halvår) var jag på ett mycket trevligt event hos Polhem PR. Därifrån fick man med sig en väldigt generös påse med massor av olika solprodukter. Just då i mars kändes sommaren otroligt avlägsen, men så småningom kom den ju i alla fall. Eller rättare sagt, jag sökte upp den i Spanien och då fick jag även möjlighet att testa After Sun Shimmering Lotion och tur var väl det för det är en riktig pärla.

Inte nog med att den både svalkar och gör huden underbart mjuk. Den innehåller även små, små glitterpartiklar och här snackar vi alltså inte glitter á la 15-åring utan ett riktigt schysst skimmer som gör att huden får världens snyggaste lyster. Alla trogna läsare vet ju att jag avskyr glitter så ni förstår ju att det här verkligen är något extra. Trots att solbrännan sen länge är försvunnen använder jag min after sun de dagar jag känner mig lite tisst och glåmig och vill piffa till mig lite extra.

Priset ligger på 145:- och det tycker jag absolut att den är värd. Betyget blir en 5:a (toppen).

Deodoranter

Mitt inlägg från mitt badrum var riktigt uppskattat. Många undrar vad jag gör med alla deodoranter och i ärlighetens namn vet jag nog inte riktigt det själv. Jag är ju i och för sig rätt svettig av mig men jag tror att det beror på att jag håller på att provar fram den ultimata. Sen kan man ju undra lite varför jag inte slänger dom jag inte använder. I vilket fall som helst tänkte jag köra en liten snabbrecension av min fina samling.



Från vänster:

Ldb Dry silk - En helt ok deo, men håller inte måttet hela dan. Är dessutom på tok för mycket parfymerad.
Nivea - En bra deo håller hela dan, dock blir man lite svettig i den men man luktar i alla fall gott.
Mum - Världens bästa deodorant! Pallar allt, men har tyvärr slutat tillverkas. (alltså jag vet att den görs i glasflaska, men den är inte alls lika bra konstigt nog. dessutom får man hårsäcksinflamation av den.)
Elisabeth Arden Grean Tea - Håller svetten borta hela dagen, men är även den för mycket parfymerad och så har jag lite svårt för att den är i cremeform.
Biotherm Deo pure natural protect - Deo utan aluminiumklorid och det är ju bra, men det är det enda som är bra med den här deon.
Vichy - Riktigt bra deo som pallar trycket en hel dag.
Biotherm Deo Pure - Min nuvarande favorit. Milt parfymerad och håller både lukt och fukt borta hela dagen.
Mum Sensitive Care - En ny variant av Mum som är ok, dock tyckter jag det kliar rätt mycket under armarna varje gång jag änvänder den. Kan beror på att den är stört parfymerad, vilket är lite skumt eftersom att den ska vara för känslig hud.

Red lips

Det här med röda läppar kanske inte riktigt var min grej. Eller vad säger ni? Jag ser ju inte direkt glad ut liksom...



On the lips:
Läppstift från Face, Röd Veil
Läppglans frå Biotherm, 445

Dagens fråga

Är det en komplimang när någon tror att man har klippt sig bara för att man inte tvättat håret?

Recension, Deo pure natural protect Biotherm

Det har ju varit rätt mycket snack om att aluminiumklorid i deodoranter är cancerframkallande, så med det i åtankte köpte jag Biotherms senaste deodorant Deo pure natural protect som är helt aluminiumfri. 

Tyvärr är det just alumimiumkloridet som motverkar både lukten och fukten så efter bara nån timme är jag toksvettig och stinker.

Sammanfattningsvis: En deo utan aluminiumklorid är ju bra om man är rädd för just aluminiumklorid, men vill man slippa stinka svett och vara sjöblöt under armarna bör man välja en annan deo. Betyget blir en 1:a (katastrof). 



Åhhh!!!

Jag! Vill! Ha! Nu! Damm you köpstopp!!!


Hypnôse Drama

Fick med mig ett prov av Lancômes senaste mascara Hypnôse Drama. Ska bli spännande att se om den kan konkurrera ut min gamla trotjänare


All time high enligt P'ssion

Nästa blogg att välja sin All time high är P'ssion. En blogg som också tilhör mina favoriter och vars författare jag fick möjlighet att träffa på Daisy Beauty-eventet.

Emelies All Time High favoritprodukt stavas Lily Lolo, mineralfoundation. Vill du läsa mer utförligt exakt hur bra den är så tycker jag att du ska klicka här.


Mac-besvikelse nr 2

Det är inte bara Mac's pennvässare som suger för det gör även deras kajalpennor. Ja, eller om man gillar att kajalen kladdar ut sig runt hela ögat så är den en hit, men annars inte. Upptäckte precis att jag har kajal överallt utom just där jag applicerade den imorse. Inte ok!

I påsen

påsen som hängde på min dörr låg den här lilla trevliga tuben.



En Pure Nature Organic White Tea Extract Moisturing Gel Mask från Oriflame via Polhem PR såklart. Den sitter i skrivandets stund som en smäck i ansiktet. Recension kommer...

LOTD

Idag hittar man ett lager Mac Slimshine lipstick (Long Stem Rose) tillsammans med Mac Cremesheen Glass (Petite Indulgence) på mina läppar.


Överaskning

Har glad blir man inte om man kommer hem och möts av detta?


Nattcreme, ja tack!

Läste någonstans att man skulle låta huden återhämta sig på natten genom att inte använda nattcreme för att den på något sätt gör att huden inte kan andas fritt. Jag är ju inte den som är den utan provar gärna allt åtminstonde en gång, så att man vet vad man snackar om. Sen finns det i och för sig vissa grejer man inte behöver prova, men det behöver vi ju inte gå in på här...

Att inte sova med nattcreme gör att min hud får panik och börjar överproducera fett som i sin tur gör att jag efter en vecka utan nattcreme har fem riktigt schyssta finnar på strategiska platser i ansiktet.

Behöver jag tala om att jag fortsättningsvis aldrig mer kommer gå och lägga mig utan nattcreme.


Recension, pennvässare från Mac

I hopp om att hitta en riktigt grym kajalvässare köpte jag (ja, alltså långt innan köpstoppet) en vässare från Mac. Det borde jag inte gjort för den sög. Vässar inte ett dugg vasst och gör dessutom att pennan går sönder, så spara in 45:- genom att inte köpa den. Betyg 1 (katastrof).


Men JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Är som sagt var fullt medveten om att detta är en sminkblogg, men ibland blir man ju så jävla lycklig och då får man frångå ämnet lite...