Datorkrasch!

Nu har min dator hemma tackat för sig. Det går inte ens att sätta på den så tyvärr blir bloggen lite tråkig ett par veckor innan min nya darling kommer.

Dragqueen!

Not to self: Köp inte Ardells lösögnfransar nr 111 mer. Man ser tydligen ut som en dragqueen i dom konstaterade jag igår...

Recension, Instant Perfect Sisley

En av grejerna jag handlade när Susanne och jag hade vår orgie NK var en riktig liten darling. Har använt varje dag sen jag köpte den och jag älskar den.


Jag har ruggigt svårt för primers som är silikonbaserade (tänk Smashbox). Det känns liksom som en äcklig hinna på huden som bara ligger där på ytan av huden. Så är inte Sisleys utan den är mer som en creme som smälter in i huden och blir till en helt fantastisk grund för all typ av foundation. Den jämnar ut både torrhetsfläckar och fina linjer och är dessutom väldigt dryg. En liten klick räcker gott och väl till hela ansiktet. Det sved till ordentligt (450:-) i plånboken när jag shoppade denna lilla dyrgrip, men med tanke på det finfina resultatet måste jag säga att det var värt varenda krona.

Betyget blir självklart en 6:a (favorit).


Testing time

Nytt från Kicki att testa.



Vax + Stripes från The Body Shop
Ansiktsolja från Argapur
Hårspray från L´oréal




Rengöringsmousse, ansiktsvatten, dag-, natt- och ögoncreme allt från Apoliva Care.

Yes!

Snart står en sån här hemma hos mig. Gissa om det känns bra?

Värmeslag

Trots att mitt hår är tjockare än tjockast har det på senaste tid blivit rätt slitet. Det är väl i och för sig inte så konstigt när man tänker efter på allt jag har utsatt det för. X antal blekninar, slingor och färgningar. Plattång varje dag och föning efter varje tvätt.

I hopp om att ta hand om håret lite bättre har jag nu införskaffat mig ett värmeskydd. Valet föll på Paul Mitchell Heat Seal. Har bara hunnit använda den en gång, men än så länge känns den mycket lovande.


Nu kör vi!

Nu har jag äntligen fått igång min jobbdator hemma så ska det bloggas så att det ryker. Först ut kommer lite bilder på min 80-talssminkning jag hade i lördags.




Till ögonen har jag använt:
UDPP som primer över hela ögonlocket.
Mac's ögonskugga Surreal på ögonlocket närmast ögonvrån.
Mac's ögonskugga Cool Heat på resten av ögonlocket och en bit upp över globlinjen i kanten av ögat. För att få en äkta 80-talskänsla har jag inte tonat ut skuggorna någonting alls.
Runt hela ögat och även innanför franskanten har jag målat med Smoothblue Technakohl Liner även den från Mac.
Fransarna är målade med fem lager YSL faux cils mascaran för att de skulle bli sådär 80-talskladdiga. Givetvis har jag innan mascaran använt ögonfransböjare och Mascara Base, båda från Shiseido.




Resten av ansiktet är sminkat med:
Ett lager kastanjevatten för att få fram en solarieliknande solbränna. Lyckades även få till en såndär snygg 80-tals kant där foundation tar slut och halsen börjar.
Ett par svep med min mineralfoundation från ID.
En brun ögonskugga som rouge då de solpuder jag hade hemma inte riktigt var tillräckligt bruna. Rougen fick hamna ett par centimeter längre ner och bak än i vanliga fall i sann 80-tals anda.
Läpparna har först ett lager med Lipplump från Benefit för att neutralisera färgen, sen rätt mycket av läppstiftet Fashion Mews och en klick She loves candy, båda två från Mac.




Slutresultatet inklusive det fruktansvärt snygga hårbandet.

Wohooooooo!

Trots att det bara är måndag är veckans bästa nyhet att Bjooti har börjat blogga igen. Nu kan mitt liv bli som vanligt igen, utan abstinens.


80-talet

Idag ska jag på 80-talsfest och hade tänkt göra en riktig 80-talssminkning. Hade min dator inte var helt urfuckad så kunde ni fått se lite roliga bilder, men jag lovar att det kommer upp så fort jag kastat ut min befintliga dator genom fönstret och införskaffat mig en ny.

FAN!!!!

Hur jävla fucking arg blir man när man för andra dan i rad släpat hem den där äckligt tunga datorn och så funkar skiten inte?!!? Känns som jag lätt hade kunnat mörda någon just nu...

Never ending...

Nu funkar datorn från jobbet hemma, men då pallade jag ju såklart inte att bära hem den. Helgen får bli stora blogguppdateringen.


Skit också!

Självklart kan jag inte logga in på min nya jobbdator hemifrån. Fortsättning följer...

Ny dator

Fick ny dator från jobbet, men orkade inte bära hem den. Får bli morgondagens projekt. Sorry för tråkig uppdatering, men kompenserar det med ett par roliga recensioner i veckan.


Error

Min dator vill verkligen inte vara med längre, men för hoppningsvis får jag en ny redan imorgon då jag börjar mitt nya jobb. Roligare och definitivt längre inlägg utlovas.

Too much?

Dagens fråga:

Har man för mycket sminkgrejer när man inser att kajalen man precis ska köpa redan ligger hemma i en låda?

Bakis

Idag är jag het overkligt bakis, men det kändes i alla fall oerhört skönt att jag hade så pass mycket vett att tvätta av mig allt smink igår så det får bli dagens lärdom. Tvätta alltid av dig sminket på kvällen. Hur full du än är.

Recension, Green Tea Cream Deodorant Elizabeth Arden

Fick tips av min svettiga före detta chef att Green Tea deodoranten från Elizabeth Arden skulle vara bra och visst är den det.

Man håller sig fräsch och luktfri en hel dag utan problem. Jag kan dock tycka att doften är i starkaste laget. Det är nästan så att den luktar mer än vad min parfym gör. Jag har även lite svårt för det faktum att deodoranten är i cremeform. Jag gillar bäst vanlig hederlig roll-on deo.

Sammanfattningsvis: En bra deo som jag kommer använda upp, men förmodligen inte köpa igen. Betyget blir en 4:a (bra).




Dagens tips

Glöm för allt i världen inte solskyddsfaktorn när du sitter och glassar på uteserveringen. Min favvo är Solar defence booster från Dermalogica som man lätt mixar ihop med valfri dagcreme så blir den till ca spf 17. När jag ligger på stranden har jag den ensam och då ger den ett skydd på 30 spf.


Vanilj

Min vaniljfetish fortsätter för nu är jag grymt sugen på en sån här.

Dagens tips

Det bästa makeup-verktyget är faktiskt helt gratis och det är dina egna fingrar. Jag använder mina till att lägga på foundation, applicera ögonskugga, concealer och rouge, sudda ut skarpa kanter. Händer faktiskt rätt ofta att jag lägger en hel makeup enbart men hjälp av fingrarna.

Fynd!

POP är ett märke som håller på att utgå i Sverige och Åhléns City har hållt på och sålt ut deras produkter ett bra tag så gissa om jag blev förvånad när jag hittade den här lilla finingen i rea-lådan till det ringa priset av 122:-


Utanpå


Inuti

LOTD



Såhär snyggt blev läppglanset i
Diorasken på läpparna.

Recension Soy Milk & Honey Body Polish, Kiehl's

Ibland hittar man produkter man helt ärligt undrar hur man har kunnat leva utan. Kiehl's peeling är en sådan produkt.

Det bästa med den är att den gör huden helt overkligt len. Alltså här snackar vi inte lite vanligt len utan sjukt, jävla, fucking, mega len. Efter första gången jag hade provat den kunde jag inte sluta sitta och känna på mina armar för det kändes helt stört. Jag visste liksom inte att man kunde vara så len. Dessutom doftar den som en dröm och är riktigt dryg. Finns verkligen inte något negativt att säga om denna produkt.

325 pix får man pröjsa för att bli sjukt, jävla, fucking, mega len men det är värt varenda krona. Jag hade lätt kunnat pröjsa det dubbla. Betyget blir en 6:a (favorit)

Recension, Lait de Douche Biotherm

Jag har ju alltid tyckt att det inte spelar så stor roll vilken duschcreme man använder (för är ju ändå inte så stor skillnad mellan dyra och billiga), men efter att ha använt Biotherms senaste tillskott som jag fick av Emma är jag mer än villig att ändra åsikt för fy satan va mjuk jag blev. Att den dessutom doftar lika gott som deras klassiska vita bodylotion är ju heller ingen någon direkt nackdel. 

Jag är dock lite osäker på om jag kommer att köpa den. Tror att priset för den ligger på ca 200:- och det tycker tom jag är lite dyrt för att vara en duschcreme, men någon kan ju absolut få köpa den i present till mig.

Betyget blir en 4:a (bra) men det beror på priset annars hade det lätt blivit en 5:a.


Shoppingdags

Idag var det tydligen dags för lite shopping. Två små paket fick jag med mig i påsen.



Och de innehöll:
Dior Bronze Sun Couture Clutch
Sisley Instant perfekt (primer)
Jag väljer att inte skriva ut vad de kostar. Känner att jag får lite lätt ångest när jag tänker på det...



Men visst är Dior-asken to die for?


Nästan smink

Accessora har ju inte bara smink och cremer utan även andra trevligheter så som dessa armband som hittade hem till mig idag efter ett besök i deras butik på Flemminggatan 107. Allihopa kommer från Ms Bijoux och kostar tillsammans 379:- Snacka om fynd va?