Ny frisyr

Någon kanske undrade hur min nya frisyr blev. Något kortare och lite ljusare. Har inte pallat sminka mig idag så mina nya Cavalli-brillor får också vara med. 


Recension, Apoliva Dagcreme från Apoteket

Dagcremen från Apoliva kommer i en smart pumpförpackning som gör cremen både lätt och hygienisk att applicera. Tyvärr är cremen ingen hit. Direkt när den kommer i kontakt med huden blir den lite vattnig och lägger sig som en fettig hinna som aldrig vill sjuka in. Detta gör att man får vänta ett bra tag om man vill kunna lägga sin makeup ovanpå. När den väl har sjunkit in i huden känns den helt ok, men för tjejer som jag som gillar att sova så länge som möjligt på morgonen är det inget bra alternativ. Den starka parfymeringen bidrar även här till ett sämre betyg som blir en 2:a (dålig).

Recension, Apoliva ansiktsvatten från Apoteket

Ansiktsvattnet från Apoliva innehåller ingen alkohol och ska därmed vara extra skonsamt mot huden och det är mycket möjligt, men pga avsaknaden av alkohol känner jag mig inte det minsta uppfräschad i ansiktet. Jag blir inte heller direkt återfuktad. Det känns liksom varken från eller till om jag använder detta ansiktsvatten, snarare till eftersom att jag nästan blir lite lätt yr av den starka parfymeringen. Betyget blir en 2:a (dåligt).

Men åhhh

Trött man blir när man skrivit ett inlägg som bara försvinner...

Recension, Apoliva rengöringsmousse

Jag fick även chansen från Kicki att prova hela Apoliva serien från Apoteket.


Det första som slår mig när jag använder alla produkterna (förutom ögoncremen som är oparfymerad) är att Apoteket och jag har helt olika syn på vad som är "lätt parfymerat". Jag har absolut inget emot parfymerade grejer utan det är snarare oparfymerade grejer jag brukar rynka på näsan åt, men det får inte bli för mycket av det goda. Lätt parfymerat enligt mig är att man kan känna en svag nyans av parfym. Lätt parfymerat enligt Apoteket är tydligen så starkt parfymerat att det svider i ögonen när man applicerat produkten i ansiktet.


Rengöringsmoussen är den produkten som är minst parfymerad. Den ger ett schysst lödder som jag tyvärr tycker försvinner bort lite väl snabbt, men det kanske är svårt att göra en mousserengöring som ger ett fastare lödder? En omgång mousse är lite för lite för att ta bort all make, men efter andra omgången är ansiktet så pass rent att bomullstussen med ansiktsvatten håller sig någorlunda vit. Huden känns ren och inte speciellt torr eller stram. Betyget blir en 3:a (ok). 


Ny frisyr


Som ni kan se har jag haft ett antal olika frisyrer genom åren.

1. Min naturliga hårfärg i en axellång lite uppklippt variant.
2. En blond variant hår ända ner till midjan.
3. Jag lessnade på mitt långa hår och klippte av allt, färgen fick dock vara kvar.
4. Hår ner till midjan i min naturliga hårfärg.
5. Samma som 2:an fast med lugg
6. Samma som 3:an fast i min naturliga hårfärg.
7. Min nuvarande frisyr färgat i en brun nyans.

I veckan ska jag till min frisör och då är frågan. Ska jag fortsätta med min nuvarande frisyr och färg eller ska jag spara ut håret? och ska jag behålla min hårfärg, göra det ljusare eller kanske låta min egen växa ut? Vad tycker ni?

EOTD

Idag har jag legat i soffan hela dan, helt utslagen. Men igår var det kul och hade jag tagit hjälp av allt detta



för att se ut såhär.




Orkar inte riktigt skriva hur jag sminkade mig just nu, men det blir en update på det imorgon. Nu blir det tillbaks till soffan...


Utpressad

Om det är någon som undrar vart Mia i Mia Recenserar tog vägen så kan jag tala om att hon numera håller sina recensioner gisslan i hopp om att jag ska göra en grej som hon vill... Så vad säger ni? Ska jag göra som hon vill?

Dagens tips

Om man inte vill ha en så skarp eyeliner linje över lösögonfranskanten går det lika bra att lägga en ögonskugga med en tunn pensel som eyeliner, så får man ett mjukare intryck.

Blekansikte

Men herregud vad blek jag ser ut på min FOTD! Nej, nu är det bus för hela slanten som gäller.

Apoliva scrubrondeller

Upp till bevis Apoteket för nu har scrubrondellerna flyttat hem till Make it Up.


EOTD, Blåtira

När Mia och jag skulle på Eric Prydz kände jag för att göra något lite annorlunda så det fick bli en blå sotning.


  


 
De två översta bilderna längst till vänster är med bara ögonskugga och penna och de två understa är den färdiga sminkningen. Alla bilderna går att klicka upp för en större bild.

Till sminkningen har jag använt följande:

Ansikte:
Instant Perfect, Sisley
Silk Foundation, Armani
Magic Concealer, Helena Rubenstein
Mineral Viel, id
Sheer Blush nr 4, Armani

Ögon:
Primer: UDPP
Ögonskugga närmast ögonvrån: Surreal, Mac
Ögonskugga uttonad mot ytterkanten av ögat: Cool Heat, Mac
Penna runt hela ögat och innanför franskanten både uppe och nere: Technakohl Liner Smoothblue, Mac
Lösögonfransar: 116, Ardell
Mascara: Faux Cils, YSL

Läppar
Läppstift: Fashion Mews, Mac
Läppglans: She Loves Candy, Mac


Närbild på ögonen på den färdiga sminkningen.


Och en FOTD av hela.


Ja, vad säger man?

Det här var man ju typ värd eller nåt. Eller egentligen kanske inte alls...


Från Mac såklart...


Ögonskuggspalett från Hello Kitty kollektionen, Lucky Tom
Kajalpenna, Hyacinth


Och en liten bild på den sjukt söta förpackningen.

Sugaring Roll-on Hair removal från The Body Shop

Nästa produkt i Kickis härliga påse var ett sockerbaserat vax från The Body Shop.

Jag vaxar benen rätt ofta, men då brukar jag använda vax från Weet så det var med spänning jag började rolla ut vaxet från The Body Shop. Sjävla förpackningen är grymt smart. Består av en flaska med en liten roller på som lätt fördelar vaxet över utvalda delar. Tyvärr är också förpackningen det enda som är bra med det här vaxet, för att ta bort hår på benen klarar det inte alls av. Jag provade säkert tio gånger på vardera ben och fick bort ett!!! endaste hårstrå.

Nej, det är inte ok tycker jag så betyget kan inte bli något annat än en 1:a (dålig).


Testing 4, 5, 6

Nu är det redan dags för nya tester åt Kicki.



Prime & Protect, Make up Store
Time Exellence, Sans Souicis
Nectar Thermique, Kérastase
Cleansing Foam, Sans Souicis
Facial Peeling, Sans Souicis
Fixing Gel Spray, got2b Schwarzkopf

Okej då

Ibland får man rucka lite på sina principer, men det är bara för att det är rosa...

Matthew Williamson for HM gör ett gästspel hemma hos Make it Up.


Shopping time



Blev lite nya grejer från NK igår:

DripDry från OPI
Creme de Corps (light-weight body lotion) från Kiehl's
Nagellack från Mavala i färgerna Mystic (som är min favvo från förra året som turligt nog kommit i år igen) och Rose
Med på köpet från Kiehl's fick jag även prov på Amino Acid Shampoo och balsam


Ingen modeblogg

Ibland är det synd att det här bara är en sminkblogg för annars hade ni fått se vad jag köpt från Matthew Williamsons gästspel hos HM...

Recension, Huile d'Argane Cosmétique (ansiktsolja) från Argapur

Den andra grejen i påsen från Kicki var en ansiktsolja från ett märke jag aldrig hört talas om, men vad spelar det för roll när det är en utav de allra bästa produkter jag har provat.
 



Jag har använt min olja som nattcreme i stort sett varje natt sen jag fick den och den har verkligen gjort underverk för min hud. Jag har ända sen i höstas tyckt att jag varit väldigt yttorr i huden. Har haft en massa små torrhetflagor i hela ansiktet, framförallt på kinderna, men nu är verkligen allt borta. Jag har tidigare provat Decleors oljor och dom tycker jag inte alls tränger in i huden ens hälften så bra som Argapurs. Efter bara ett par minuter har huden absorberat all olja och känns lenare än lenast och detta helt utan att kännas det minsta fettig. Den enda nackdelen med denna lilla underbara sak är förpackningen som består av ett enda stort hål på cirka två centimeter i diameter vilket gör appliceringen lite krånglig. Det är inte direkt något man håller på och fifflar med när man kommer hem från en helkväll på krogen.



Kan man bortse från den användarovänliga förpackningen så är detta definitivt den bästa ansiktsolja jag har provat och jag kommer lätt köpa mig en till så fort jag gjort slut på denna. Betyget blir en 6:a (favorit). 

Update: Glömde ju skriva att den finns att köpa här till det fantastiska priset 183:-


Recension, Age densiforce hårlack från L'oréal.

Jag är inget stort fan av hårsprayer utan brukar endast använda det när jag touperar håret och då vill jag ha en riktigt hård spray som håller hela kvällen. Brukar vanligtvis använda den rosa hårsprayen från Proffs som är superhård.  

Först gillade jag inte alls Age densiforce eftersom att den inte alls fungerar att toupera mitt tjocka asiathår med. Den blir alldeles för mjuk och gör snarare att håret faller ner platt igen. Men så gav jag den ett andra chans och sprayade den lite över min frisyr bara lite till vardags och då var det som att det gick upp ett ljus.

Frisyren håller sig snyggt på plats hela dan, men det funkar ändå att dra fingrarna igenom. Lägg sedan till en fräsch doft av nytvättat jag-har-precis-varit-hos-frisören-doft och vi har en vinnare. Betyget blir en 5:a (toppen).


Apoliva Scrub rondeller

Dom där scrub rondellerna från Apoliva verkar varenda kotte i bloggvärlden ha förälskat sig i. Kanske är det även dags för Make it Up att köpa en förpackning?

Recension, Paul Mitchell Heat Seal

Värmeskyddet Heat Seal från Paul Mitchell funkar avsevärt mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Jag var livrädd att den skulle göra håret mjukt (vilket är det absolut värsta jag vet), men icke sa nicke för håret känns precis som vanligt. Den enda egentliga skillnaden är att plattången glider lite lättare över håret och att topparna inte känns lika risiga som tidigare.

Det här är absolut en keeper som jag definitivt kommer att köpa igen när den är slut för helt ärligt känns det ganska puckat att alltid föna och platta håret utan något värmeskydd alls.

198:- kostar den stora flaskan (250 ml) som jag köpte, men det finns en mindre storlek som jag har för mig kostade runt hundralappen för den som vill prova en lite mindre variant. Betyget blir en 5:a (toppen). 

Recension, Armani rouge

För ett par veckor sen köpte jag mig ett litet rouge från Armani i färgen 4 och det har blivit en favorit här hemma hos Make it Up.

Grymt pigmenterat i en helt perfekt färg som påminner lite om ett solpuder med ett touch of rosa. Perfekt på morgonen att slippa använda både solpuder och rouge vilket innebär att man kan få sova i 20 sekunder längre. Jag applicerar rouget med min skunkborste från Mac nr 187 för att få ett riktigt skirt resultat. Bilden gör inte alls rouget rättvisa, men faktum är att det ser oerhört trisst ut i förpackningen. Vilken tur att man provade lite i ansiktet så att man inte gick miste om den här finingen. Betyget blir en 6:a (favorit).


Recension, Deo Pure Biotherm

Sitter och bloggar från min nya, helt underbara dator. Jag och Windows Vista kommer inte riktigt överens än, men det ordnar sig säkert inom kort. Mitt första blogginlägg från The Precious blir en recension av Biotherms deodorant, Deo Pure.

Ända sen världens bästa deodorant (Mum, den rosa i plastflaskan) försvann från den svenska marknaden har jag varit på jakt efter den perfekta deon som kan hjälpa en Svett-Fia som jag. Efter ett antal felköp tror jag mig nu ha hittat den bästa som den svenska marknaden kan erbjuda.

Jag är för den som inte känner till det en väldigt varm person och nu menar jag inte till sättet utan rent fysiskt. Jag ligger säkert ett par grader över normaltemperaturen och efter att jag slutade röka blev det om möjligt ännu värre. Detta innebär att jag lätt blir väldigt svettig, så min deodorant måste vara något utöver det vanliga för här snackar vi inte lite lätt tjejsvettig utan riktig hardcore svett.

Nu har jag hårdtestat Biotherms deodorant i ett par veckor och den har fått utstå: en helkväll på Berns inklusive två timmars non-stop dans, ett sjukt ansträngade pass på gymet då jag blev så svettig att folk började kolla snett på mig, en månad som ny på ett nytt jobb och ett par riktigt varma dagar i solen. Trots allt den har fått utstå kan jag glatt konstatera att jag ändå luktar riktigt gott under armarna. Lägg dessutom till att den hjälper till att hålla svetten borta och torkar riktigt snabbt så kan man direkt konstatera att det här är en riktig vinnare. Det enda lilla kruxet som tyvärr håller betyget nere ett snäpp är priset. Nu köpte jag min för specialpris 155:- men jag har för mig att det stod en liten skylt om att ordinarie pris var 215:- och det är rätt saftigt när man gör av med lika mycket deodorant som en hel skolklass. Betyget blir en 5:a (toppen).


Äntligen!!!

Nu är den här, min nya dator och tack vare Com Hem's strömavbrott igår pallade Jonas att fixa och trixa med den så ikväll då smäller det. Jävlar i min låda vad det ska bloggas. Har ett gäng recensioner och sminkbilder att slänga upp. Vad läser ni helst?