Fynd

Hinner man inte shoppa får man shoppa hemma istället. Nu har jag precis beställt två DuWop läppglans i färgerna Butercup och Lantana. Jag hoppade på Smashings enormt braiga erbjudande. 25% på hela DuWop sortimentet.

För mycket jobb!

Det är illa när man får tvinga sig själv från jobbet för att köpa sig ett efterlängtat Slimshine Lipstick i färgen Bare. Jag måste jobba mindre!

Otrogen!

Det är en helt vanlig dag och jag håller på att sminka mig. Plötsligt slår det mig. Jag är otrogen! Jag har helt omedvetet slutat använda min Älskling. Jag har ingen riktigt bra förklaring, mer än att jag verkligen har börjar gilla min YSL faux cils som jag från början inte var så jätte förtjust i. Mycket tror jag i och för sig beror på att jag hittat världens bästa uppfinning som gör det möjligt för mig att använda precis vilken mascara som helst. Jag är faktiskt så mycket otrogen att jag har bett Mia (som befinner sig utomlands) att köpa med sig en ny YSL mascara på taxfreen...


Veckans bloggtema från Pret-ty.se

Jag är lite på efterkälken med veckans bloggtema från Pret-ty.se så här kommer förra veckans fråga. Något jag har snöat in på.

Här måste jag nog svara mina ögonfransar. Jag riktigt fixarad vid att dom ska vara perfekta och då menar jag uppåtböjda, långa, täta och separerade. Det är den del av ansiktet som tar absolut längst tid att fixa på morgonen. Jag kan stå ett par minuter på varje öga och böja, applicera primer och sen mascara. Jag vet inte varför jag blivit så fixerad vid just ögonfransarna. Kanske beror det på att dom sig själva är korta, glesa och lite lätt nedåtböjda.

Recension, Foaming Facial Wash Dermanord

Nu borde jag egentligen städa eftersom att min lägenhet ser ut som tredje världskriget. I och för sig inte så konstigt eftersom att någon -läs jag själv, kom hem lite lätt överförfriskad i söndags morse och tokröjde i precis hela lägenheten. Men självklart sviker jag inte er läsare så här kommer den utlovade recensionen.

Foaming Facial Wash från Dermanord är en rengöringsgelé som är gjord enbart av naturliga ingredienser därför lukatar den lite speciellt. Inte äckligt, men annorlunda. Tänk lite lite kryddigt, typ kanel och lite grönt. Formulan är mycket dryg och rengör riktigt bra. Nästan ingen makeup finns kvar när jag drar med min bomullstuss med ansiktsvatten. Den svider inte ögonen, för ja jag använder den i precis hela ansiktet. Det enda jag skulle kunna önska är att förpackningen skulle vara lite roligare. Det är inte direkt flaskan jag ställer längst fram i hyllan och stoltserar med.

Sammanfattningsvis kan man säga att det här är en mycket bra och prisvärd rengöringsgelé, men kanske inte den ultimata. Betyget blir en 4:a (Bra)
image129


Shame on me

Jag vet. Det har varit sjukt dåligt med uppdateringar i bloggen den här veckan. Jag får skylla på mitt jobb som skickade iväg mig till Göteborg. Nu hade jag i och för sig det mycket trevligt i göteborg, men det är ju lite tråkigt när bloggen blir lidande. Den här veckan är jag hemma och då lovar jag att komma med lite roliga inlägg. Först ut är en recension av min rengöringsgelé från Dermanord.

Vett och etikett

Det här är egentligen inte så sminkrelaterat, men jag känner ändå att jag vill ta upp det och det handlar om det här med att sitta och skriva taskiga kommentarer i folks bloggar. Då tänker jag framför allt på sminkbloggar eftersom det är nästan dom enda bloggar jag läser.

Jag tycker det är jättekul att titta på bilder på folks sminkningar. Ja, jag vet att jag är sjukt dålig på att lägga upp sminkbilder på mig själv, men jag har inte riktigt greppat det där hur man fotar sig själv så att det blir snyggt.
Sminkan och Rocketqueen hur gör ni? 

Ibland gillar jag det jag ser skarpt och ibland kanske det inte riktigt faller mig i smaken. I vilket fall som helst skulle det aldrig fall mig in att sitta och skriva massor av nedlåtande kommentarer om att den som varit så generös och bjussat på sig själv så mycket skulle se ful ut. Eller att man skulle vara ytlig för att man råkar bedriva en skönhetsblogg. Jag tycker modebloggar är både tråkiga och töntiga, men inte spenderar jag dagarna med att kommentera i Elin Klings blogg att den är dålig.

Slutsats: har man inget trevligt att säga håller man fingrarna i styr och skriver ingenting. Tycker man däremot att någonting är fint eller bra skrivet får man mer än gärna skriva en liten rad till blogginnehavaren. Det ska i alla fall jag bli bättre på.

Glada nyheter

Läste precis hos P'ssion att Mac's Slimshine Lipstick kommer tillbaka. Jag köpte ju mitt förra året och har senaste tiden bara använt det vid speciella tillfällen eftersom jag varit så rädd att det ska ta slut. Nu behöver jag inte snåla mer för den här gången tänker jag köpa upp mig på ett helt lager!
image128

Veckans bloggtema från PRET-ty

Nu var det ett tag sen, men nu har äntligen LGB dragit igång veckans bloggtema. Den här veckan lyder frågan:

Vad saknas i badrumsskåpet?

Finns egentligen bara en grej att svara här: PLATS!

Jag får inte plats med alla mina grejer. För tillfället har jag grejer i badrumsskåpet (som känns mer som ett skämt för det är så litet), i en korgvagn med tre hyllor, på en pall i duschen, på tre lösa hyllor i badrummmet, i två lådor i min sekretär och i två papperskorgar som står på golvet i mitt rum. Antingen har jag ett för litet badrumsskåp eller för mycket skönhetsprylar. Förmodilgen är det alternativ nummer ett...

Min frisör

Fick en fråga långt bak i bloggen om vart min älskade frisör Mary håller till nu för tiden. Hon ska börja på ett nytt ställe, men jobbar på onsdagar hos Hårskulptörera  på Mäster Samuelsgatan 21, 08 - 20 36 37. Ring och boka, så kan du flytta med henne när hon byter. Det är inte särskilt långt bort.

Den smutsiga sanningen

Alla på mitt jobb tror att min solbränna fortfarande sitter kvar. Sanningen är att jag varje kväll tok-sprayar mig med min favvo. Den är helt otroligt bra! Färgen blir så äkta på något sätt. Lite mer rödbrun om man kan säga så. Det ser verkligen ut som att jag fortfarande har kvar min Mauritius-bränna och det kan ju alla få tro. Tänk vad man kan göra med lite skönhetsprodukter...

Dermanord, Saltscrub

Jag köpte ju som bekant en saltscrub från Dermanord till min lilla utlandssemester och den visade sig vara en riktigt hit.
image126
Saltscruben består inte helt oväntat av salt blandat med mjukgörande oljor. Jag gillar när det river lite så jag använde scruben på torr hud. Tillsatte lite vatten och masserade en omgång extra. Saltet tar bort alla döda hudceller och oljorna gör huden nästan löjligt mjuk. Men det jag fastnade för mest var ändå den helt fantastiska doften av citrongräs. Den är helt underbar! Faktum är att scruben var så bra att den tog slut, men jag kommer absolut att köpa en ny.

Nu måste jag även slå ett slag för den gulliga tjejen Camilla som driver
Knotor & Ben som jag köpte scruben av. Jag var ju som vanligt ute i sista sekunden och istället för skicka grejerna erbjöd sig Camilla att komma in till stan med dom så att jag skulle kunna ha med mig dom på resan. Det kallar jag service!

Betyget på scruben blir en 5:a (toppen) och Camilla får en 10:a (outstanding).