Makeup & Stuff

Det dyker upp lite nya skönhetsbloggar här och var. Jag är inte så intresserad av bloggar som både skriver om mode och skönhet utan det krävs att man ska vara en renodlad sminkjunkie och uppdatera sin blogg nästan dagligen för att få hamna på min länklista. Makeup & Stuff är just en sådan. Bra recensioner och rolig läsning. Har du inte redan kollat in den bör du genast klicka dig in där.

Oj, oj, oj

I helgen har det varit Skönhetsmässa på Sollentunamässan. Bjooti var där i lördags och idag var det min tur att åka ut. Och gissa om jag har haft kul. En hel mässa med bara massa smink och cremer. Mycket intressant och roligt fanns det och till väldigt bra priser.

Jag hade från början bestämt mig för att jag bara fick köpa en Suki Exfoliating lemongrass cleanser. Det gick bra i ca 30 minuter. Sen hittade jag I.D's disk där dom hade 15% rabatt på allting och då var jag givetvis tvungen att shoppa en buff-borste (man kan aldrig ha för många borstar).

Sen gick allt rasande fort. Jag köpte plattången som jag varit sugen på ett tag. Den kostade ju bara 495:- på mässan så jag tjänade ju 200:- på det. Ja, tjänade. Det heter så om man är tjej.

Direkt efter blev jag övertalad av Johanna att köpa en slags turbanliknande handduk för håret i microfiber som tydligen skulle hjälpa håret att torka fortare för det kan ju verkligen jag behöva.

Till sist kom vi fram till disken från Satine.se med min Suki peeling och så hade dom ju det trevliga erbjudandet att om man nämnde Bjooti eller LipglossBitch så fick man ett läppbalsam från Crazy Rumors på köpet. Jag valde ett Orange Bergamot.

Bredvid Umeåkroppscenter stod en urgullig tjej från Avanya och jag kunde bara inte så emot. Jag kände att jag hade ett visst ansvar till er bloggläsare, så jag slog till på ett solpuder i färgen Sobronze 1.

Sammanfattningsvis kan man alltså säga att jag har haft en toppendag, men min plånbok är ett endaste stort, svart gapande hål...

Nu ska jag leka lite med min nya plattång och testa min nya peeling. Massor av roliga recensioner utlovas.


Snart påväg...

Nu är det snart dags för mig att åka ut till Skönhetsmässan. Fullständig rapport utlovas.

Skönhetsmässan

image53

Japp, då var det bestämt. Jag ska också gå på
Skönhetsmässan.

Tänkte passa på att utnyttja det trevliga erbjudandet som både Bjooti och Lipgloss Bitch tipsar om dvs Umeå Kroppscenter erbjuder 20% rabatt på hela Suki-sortimentet så nu ska jag slå till på den där Lemongrass-peelingen alla talar om. Säger man dessutom Bjooti eller LipGloss Bitch bjuder som på ett läppbalsam från Crazy Rumors. Det tackar man ju inte nej till. 

Kanske springer man även på nån annan skönhetsbloggare där ute. Läste att Red Hed Report skulle dit. Ska definitivt spana efter en rödtott. 

Snyggt hemma eller snygg själv?

Jag har varit och kollat ut lite saker till mitt hem som skulle göra det mycket mysigare. Lite kuddar och en mysig pläd. Sammanlagt kanske allting går på en ca 1500:- Det är väl ungefär så mycket som min inköpslista går loss på. Och då är frågan: Vad ska jag välja?

Ibland har man tur!

Supergulliga Johanna ringde precis från Zürich flygplats och undrade om jag inte ville ha något från Taxfreen, så har jag ett solpuder från Guerlain som väntar på mig på jobbet imorgon.

Traumatiserad!

image54

Idag har allting varit upp och ner. Började med att min chef (som jag diggar som fan) har sagt upp sig! Sjukt tråkigt!!! Så för att trösta mig lite var jag förbi Nalgar.com butiken och handlade lite handcreme och ett nagellack. Allting från Creative.

Det blev tre stycken handcremer i dofterna Black Cherry & Nutmeg, Mango Coconut och Pear & Dandelion. Nagellacket köpte jag i färgen Beau som är en ljust vitrosa färg som förhoppningvis kommer göra mina naglar superfräscha. Nagellacket från Essie i färgen Fed Up gjorde ju tyvärr bara mina nalger nikotingula. Inte snyggt!

Men näste gång jag ska köpa handcremer kommer jag att beställa dom från den trevliga sidan 
Nails Body Beauty för där var dom 10:- billigare och dom skickar dessutom ut allting fraktfritt.

Givetvis kommer recensioner på allt.

Världens längsta hår?

Ibland är det väldigt tröttsamt att ha såhär långt hår. Det räcker ungefär till midjan och är sjuuukt tjockt. Nu skulle jag egentligen vilja tvätta håret, men tar ca en timme att tvätta, skölja, torka och platta och jag vete fan om jag är så sugen på att vara uppe till tolv bara för det. Hur skönt vore det inte om man bara rakade av sig allt? Så slapp man allt jobb, men å andra sidan kanske jag inte skulle se så läcker ut i helrakat...

Inköpslista

Nu har Stoffe och jag bestämt att vi ska åka till Portugal och surfa på semestern. Ja, eller Stoffe ska surfa och jag ska ligga på stranden, men oavsett vad jag gör så kommer jag att behöva pengar och spara är ju inte direkt min starka sida... För att underlätta lite för mig själv och för att inte göra några impulsköp har jag därför gjort en liten lista över saker jag får köpa och när.

  • PreCleanse, Dermalogica (provet kändes så bra att jag är tvugnen att köpa en stor flaska, men det får ev bli nästa månad istället)
  • Active Moist, Dermalogica (får jag köpa direkt när lönen kommer, för min gamla är helt slut)
  • Hydra Zen ögoncreme, Lancôme (får jag också köpa direkt när lönen kommer, för min gamla är också helt slut)
  • En ny plattång. Jag vill ha en som man kan locka håret med också och jag är osäker på om jag verkligen överlever en månad till utan en sån plattång... 
  • Skin Smoothie Lotion, Pink Cotton Candy TVÅL (måste jag bara ha NU, min är heeelt slut)
  • En handcreme från Creative (dom luktar ju sååå gott, ev köper jag en redan på tisdag eftersom att jag ska till Hard Rock Café och Naglar.com ligger precis där)
  • Ett till DuWop Venom Gloss i färgen Buttercup (det är mitt nya favvogloss och då måste man ju ha det i flera färger, men det borde jag kunna vänta med i en månad eftersom att jag faktiskt redan har ett)

Utmaning

Den här gången vill jag veta vilka 3! (svårt va?) smink-produkter ni skulle välja att sminka er med för resten av livet om ni var tvugna att välja? Gärna en liten motivering varför också.

Mina val blir följande:

  • Min ögonfransböjare från Shiseido! Jag har ju redan svarta, men jätte raka ögonfransar. Det är nästan helt overkligt vilken skillnad det gör att böja fransarna. Jag ser säkert 1000 ggr piggare ut. Vissa dagar när jag inte pallar brukar jag bara böja fransarna.
  • Min svarta kajal från Lancôme. Funkar både till ögon och att fylla i bryn med.
  • Mitt solpuder från Guerlain i färgen 02. Funkar också till det mesta. Som rouge. Som ögonskugga. Och på läppar i nödfall vilket detta just är.


Vad väljer ni och varför? Svara gärna i kommentarer om ni har gjort utmaningen så kan jag länka till er.

The mean grean machine
Nyans
Eau de Natalie
Rouge
MiTe
Makeup & Stuff
Nina
Sandra
Beauty Place
Prinsesse Vil Ikke


Ibland behövs det så lite...

Har precis lagt en ansiktsmask (min nya favvo såklart) samtidigt som jag håller på och viker min tvätt. Känns väldigt lyxigt. Ibland behövs det bara något så lite som att man tar sig fem minuter och lägger en ansiktsmask för att man ska känna sig på topp igen.


Ännu mera recensioner

Det har väl inte direkt undgått någon att jag blivit helt tokförälskad i Dermalogica. Detta har resulterat i ett stort antal inhandlade produkter den senaste tiden och nu har det blivit dags för Intensive Moisture Balance att bli recenserad.
image49
Intensive Moisture Balance är en ansiktscreme anpassad för torr och mogen hud som ska återställa fuktbalansen och få huden att känns mjuk och smidig igen. Trots detta är det här ingen creme som känns tung och fet utan den går lätt in i huden och funkar alldeles utmärkt under makeup.

Jag köpte min creme när det var som kallast och min hud var så torr att den kändes som den skulle spricka varenda gång man skrattade och den gjorde verkligen underverk. Tyvärr känns den lite för tung nu när temperaturen stigit och jag kommer att återgå till min Active Moist (Dermalogicas ansiktscreme för normal till blandad hud) men till nästa vinter vet jag vad det första jag plockar fram ur mitt badrumsskåp kommer att vara. Betyget blir en solklar 5:a (toppen)

Ooops I did it again...

Inga pengar har man. Jag kunde inte ens åka buss hem från stan, MEN jag hade ändå på något konstigt sätt råd att köpa ett nytt torrshampoo??? Till mitt försvar måste jag säga att det jag har från Lee Stafford är inte särskilt bra. Det innehåller något slags vitt pulver som (om man inte borstar ur håret noga) ser ut som mjäll. Mitt nya shampoo från label.m ska inte innehålla något vitt pulver och är förhoppningsvis dubbelt så bra som mitt gamla shampoo eftersom att det var dubbelt så dyrt...

Vill ha???

Åhhh, såg precis den här jättesöta dosan från Too Faced hos Eleven. Två favoriter i en. Leopard OCH rosa. Kan det bli bättre? Frågan är bara om den är bra? Jag har ju inte direkt varit imponerad av dom grejer jag har provat från Too Faced. Ska den få en chans?

image52

Recension, Color Fever Shine Lancôme

image51
Jag brukar vanligtvis vilja testa mina nyinköpta produkter ett tag innan jag recenserar dom, speciellt hudvårdsprodukter tycker jag tar ett tag innan man verkligen ser hur resultatet blir, men när det gäller smink tycker jag att man relativt snabbt kan känna om man gillar produkten eller ej. I det här fallet handlar det om gillar, för jag gillar verkligen mitt nya läppstift/glans från Lancôme.

Jag köpte som sagt var mitt stift i färgen 304 som är en riktigt tuggummirosa färg. Läppstiftet är lätt att applicera och känns lika vårdande som ett läppbalsam. Det bästa är nog just det att man lätt kan variera färgen. Vill man bara ha en lätt rosa nyans på läpparna tar man ett lager. Vill man ha riktigt knallrosa läppar a la 80-tal tar man fem lager. Den lätta konsistensen gör att man kan i stort sett ha hur många lager som helst utan att det ser det minsta konstigt ut.

Tyvärr är det ingen ny favorit då jag tycker att det försvinner alldeles för fort. Visst, jag förstår att det inte kan hålla lika länge som ett longlasting-stift, men jag tycker nog att det kunde sitta lite bättre än vad det faktiskt gör.

Slutgiligt betyg blir en 4:a (bra)


Slut som människa...

4 dagars hysterisk övertid och en rätt långdragen After Work har tagit ut sin rätt och min hud verkar ha kastat in handduken. Jag har fått mystiska små utslag kombinerat med en massa skumma torrhetsfläckar i precis hela ansiktet. Jag ser sammanfattningvis ut som SKIT! Förhoppningsvis kommer min nya älskling att ställa allt till rätta.

Nu tänker jag stupa i säng för ca 12 timmars välförtjänt sömn, men sen lovar jag att komma med två roliga recensioner.

Slut som artist...

Har precis slutat jobba nu och är därför helt slut som människa. Har ett par recensioner som ligger, men jag orkar helt enkelt inte skriva klart dom idag. Förhoppningsvis slutar jag lite tidigare imorgon och är tillbaks med massa roliga inlägg.

Uppdatering: Jag orkade svara på lite kommentarer i alla fall.

Min nya älskling

Nu har jag gått och kärat ner mig igen. Denna gång är föremålet för min förälskan en ansiktsmask. Ingen mindre än Dermalogicas MultiVitamin Power Recovery Masque (som flera av er redan gissat). Jag fick nys om produkten i Nyans fantastiskt utförliga Dermalogica recension. Har du inte läst den än. Gör det nu!
image50
Det är en ansiktsmask fullproppad med vitaminer som hjälper till att reparera och lugna huden och den är helt underbar. Det är faktiskt den första ansiktsmask jag verkligen kan känna göra nytta. Huden känns nästan overkligt mjuk och återfuktad flera dagar efteråt. Dessutom tog den helt bort min finne som hade ploppat upp på hakan efter ett par glas vin för mycket. Jag har bara hunnit använda masken tre gånger, men för varje gång jag använder den kan jag nästan känna hur min hudkvalité förbättras. Ett stort plus till förpackningen som är som en gammeldags tandkrämtub, vilket gör att man verkligen kan få ut det sista ur tuben. 

Den här masken gör alla andra masker helt överflödiga. Enda nackdelen är att den är rätt dyr, men det är ju lätt avhjälpt genom att beställa den via Strawberrynet. Där kostade den bara 330:-  Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Strawberrynet är beroendeframkallande och livsfarligt!

Den här produkten åker givetvis rakt in i favoriter med betyget 6 (favorit).

Sommar och sol

Den här helgen känns det som att sommaren kom på blixtvisit. Underbart! Men det har inte direkt varit läge att sitta inne framför datorn och skriva roliga blogginlägg.

Jag kan lite snabbt berätta att jag igår var och sminkade en möhippa. Det är alltid lika roligt. Tjejerna var på topp-humör och uppskattade verkligen mitt jobb. Dessutom visade det sig att den blivande bruden jobbade på sammajobba som jag arbetade på för sex år sen vilket givievis resulterade i en massa roligt skvaller om personer på företaget.

Idag blev det först glass i Kungsträdgården och sen vitt vin på en uteservering tillsammans med Stoffe. På kvällen har jag lagt ansiktsmask med min nya favoritmask som ni ska få läsa recension om imorgon. Gissa vilken det är?

Ny Utmaning

Nu kommer en ny utmaning till alla skönhetsbloggare (och givetvis alla andra också) där ute. Den här gången skulle jag vilja veta lite mer om er som personer. Vem är personen bakom bloggen? Tänkte att det skulle vara roligt att få veta lite mer om alla er sminkjunkies. Det enda jag vet är att vi delar ett intresse. Du drar själv gränsen för hur mycket du vill avslöja. Så här personlig tänker jag vara:

  • S:et står för Sarah
  • Jag är 28 år gammal
  • Jag bor i Stockholm, mitt i city
  • Jag kommer ursprungligen från Sydkorea, men jag har bott i Sverige sen jag var 8 månader
  • Jag är 150 cm lång (eller kort som Mia skulle säga)
  • Jag har svart hår (men nu är det ljusbrunt med blonda slingor) och mörkbruna ögon
  • Jag är utbildad makeup-artist, men jag arbetar som ekonomiassistent
  • Jag har ingen pojkvän, men alla tror att Stoffe (min bästis) är min kille
  • Jag lever för att shoppa
  • Jag är sjukt virirg och glömmer jämt bort allting
  • Jag har en tendens att prata först och tänka sen
  • Det absolut äckligaste jag vet är maskar och larver
  • Jag har världens häftigaste temprament
  • Jag dricker te varje dag
  • Jag kan inte leva utan mitt tuggummi
  • Jag kan spela piano och blockflöjt
  • Mina favoritdjur är hästar och hundar
  • Jag har varit rökfri i lite mer än ett halvår
  • Jag drömmer om att en dag bli ekonomiskt oberoende

Skriv gärna i kommentarer om ni har svarat på utmaningen så kan jag länka till er.


Recensioner utlovade

Såg precis att jag hade lovat lite recensioner över allt jag har köpt den seanste tiden. Först ut blir Stellars Gloss 01 från Helena Rubenstein.

image47
Det är ett vanligt gloss som appliceras med pensel. Det jag föll för var just färgen. Den är en mellanrosa färg utan något som helst glitter i. Tänkte att det skulle vara ett bra vardagsgloss och det är precis vad det är. Varken mer eller mindre. Ger en snygg rosa nyans till läpparna, är inte allt för glossig och känns vårdande för läpparna. Hållbarheten är sådär tycker jag, men det beror nog på att det inte är så klistrigt i konsistensen. Penseln är tyvärr lite för hård så den släpper inte ifrån sig så mycket gloss som man kanske hade velat. Jag kommer nog använda upp det här glosset, men det är tveksamt om jag köper ett nytt. Allt som allt blir betyget en 3:a (ok)

image48
Nästa produkt att synas i kanterna är Sweet Caprice 01 från Lancôme som också är ett läppglans eller mer som ett vårdande lipbalm fast med färg. Färgen 01 är en svag rosa nyans med lite lätt skimmer som verkligen blir ursnygg på läpparna. Glosset sitter också relativt bra med tanke på hur mjuk och skön man blir om läpparna. MEN, ja tyvärr finns det ett stort men. Det kommer i en burk. Jag är rent ut sagt allergisk mot folk som stoppar i fingrarna direkt ner i alla burkar. Jag kanske är fånig, men jag tycker verkligen att det är sååå ofräscht så därför blir det lite meckigt när man först ska upp med glosset och sen ska fram med sin lilla pensel. Inget man direkt gör samtidigt som man springer till bussen vilket jag ofta (eftersom att jag alltid är sen) gör, så jag har mestadels använt glosset hemma där jag i lugn och ro kunnat pensla på det och sen haft ett annat med mig ut och bättrat på. Tyvärr drar detta ner betyget från en 4:a (bra) till en 3:a (ok)


Color Fever Shine, Lancôme

image46

Var förbi en sväng i Lancôme-disken och då hade dom precis packat upp det nya läppstiftet Color Fever Shine som ska vara något mellanting mellan läppstift och glans. Givetvis kunde jag inte hålla mig så raskt slank det ner ett stift i färgen 304 Pulp fuchsia som är en härligt halvtransperant tuggummirosa färg. Fullständig recension utlovas.

Det här med prover

Jag vet inte vad ni andra tycker, men jag tycker generellt sett att dom flesta märken är rätt snåla med att ge ut prover vilket är så himla synd för jag tror verkligen att dom skulle tjäna på att vara lite generösare.

Jag kan absolut förstå (jag har ju faktiskt jobbat i en sminkdisk själv) att man kanske inte har lust att slänga ut massor av prover till Kleti och Pleti som inte är ett dugg intresserade av att köpa produkten, men jag tycker det är så konstigt att när man som jag ofta handlar för flera hundra nästan ska behöva skämmas för att man ber att få ett prov på något som man är intresserad av att köpa.

Alla Dermalogicaprover som jag har lyckats att tigga åt mig har resulterat i att jag har köpt produkten. Nu fick jag ett prov på Precleanse oljan och jag kände direkt att jag vid nästa Strawberrynet-beställning kommer att lägga en i varukorgen.

Vad tycker ni andra? Blir ni vänligt bemötta när ni ber om prover?

Uppenbarelse x3

114245-46
Ibland blir jag lite förånad över mig själv. Jag har nämligen inom loppet av två dar hittat tre fantastiska grejer som jag redan hade hemma. (Ja, jag vet. jag borde ha lite bättre koll på vad jag har i alla mina lådor)

Först hittade jag (i mitt badrumsskåp) en Oleo Soucre olja från Biotherm. Tack för det, nu slipper jag köpa en ny från Decleor. Sen hittade jag en concealer-borste från Nars som jag köpte när NK reade ut hela sitt Narssortiment. Den penseln visade sig vara toppen att använda till min Studio Finish concealer från Mac som också legat bortglömd i en gammal necessär.

Vem behöver shopping när man bara kan leta fram lite grejer som man redan har?

Mail

Nu har jag äntligen skaffat mig en mail till min lilla blogg som alla som har några frågor eller bara vill säga något trevligt kan maila till. Adressen är:

[email protected]

Ska försöka lägga upp den här någonstans i bloggen. Måste bara hitta vart man gör det...

Uppdatering: Nu har jag hittat vart man gör det


Starting over

Satt och slösurfade lite och ramlade in på Blush där jag hittade det här jättesöta nagellackspaketet. Perfekta färger till i sommar, tycker jag. Undrar om man ska slå till?
image45

Bruna snygga killar

image44
















Nu lanserar Biotherm sin första
"smink-serie" Power Bronze för killar. I kollektionen ingår en bronzing-gele för ansiktet i två olika nyanser, ett solpuder med inbyggd borste och en concealer i två olika fäger för att täcka mörka ringar under ögonen och ev finnar. Så nu finns det ingen ursäkt för att vara blek, finnig och ha mörka ringar under ögonen bara för att man är kille!

(Jag måste faktiskt erkänna att jag är grymt sugen på att prova bronzing-gelen efter att min favvo från Lancôme har utgått.)

Mätt, trött och återfuktad

Nyss hemkommen från påskfirande hos min moster med hela släkten.

Påsken har gått i trötthetens tecken, kan troligtvis bero på att jag var ute och dansa hela natten till min absoluta favorit DJ
Paul van Dyk hela skärtorsdagen. Men påsken har även bestått av en hel del skönhetsvård. Min kusin hade med sig hela sin creme-arsenal så hela dagen idag har vi hållt på och testat varandras cremer. Mycket intressant, men livsfarligt inför nästa Strawberrynet beställning vi ska göra så fort lönen kommer.

Orkar inte skriva så mycket mer idag. Ska istället försöka smälta all mat och godis jag har smockat i mig under det senaste dygnet. Imorgon kommer ett första utlåtande på min Strawberrynet-beställning.


Varning!

Hade helt glömt bort borsten jag köpte från Face till min kak-eyeliner, förmodligen var det för att den fullkomligt SÖG. Det var totalt bortkastade pengar. Tyckte i och för sig att borsten såg lite spretig ut i affären, men tjejen som jobbade garanterade att det var för att borsten var så gammal. Det var en lögn.

Redan efter första gången jag använde borsten började den att spreta åt olika håll och efter att jag hade använt den med vatten var den helt förstörd. Positiv som man är tänkte jag att den nog skulle fixa till sig efter att jag hade tvättat den en gång, men icke för efter att jag hade tvättat borsten delade den upp sig som i två delar och är nu helt oanvändbar.

Det var första och sista gången jag köpte borstar (och förmodligen någonting annat också) från Face!

Leverans

Nu har min beställning från Strawberrynet landat. Ska träffa min kusin ikväll och då har hon lovat att ta med sig grejerna. Det är alltid lika spännande att få prova nya saker. Håller fortfarande på att hårdtestar mina grejer från det förra paketet. Jag känner att jag vill vänta lite med att ge recensioner för att verkligen känna efter hur produkterna verkar, men jag funderar på att komma med ett första utlåtande nu i helgen.


In love again

Ja, jag bara älskar mitt nya läppglans från DuWop. Det är i en perfekt konsistens, smakar lite sött kanel-aktigt och sitter kvar bra mycket längre än andra gloss jag provat. Färgen var lite starkare rosa än vad provet var (konstigt nog), men det gör absolut ingenting. Jag brukar vanligtvis ha lite svårt för plumping-gloss, men det är är faktiskt helt ok. Det kittlar lite i början, men det är det absolut värt för att få såhär snygga läppar. I LOVE!!!

För er som inte bor i Stockholm och kan köpa DuWops läppglans hos NK, c/o Stockholm eller Mrs H finns deras glans att köpa hos Eleven. Jag köpte mitt i färgen Lantana, men jag kommer definitivit att köpa det i fler.


Bildbevis, min nya hårfärg

Snälla Mats både skickade och redigerade (han var inte direkt så impad av mina Photoshop-kunskaper som jag sjävl) en bild på min nya hårfärg. Så här är den:
114245-42
Jag är nog faktiskt ännu ljusare än vad det framgår på bilden.
Jag var helt svarthårig innan. Håller på och letar efter en bra "före" bild.

Men hur nöjd är jag nu???

image38
Ursöta
Red Head skickade världens bästa Photoshop-manual till mig och nu har jag äntligen lyckats göra ett litet collage över produkterna jag har inhandlat idag (Loreals shampoo och inpackning för färgat hår och ett DuWop läppglans i färgen Lantanta)

Det blev en ny sväng förbi c/o Stockholm och alla var lika trevliga idag, men idag kostade mitt DuWop läppglans bara 229:- vilken var lite egendomligt. Sen tänkte jag att det kanske skulle vara bra att ha en shampoo och balsam för färgat hår så jag slog till på ett erbjudande som hade på Hair and Face i Pub-huset. 500 ml shampoo och 500 ml inpackning för bara 299:- Så nu ska jag snart starta min skönhetskväll, måste bara fixa lite i min lägenhet först.


Lite mer om min hårfärg

Kom in ett önskemål om att jag skulle berätta lite utförligare om min nya hårfärg, så här kommer det.

Jag har i grunden en vanligt klassiskt svart asiatiskt hår med otroligt tjocka hårstrån. Asiastikt hår beter sig inte alls som nordiskt hår så jag har varit på jakt efter en bra frisör i flera år, men så äntligen hittade jag henne på Hair and Face på Regeringsgatan. Hon är själv från asien så hon vet exakt hur hon ska klippa mitt hår och därför kände jag att jag även vågade färga mitt hår.

Först färgades håret ljusbrunt och sen la hon massor av ljusa slingor på överhåret vilket ger ett intryck av att jag faktiskt är blond nu och inte en sån där ful gulaakitg blond förg som ofta mörkhåriga får utan en snygg askblond färg. Hon är verkligen toppen min frisör. Jag tänkte som sagt var försöka lägga ut lite bilder, men då måste jag hitta nån föst som kan fota mig. Det var helt omöjligt att fota sig själv...

Rosa = Blått???

Min älskade Mia är som sagt var i Australien och då passade jag på att skicka med henne en liten Benefitbeställning. MEN nu visade det sig att den tok-fina ljusrosa ögonskuggan som jag beställt var blå?!!? För visst är det inte bara jag som tycker att den här bilden är rosa?

image34

Enligt hemsidan så är my date's my brother ljusrosa, men i verkligheten är den ljusblå och då kan man ju verkligen undra. Är det fel färg på hemsidan eller är det så att rosa är blått i Australien?

Nu har jag i alla fall en ljusblå ögonskugga som liggar och väntar på mig i Mias packning. Ska bli rätt intressant att se användningsområdet för denna skugga...

En glad nyhet!

image37
Både
Bjooti och LGB rapporterar att den härliga läppscruben från Sara Happ inom en vecka kommer att lanserars i den nya sminkwebshoppen Satine.se. I can't wait! Jag bara måste ha den!