Äntligen!!!

Efter en andra vända hemma hos Stoffe verkar nu äntligen min dator vara lagad. Hello Photoshop och en lite roligare blogg!

Dagens tips

Dagens tips är att alltid ha lite grejer ståeende på jobbet typ deo, ansiktsspray, parfym, cleareyes och en parfym. Jag kände i alla fall att det var himla bra imorse när jag kom till jobbet och kom på att jag glömt sätta på mig deo.

Lösögonfransar

Fick en fråga om vad jag använder för lösögonfransar och hur jag applicerar dom så jag tänkte jag kunde göra ett helt inlägg om det.


Jag köper alltid fransar från Ardell. Tycker dom har bäst och dessutom billigast fransar. Jag använder en modell som heter 116. Jag har ett lim som heter Duo eyelash med blå text på.


Nu till själva appliceringen. Jag har lärt mig av Mia som i sin tur har lärt sig av the best of the best, Isabelle. Hon ska enligt Mia kunna sätta på sig sina fransar på bara ett par sekunder. Riktigt så snabbt går det inte för mig, men det börjar ta sig.

Jag lägger alltid färdigt hela min ögonmakeup så när som på eyelinern och mascaran. Jag börjar alltid med att klippa av en liten bit av fransarna för att dom ska passa mitt öga. Det mäter man själv lätt ut genom att bara lägga fransarna mot ögat och sen klippa av del som sticker ut utanför den egna fransraden. Sen tar jag tag i fransarna med en pincett och lägger rätt mycket lim längs hela franskanten. Limmet blir ju genomskinligt när det torkar så hellre för mycket än för lite är Mias (och nu även min) filosofi. Jag låter limmet torka i ca en minut och sen börjar det trixiga. Att få fransarna på plats.

Jag brukar försöka sätta dom lite ovanför den egna franskanten för att sen försiktigt peta ner dom på plats med ett litet verktyg jag fått av Mia. Det är en slags spatel med väldigt smal spets som är toppen att peta lösögonfransarna på plats, men som även går bra att applicera lite extra lim med. Spateln har definitivt underlättat hela påsättningsprocessen (undrar om det där kanske inte är helt rätt ord att använda i det här sammanhanget). I varje fall när fransarna äntligen är på plats låter jag limmet torka ordentligt innan jag lägger en svart flytande eyeliner för att dölja själva skarven på lösfransarna. Jag börjar försiktigt fransarna (mina egna tillsammans med lösisarna) en gång så nära franskanten som möjligt. Här fick jag lära mig the hard way att det inte är så smart att böja fler gånger. Blev inte snyggt. 

Till sist är det dags för mascaran. Jag brukar inte använda så särskilt mycket mascara när jag kör med lösögonfransar utan mascaran är mest till för att hjälpa mina egna fransar att blanda ihop sig med lösisarna. 


Och såhär kan resultatet se ut om man har tur:     


Inköpslista

Jag inser att det blir lite dubbla signaler här, men jag måste faktiskt köpa ett par grejer den här månaden som jag helt ärligt inte kan leva utan.

  • Mascara - Här är det nog bäst att satsa på ett säkert kort med tanke på mitt senaste missöde.
  • Deodorant - Måste köpa upp mig på ett lager av min nya favoritdeo (recension kommer imorgon) som tyvärr verkar ha utgått.
  • Rakblad - Gillette Mac 3 Turbo (yes jag använder bara herrakhyvlar, så himla mycket bättre än alla mysko hyvlar för tjejer som bara känns stora och klumpiga)
  • BUS - Mia och jag ska på en minisemester åt sydligare breddgrader och sen igår lider jag av grym hudcancerångest så förmodligen blir det en brun utan sol från Lancôme.
  • Lösögonfransar - Även dessa till min minisemester.    

Tror ni det kommer funka? Är det här de enda skönhetsprodukterna jag kommer att köpa den här månaden?


Recension, rouge med inbyggd borste Clinique

Nästa produkt att synas i kanterna är Cliniquerouget (335:-) med inbyggd borste. Sist jag hade ett rouge med inbyggd borste var någon gång på 90-talet och då var borsten typ i plast. Självklart inser jag att utvecklingen gått lite framåt, men jag måste ändå erkänna att jag var en smula skeptisk.


Rouget är i en fräsch persikofärgad rosa nyans som känns helt rätt oavsett om du är brun eller likblek (som jag själv är för tillfället). Själva rouget i sig känns lite krämaktigt i konsistensen, faktiskt nästan som ett cremerouge dock är det lite svårt att känna efter ordentligt med fingret i hylsan. Borsten är i ett riktigt bra material (känns som äkta hår) som fördelar rouget fint på kinden. Hållbarheten kunde enligt mitt tycke vara lite bättre. Det pallar inte riktigt en hel dag framför datorn och sen ett tufft träningspass på det, men det kanske är lite väl mycket begärt. Jag använder främst mitt rouge som en touch up i handväskan och för det ändamålet är det perfekt. Betyget blir en 5:a (toppen)  


Dagens tips

Har du svårt att få kajalen att stanna kvar på den inre franskanten? Prova att lägga en ögonskugga i samma färg som kajalen ovanpå linjen så håller den bättre. 


Recension, Läppenna från Face

Nu känns det som att det är dags för en lite uppdate om vad jag tyckte om alla produkter jag har shoppat den senaste tiden. Först ut är läppennan från Face.

Jag köpte min i färgen Ann Marie som är en rätt så ljus beigerosa färg. På läpparna blir den galet snygg. Jag skulle nog kunna säga att jag äntligen hittat den perfekta läppennan. Inte för ljus och inte för mörk utan ger bara en perfekt inramning av läpparna oavsett vilket gloss man väljer. Enda nackdelen som drar ner betyget en smula är att den är lite för mjuk, så mjuk att man nästan behöver vässa den efter varje gång man använt den. Men det är väl bara att inse att ingenting är perfekt. Betyget blir en 5 och en halva (nästan en favorit).


Obs: Färgen på pennan är inte den som är med i recensionen.


Me want even more

Det är som sagt var väldigt mystiskt hur mycket grejer man hittar så fort det är köpstopp. Nu måste jag helt plötsligt ha ett L'Oréal Infallible Lipstick i färgen 301. Det här med köpstopp verkar faktiskt bara ha motsatt effekt...


Me want more

Det är verkligen konstigt hur mycket bra grejer det dyker upp så fort det är köpstopp. Jag bara ääälskar DKNY's nya doft Fresh Blossom. Har varit och provat den så många gånger nu att dom som jobbar på PUB förmodligen tror att jag är nån uteliggare som inte har råd att köpa min egen parfym. Men jag vill verkligen vara säker på att den funkar på mig. Är superkräsen när det gäller parfymer och många gånger kan det vara så att jag först gillar doften, men efter att ha provat den ett antal gånger kommer jag fram till att jag inte gillar den alls.

Nu är jag i alla fall riktigt säker på att jag inte kan leva utan en liten flaska av Fresh Blossom, så förhoppningsvis upphävs köpstoppet snart så att jag kan fortsätta leva.


Ode to the best

Måste bara skriva ett snabbt inlägg om världens bästa mascara och primer, trots en gigantisk vattendroppe rakt i ögat och ett träningspass där svetten sprutade ser mina ögonfransar helt fantastiska ut. Inte en smula under ögonen och fransarna är lika uppåtböjda som i morse. I love!!!

Me want!

Är det inte typiskt att så fort det är köpstopp så poppar det upp en hel drös av produkter man bara måste få köpa. Sprang in en sväng på PUB på lunchen och fastnade såklart vid Mac-disken framför Mineralize Skinfinish Dégradé för rödhåriga. En helt underbar nyans som passade perfekt ovanpå mitt solpuder och rouge. Det krävdes en enormt stor portion av självdisciplin för att avlägsna sig därifrån utan en liten shoppingpåse i handen...   


Köpstopp

Med tanke på den senaste tidens brutalshopping kommer det väl inte som en överaskning att det från och med nu är köpstopp.


Sommar nu tack!

I ett försök att få lite sommarfeeling i snöovädret har jag idag köpt mig en liten kokosduschcreme. Tänkte duscha med den, smörja in mig med mitt kokosbodybutter från Body Shop, sluta ögonen och drömma mig bort till någon varm sandstrand.


Sugigare än sugigast!

Det är inte ofta jag verkligen rådissar något, men i det här fallet finns tyvärr inget annat alternativ för jag har provat världens sämsta mascara: Max Factor False Lash Effect Mascara.


Trots att jag använder världens bästa uppfinning åker fransarna ner och blir helt raka efter bara nån minut. Den stora borsten gör att all mascara kladdar ut sig precis överallt utom just på fransarna. Efter en applicering har jag mascara under ögat, ovanför ögat och innanför franskanten både på de övre och undre fransarna. Själva ögonfransarna är helt raka och ihopklippade och har på något mystiskt sätt börjat peka åt sidan. För första gången i mitt liv är jag faktiskt tvungen att tvätta av mig mascaran jag provat för att jag helt enkelt inte ser klok ut.

Mascaran är faktiskt så dålig att jag blir förbannad och bestämmer mig för att införa ett nytt betyg i min betygskala som heter 0 och står för Sugigare än sugigast



 


Perfect Pink

Pinking up the Pieces från Essie är den perfekta rosa nyansen som gör naglarna så där naturligt fräscha bara. Köpte mig en flaska i lördags och nu känner jag att inte kan leva utan den. Helt klart en ny favvo här hemma hos Make it Up.

Nytt i skallen

Inspirerad av Bjooti och säkert någon annan också har jag nu köpt mig ett nytt shampo och balsam. Har bara hunnit testa en gång, men jävlar vad bra dom verkar vara...


LOTD

Helt spontant tänkte jag nu gå och ta en drink på Grill med Stoffe och Rhys och då ser mina läppar ut såhär:



Lipliner: Nr 2, Lumene
Lipgloss: Nr 771, DiorKiss 

Födelsedagsmejk

Min dator har klappat ihop för andra gången vilket innebär att jag måste Photoshopa mina bilder sådär lite i smyg på jobbet, därför kommer här en något försenad bild på min makeup jag hade på min födelsedagsfest.



Primer: UDPP
Concealer: Magic concealer, Helena Rubinstein
Paint pot, Mac: Blackground
Ögonskugga: I ögonvrån Retro Speck Mac, Hela ögonlocket Erika F Lancome, I yttervrån av ögat och under ögat Totally black, Clarins
Eyeliner: Artliner Noir, Lancôme
Kajal: Le crayon khôl Noir, Lancôme
Lösögonfransar: 116, Ardell
Lim: Duo eyelash adhesive waterproof clear-white
Mascara: Faux cils, YSL 

Swatch, Cliniquerouge med borste

På önskemål från Kerstin (som även driver den trevliga bloggen Kerstins Skönhetsblogg) kommer här nu en swatch på Clinquerouget jag shoppade i Göteborg.

Den stora "klicken" är applicerad med den tillhörande borsten och den lilla har jag petat ut med fingret och smetat på. Bilden är inte helt 100, men det var helt sjukt svårt att få till det någolunda bra. Min hand ser lite lätt mongo ut men det får ni försöka leva med.



Färgen är sådär härligt aprikost rosa som gör att man ser fräschare än fräschast ut. Jag diggar hela konceptet att det är med inbyggd borste i. Är perfekt att ha i handväskan för en snabb quickfix under dagen. Konsistensen på rouget är faktiskt lite krämigt kände jag när jag stack ner fingret i det, men det är lättapplicerat och håller sig bra under hela dagen. Har inte hunnit prova det så många dagar, men det har helt klart potential att kunna bli en favorit här hemma hos Make it Up

Make my Monday

Idag är det måndag igen och som vanligt vill Bjooti ha svar på en fråga. Den här veckan lyder den:

Vilken produkt är den viktigaste i din sminkväska / sminksamling?

Med risk för att låta tjatigare än tjatigast, min ögonfransböjare från Shiseido!!! Ja, jag vet att jag jämt håller på och tjatar om den men jag kan verkligen inte leva utan den. Jag har ju som bekant helt raka, lite lätt nedåtpekande, stenhårda asiatfransar. Utan att böja mina fransar ser jag ut som en trött, liten ledsen kines men så fort jag får en liten böj på fransarna ser jag verkligen ut som en helt annan människa. Fortfarande asiatisk, men betydligt piggare. Fick jag bara behålla en enda grej i sminkväskan är det definitivt Shiseidos ögonfransböjare. Jag dyrkar den. Svär vid den och älskar den gränslöst!


Testing 1, 2, 3

Hämtade ut lite grejer från Kicki för att testa. En Aquasource från Biotherm och en Lash Power Night Repair Lengthening Balm från Artdeco. Ska bli riktigt spännande att testa. Recension kommer såklart.


Dagens tips

Ställ burken med nagelbandscreme vid sängen och smörj in när du gått och lagt dig, så vaknar du upp med fräscha och mjuka nagelband.

Så kan det gå...

Var på tjänsteresa i Göteborg och helt plötsligt hade jag shoppat loss något helt vansinnigt.

Det började med att min söta kollega Mimmi tipsade mig om Body Shops ögonskuggor som hon bara inte kunde leva utan så givetvis var jag tvungen att köpa mig ett exemplar i färgen 08 (har för mig att den kostade ca 130:-).
Sen trippade jag in på NK och hittade en liten låda med Biotherm-smink för halva priset så snabbare än blixten hade jag roffat åt mig två ögonskuggor i färgerna 320 och 410 och två läppglans i färgerna 465 och 420 allt till den helt fantastiska priset 375:-.
På väg ut gick jag förbi Clinique-disken där man plockat upp vårmakeupen och de härliga rouge-i-borstarna så det är väl kanske inte jättesvårt att lista ut att jag köpte även ett sådant i den sjukt fina varmt aprikosa färgen 02 för 335:- (tror jag).
När jag ändå hade spenderarbrallorna på smet jag in på Face och köpte en läppenna som jag förmodligen inte kunde leva utan i en fin brunrosa nyans Ann Marie (135:-)  

Nu blir det nog inge mer skönhetsköp den här månaden...  


Delight

Det här var vad som gömde sig i påsen:

En alldeles ny parfym från Oriflame som heter Delight. Jag är lite för trött för att palla skriva något eget om den så jag stjäl helt fräckt lite text:


Delight EdT är en feminin doft från Oriflame som skapar energi, optimism och positivitet. En sprudlande och glädjefull doft som öppnar upp med acerola, bergamott och cederträ. Därefter djupnar doften med ros och cyklamen. Ljuv pion ger en känsla av omtanke.


Själv skulle jag kunna sammanfatta allt detta till att den doftar blommigt. Ett stort tack till snälla Polhem PR som förgyllde min annars så tråkiga måndag med denna fina present.


Överaskning

Hur glad blir man inte när man kommer hem och får syn på detta?


Dagens tips

Har du svårt att få till den där perfekta eyelinern? Prova att först måla med en vanlig kajalpenna och sen fylla i det strecket med en flytande eyeliner. Det är mycket lättare när man har en skiss att följa.


Lycka

Den som sa att lycka inte kan köpas för pengar har uppenbarligen aldrig sminkshoppat på NK för hur kan man inte bli lycklig av allt detta?



Radiant Base, Dior (380:-). En lystercreme som kan användas under foundation för att ge lyster eller som highlighter.
Tonique Éclat, Lancôme (240:-). Ansiktsvatten med alkohol för att få bukt med min bångstyriga hud.
Pink Punk and Black, Lancôme (495:-). Ögonskuggspaletten i vårfärgerna.
Addict Ultra-gloss 517, Dior (250:-). Läppglans i en av vårfärgerna.
Prover på (helt gratis): Secret de Vie ögoncreme, Secret de Vie rengöringscreme båda från Lancôme. Diorskin Nude, foundation från Dior.

Update: Har lagt till lite priser på grejerna. Allting kommer från NK Kosmetik i Stockholm. 

Dagens tips

När jag mår dåligt syns det direkt på min hud. Finnarna kommer som ett brev på posten och parkerar sig snyggt över precis hela ansiktet. Det enda som tycks funka då är att inte ändra hudvårdsrutinen alls förutom att byta ut det vanliga ansiktsvattnet mot ett med med alkohol i. För tillfället använder jag Biosource claritying lotion från Biotherm, men jag är lite sugen på att köpa en Tonique Eclat Clarifying Exfoliating Toner från Lancôme.

Tröstshopping

Är man ledsen och besviken finns det väl bara en grej att göra, så nu är jag en mycket lycklig ägare av ett stycke Creamsheen Glass från Mac i färgen Petite Indulgence och en Technakohl Liner i färgen Smoothblue också den från Mac.

Har bara hunnit testa glosset en gång, men det känns mer än lovande. Recension utlovas självklart.


Good & Bad

Ledsen att bloggen legat lite nere, men det har varit en riktigt turbulent vecka. Fått ett tråkigt besked som gjort mig både ledsen och besviken, men också haft min 30-årsfest som var helt underbar. Jag vet att det absolut inte är ett dugg skönhetsrelaterat, men jag måste ändå bara få visa min underbara present.



To die for eller vad säger ni?